Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2016 01:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 01:27

Geçen hafta çok can sıkıcı bir maç yaşadık. Gribal enfeksiyon sonucu yatakta geçirdiğim o günlerde bu konuyu yazamadım ama değinmeden de geçmek istemiyorum.

 

Yakışmadı…

Bu sezon için başarıyı yakalama noktasında Bursaspor'un tutunacağı tek dal kalmıştı, o da Ziraat Türkiye Kupasıydı. Kendisine göre iki alt ligde mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler ile çeyrek final mücadelesinde karşılaşan takımımız Bursaspor, maalesef tam bir hezimetle sonuçlanan maçın ardından kupaya veda etti. İşin sportif yönü zaten tam bir fecaat lakin bir de işin futboldan daha fazlası kısmı var ki insanı asıl kahreden de bu.

Bu maçın telafisinin olmadığı ve alınan mağlubiyetin camiayı en az bir şampiyonluğu kaçırmış kadar üzdüğü ve yaraladığı bugün anlaşıldı mı? Maç sonundaki açıklamalara baktığımızda maalesef öyle görünmüyor.

 

Futboldan daha fazlası

İşin bir de futboldan daha fazlası kısmına baktığımızda camiayı asıl kahreden de tam bu nokta. Zaten şampiyon olduğumuz sezon Diyarbakırspor ile yaşananlar ortada.

Bakın öncelikle söz konusu rakip takım, malum zihniyetin yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin takımı. Bu takım, 2014 yılındaki kongreye kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor adıyla ve kırmızı-yeşil renklerle mücadele ediyor. Bu kongrede adı Amed Sportif Faaliyetler olarak değiştirilirken, renkleri de sarı-kırmızı-yeşil olarak belirleniyor. TFF bunu kabul etmeyince de sarı rengi beyaz ile değiştiriyorlar. Sosyal medyadaki resmi sayfaları da dahil olmak üzere resmi ortamlarda beyaz-yeşil-kırmızı renkli logoyu kullanıyorlar ancak taraftarların paylaşımlarında ve resmi görünmeyen kulüp sayfalarında (asıl paylaşımları da zaten bu sayfalardan yapıyorlar) yine sarı-kırmızı-yeşil renkli logoyu kullanıyorlar.    

 

Utanç verici paylaşımlar

Bursaspor'a ikinci golü atan bu takımın oyuncusu Deniz Naki, maçtan sonra sosyal medya hesabında şunları yazıyordu: "Bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük.)" Daha önceki paylaşımlarında da sık sık Kürdistan bayrağıyla verdiği pozlarla bilinen bu şahsa, bu propagandayı yaptırmanın utancı bile tüm şehre ağır geliyor.

Yukarıda bahsettiğim sarı rengin olduğu logoyu kullanan twitter hesabında ise bunun çok daha ötesi açıklamalar yapıldı. Başlatılan soruşturma üzerine kulüp, 'bizim diğer hesaplarla ilgimiz yok' açıklaması yaparken söz konusu hesap kapatıldı ve yerine yenisi açıldı. Yedekte bekletildiği anlaşılan hesaptan şu ana kadar bir paylaşım yapılmadı.

Belki ilgililer bu yazıyı okur da kimlerin propagandasına malzeme yapıldığımızı umarım anlar. Bazı maçlar vardır ki, şampiyonluktan bile önemlidir. O maçları alamadıktan sonra gerisi boş laf. Bundan sonra yapacağın en ufak hatalar bile taraftara batacaktır Hamza Hoca. Camianın gözündeki saygınlığını tekrar kazanmak için çok büyük başarılara imza atman gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.