Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuyamadığımız gerçekler...

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 00:02

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunu ısrarla savaş gibi algıtlatmaya çalışan taraflı bir medya var. Yine ülkenin ekonomik sıkıntılarının baş nedeni olduğunu itiraf eden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın ifadelerini görmezden gelen muhalefet ve bunun üzerine basarak yürüyemeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Türkiye, bahsedildiği gibi derin ve büyük bir çıkmazda değil! Aksine, şuan gelinen nokta Anadolu için tam bir bayram alanı diyebiliriz. İş dünyasının milli kelimesi ile yek vücut olduğunu görmezden geliyoruz. Yine sınırda ve sınır ötesinde operasyonda olan güvenlik güçlerimiz gibi vatandaşlarımızda Türkiye'nin her yerinde çok titiz. En ufak bir asayiş sorunu yaşanmaması için herkes pür dikkat. Yine olası saldırılara ve kışkırtmalara yönelikte vatandaşlarımız uyanık. Bir de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı eliyle iç güvenlik merkezli bilgilendirmeleri tam yapabilsek, Türk Silahlı Kuvvetleri çok rahat bir şekilde sınır ötesi operasyonlarını motivasyon kaybetmeksizin yürütecek. Filistin başta olmak üzere bazı Müslüman ülke yönetimlerinin söylemlerinin altında ki siyasi tezgahı görmek gerekiyor elbette. Lakin bu ucuz ve satılık siyasetçilerin söylemleri bizlerin kadim medeniyet kardeşliğine zarar veremez, vermemeli! Hasılı Türkiye'de bazı dönemlerde hatalı söylemlerde bulunan ucuz siyasetçilerden çok çekti. Halen daha çektiğini de görmekteyiz...

Medya okuryazarlığının ötesine geçmek zorundayız. Okumak, anlamak, anlatmak ve paylaşmak zorundayız. Sosyal medyayı iyi kullanmalı, kim kimi neden hedef gösteriyor algılamak zorundayız. Anlamak ve algılamak zorundayız ki, algı kurbanı olmayalım! Belki farkında değiliz ama son dönemde sessiz bir hareketlilik yaşanıyor iş dünyasında. Sessizce Amerikan Doları başta olmak üzere yabancı paranın yerini Türk Lirası ticaret almaya başladı. İhracatta da bunu başarmak adına Maliye ve Hazine Bakanlığı ile birlikte diğer bakanlıklar doğru adımları hızla atmalı. Yine Milletvekilleri hususunu önemsiyoruz. Yoklar ortalıkta! Sosyal Medyada bir iki video veya paylaşım ile olmuyor bu işler. Halkın arasına karışmalı ve kibir abidesi olan duruşlarını yıkmalılar! Ve yine belediye başkanları ile meclis üyeleri de kayıp! Türkiye, hızlı bir erken seçim sürecine gidiyor. Ankara'da farkında ki, bakanlıklar ve parlemanto bu ağır süreci taşıyacak yeterlilikte değil. Bakan Yardımcıları protokol bürokrat seviyesine geriledi. Türkiye'nin bir savaşta olduğu algısına siyaset yenik düşüyor. Oysa bu sadece sınır ötesi terörle mücadele operasyonu!

Siyaset, ekonomi ve sokak...

Vatandaşlar tek yürek Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında. Herhangi bir dil, din ve ırk ayrımcılığına girmeksizin bunu görüyoruz, gözlemliyoruz. Elbette üç tarafı denizlerle dört tarafı hainlerle çevrili Anadolu ve Türkiye'de gözünü, gönlünü ihanet bürümüş fırsat bekleyenlerde yok diyemeyiz. Lakin onların gözlerinde ki korkuyu, yüreği vatan aşkı ile çarpan milyonların varlığından okumak mümkün.

Siyaset, kendi iç kabuğuna çekildi. Bir kısım bankamatik sanatçılar parayla herşeyin olabileceği inancı ile Mehmetçik Vakfı'na gelir sağlayacak etkinlikler yapma gayretinde! Oysa, iki kelime söz söylemek veyahut Türk Bayrağı ile bölgede ki askerlerimizin yanında olmak akıllarının ucundan geçmiyor. Sosyal medyada denildiği gibi, "Türkiye'nin yanında olmak yürek ister..."

Ekonominin şu günlerde pek fazla önemi var. Hazine ve Maliye Bakanlığı İller Bankasıının musluklarını açmak zorunda. Türkiye'nin askeri gücü kadar iç piyasanın ekonomik gücü de önemli. Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerin olası yaptırımlarına karşı bu ülkelerle ihracatı yeniden gözden geçirmeliyiz. Türkiye'nin ham madde cenneti olduğunu kabul ederek, bize yaptırım yapmak isteyenleri bize muhtaç edecek formülleri hızla geliştirmeliyiz. İş dünyasınn içerisinde hızla yükselen FETÖ ataklarını, kamu unsurlarında da görmekteyiz! Türkiye'nin yanında boy gösteren gazeteciler, iş adamları, güvenlik birimleri ve bürokratlar kirli oyunların hedefinde! FETÖ'nün başını almak bana göre sınır ötesi operasyon yapmaktan daha kolay! FETÖ ölmeden, Türkiye'nin dirilmesini beklemek zor...

Türkiye'nin güçlü bir gövdesi ve geçmişi var. Okuyamadığımız gerçeklerle yüzleşiyoruz. Bunları aylar hatta yıllar öncesinde yazdığımızda bize gülüp geçenler, komplo senaristi diyenler, FETÖ şirketlerinden çuvalla danışmanlık ücreti alıyorlardı. Hasılı batan belediyelerin hangi şirketler ve kişiler eliyle battığı hususuna değinmek bile istemiyorum! Sokak, sınır ötesi operasyonun ötesine hazır. Türkiye'yi bekleyen daha büyük bir tehlike daha var, deprem! İçişleri Bakanlığı'nın bu hususu da gözden kaçırmaması gerekiyor. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın somut adımlar atması şart! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gerçekçi çalışmalara imza atması gerekiyor. Toplumsal refah için sosyal güvenlik primlerinin düşürülmesi, yetimhanelerin sayısının arttırılması şart. Sokakta kalan her çocuk başkasının çocuğu olmakla karşı karşıya! Bizim çocuklarımız, başkasının başka devletlerin çocukları olmamalı! Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu dönemde daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Bu operasyon elbette bir savaş değil! Ama bir savaşın tetikleyicisi olması için uğraşan çok fazla müttefikimiz var... Bu nedenle sadece dua etmek yetmez! Ekonomi, siyaset ve sosyal açıdan herşeye hazır olmalıyız. Öyle ki, söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğu dönemi daha az zararla milletçe ve ülke olarak atlatabilelim!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.