Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OKULUN 70 BİRLİKTELİĞİN 20. YILI

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2017 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 07:06

Okula ismini veren Demirtaşpaşa'nın, esas ismi Kara Timurtaş.

Babası Kara Ali, dedesi Osmangazi’nin silah arkadaşı Aykut Alp.

Lakapları kara olduğu için Kara Timurtaş olarak anılan 1310 doğumlu Timurtaş, Lala Şahin Paşa’nın ölümünden sonra önce paşa akabinde de Rumeli Beylerbeyi olmuş. Murad Hüdavendigar’ın oğlu Süleyman Paşa ile Rumeli’nin fethine katılan Timurtaş Paşa, lalalık ettiği Şehzade I. Beyazıd tahta geçince birinci Vezir azam olarak birçok savaşlarda başarı göstermiş. 1403 yılında Bursa’da vefat eden Paşa yine burada kendi ismini taşıyan Demirtaşpaşa mahallesindeki caminin yanındaki kabristanda yatmakta.

1946-47 eğitim ve öğretim yılında II. Erkek Sanat Okulu olarak öğretime başlayan I. sanat okulu Tophane’yi bilenleriniz çoktur. İlk açıldığı yılda yalnız Elektrik bölümü vardı ve İstanbul hariç,               Marmara bölgesinde Elektrik bölümü sadece burada yer alıyordu. 1952 yılına gelindiğinde okulun ismi, Bursa Erkek Sanat Enstitüsü oldu, iki okul da bir tek müdür tarafından yönetilmeye başlandı. Aynı sene Metal işleri ile Motor Bölümü açılarak bölüm sayısı 3’e çıkarıldı.

Daha sonra kız öğrencilerin okula alınması ile Erkek sözcüğü kaldırıldı, okulun adı Bursa Sanat Enstitüsü oldu. Bu arada Teknik Lise de (Elektrik) açılmıştı. 1975-76 öğretim yılı iki okulun ayrıldığı ve ayrı ayrı yönetildiği döneme denk geliyor.1977-78 yılından itibaren de okul,  Yeni Yol Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi olarak anılmaya başlandı.

Evet bildiniz;

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bahsediyorum.

Adını aldığı bu kadar önemli bir şahsiyet olunca o adı korumak ve gelecek nesillere taşımakta hem şerefli hem de meşakkatli olur elbet.

Demirtaşpaşa Mezunlar Derneği de bu şerefi sürdürmek ve meşakkati omuzlamak üzere kurulmuş.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri bu günlerde, Başta Başkan Osman Nuri Atasoy olmak üzere, Başkan yardımcısı Atilla Zeytinciler, Sekreter Ahmet Ardıç, Sayman Yücel İçöz, İletişim Sorumlusu Nejat Karalar, Okul lojistik sorumlusu Metin Özkök, Öğrenciler sorumlusu Tayyibe Oya Bayram, Komisyonlar sorumlusu Ali Hatipoğlu, Sanayi Sorumlusu Fahri Dönmez Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Gülseven ile Uğur Polat Okulun 70. Birlikteliğin 20. Yılı etkinliğinin hummalı çalışması içerisindeler.

1952 yılında öğrenci olarak girdiği okulda uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra şimdilerde dernek başkanlığını yürüten ve mezunlar ile okulun birlikteliğini sağlayan Osman Nuri Atasoy, ‘’Derneğimiz bundan sonra da mezunlar ile okulun ve okuldaki öğrencilerin buluşması için daha çok uğraş verecek’’derken bu etkinliğin aksaksız gerçekleşmesi için özveriyle çalışan Ali Küçüksarı’ya da teşekkür ediyor.

Etkinlik 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 19 da Okul Bahçesinde…

Sevgili Küçüksarı’dan duyduğum kadarı ile ikramlar da müzik te mezunların ağızlarına, kulaklarına layık.

Bursa’nın dokusu, üzerine sinmiş tarihin kokusu ile mezunlarını bekliyor…

Ben olsam kaçırmazdım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.