Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul öncesi eğitim neden verilmelidir?

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 00:01

Okul öncesi eğitimin gerçek amacı, çocukların kendi kendine yetebilmeyi, problem çözme becerilerini ve bunu yanında bir çok beceriyi kazanmaları, bunlardan en önemliside sosyal beceriyi kazanmalarıdır.

Çocuklar toplum içine çıktıklarında nasıl davranmalarını, doğru tutum ve becerileri sergileyebilmeyi, temiz olmayı, düzenli olmayı, kendini koruyabilmeyi, yanında yetişkin olmadanda kendi başının çaresine bakabilmeyi öğrenirler.

Bunun yanında elbette akademik olarak yaş grubuna göre belli kavramları, konuları öğrenecekler ancak, günümüzde pek çok kurumda bu durum ranta dönüşmüş ve velilerin gözü ''okumayı öğretiyoruz,yazmayı öğretiyoruz bu bizim okulumuzun farkı'' şeklinde gözleri boyanmaya çalışıyor. şin garibi bir çok veli de bunun iyi bir eğitim olduğunu düşünerek oraları tercih ediyor. 

İyi Ve Doğru Eğitim Doğru Zamanda Verilendir.

Çocukların yaşlarına göre almaları gereken eğitim farklıdır. Okul öncesinde okuma yazma öğrenen çocuk ilkokulda aynı eğitime baştan maruz kalıyor. Bu sefer öğretmenler çocukları sıraların altından toplamak zorunda kalıyor. ya çocuklar aynı eğitimi görünce sıkılıp derse ilgisi azalıyor ya da çocuklar bildikleri eğitimi görünce '' Ben hepsini biliyorum.'' duygusu ile hareket ederek karşılarına bilmedikleri konu çıkınca güveni sarsılıyor.

Her kurum kendi amacına göre eğitim vermelidir. İyi ve doğru eğitim budur. Eğer tam tersi sadece akademik eğitime öncelik verilse, Metro ve otobüs kapılarında birbirinin üzerine çıkarcasına binmeye çalışan kurallardan, saygıdan, sıradan bir haber yetişkinler ortaya çıkıyor. Ve biz hepimiz bu durumdan şikayetçiyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.