Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul alışverişini birlikte yapın!!!

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 00:01

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Tatilin sonuna yaklaşmak kimi çocuğu üzdüyse de ki çocuklar okulunu ve arkadaşlarını özlediği için mutlu. Tatilin bitmesine yakın okul ihtiyaçlarını karşılama zamanı da yaklaştı. Okul alışverişinde söz hakkına sahip olan çocuklar, okula başlama heyecanını yaşayarak, okula uyum sürecini biraz daha kolay atlatabiliyor. İç disiplini kazanmış çocuklar okul daha kolay uyum sağlarken, kaygılı ebeveynlerin çocukları uyum sürecini biraz daha zor geçirebiliyor. Öyleyse çocukların okula uyumunu kolaylaştıracak bazı şeyler yapmalıyız. Mesela; çocukların okul alışverişinde kendi ihtiyaçlarını kendisinin seçmesine fırsat verin, odasının ve kişisel alanının okul için daha kullanılır hale getirilmesi için yeniden düzenleme yapın.

Eskiden evdeki tüm çocukların ihtiyaç listeleri birleştirilir, ebeveynler ve çocuklar birlikte alışverişe çıkar, tıpkı bayram heyecanı gibi okul heyecanı yaşarlardı. Aldıkları kitap defterleri birlikte kaplamak, aldıklarını çantalarına yerleştirmek onları çok mutlu eder, olumlu etkilerdi. Şimdi artık tüm alışverişler sanal alemden yapıldığı için, bu heyecanlar artık kendini sıradan bir hale bıraktı.

İHTİYAÇ ALIŞVERİŞ LİSTESİNİ BİRLİKTE HAZIRLAYIN

Okul alışveriş listesini birlikte hazırlamanız, kendi ihtiyaçlarını neler olduğunu bilmesine, ihtiyacı dışında alışveriş yapmaması gerektiğine, hem de bütçenizi aşmaması ve aşırıya kaçmaması için onu engellemenize neden olur.

Evden çıkmadan önce çocuğunuzla bu listenin dışına çıkmayacağınız konusunda anlaşma yaparak alışverişe gidin.

ÇOCUĞUNUZUN RAHAT ÇALIŞABİLECEĞİ BİR ALAN OLUŞTURUN

Birlikte yaşanan evin içinde çocuğa ait bir oda yok ise mutlaka kendine ait bir köşe oluşturulması kendi alanında rahat olabilmesi için gereklidir. Çocuğun mümkünse bir odası olması kendi bireyselliğini ve özgürlüğünü yaşaması açısından oldukça önemlidir. Evde böyle bir imkân yaratılamıyorsa bile bir köşede çalışma masası, sandalyesi ile bir alan oluşturulabilir. Ortamda çocuğun dikkatinin dağılacağı fazla eşya ve renk karmaşasından kaçınılması gerekir.

BİRDEN FAZLA ÇOCUĞU OLAN EBEVEYNLER

Çocukların temel ihtiyaç listesini her birinin kendisiyle hazırlayarak alışveriş yapın. Her birine farklı bir alan ya da köşe hazırlayın. Kardeş kıskançlığının oluşmaması için ihtiyaç listesini birbiriyle karşılaştırarak oluşturun. Bütçeyi eşit olarak dağıttığınızdan emin olun. Çocukların köşe ve ya alanlarını kendilerinin düzenlemesine fırsat verin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.