Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödüller doğru adreste

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 00:00
Bursa’da kurumsallaşan ve en sevdiğim ödüllerden biri daha açıklandı. Saygıyı gerçekten hak eden, beyefendi kişiliğiyle hatıralarımda yer alan rahmetli Doğan Ersöz anısına verilen ödül de yerini bulmuş.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), marka etkinlikleriyle kardeş kurum, kuruluş ve derneklere hemen her dönemde örnek olmaya devam ediyor. Bu yıl 22’ncisi organize edilecek ‘BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri’ de kente katkısı olanları bir kez daha gündeme taşıyor.

Geçen yılın değerlendirilmesiyle ortaya çıkan isimler arasında ‘2015 Doğan Ersöz Ödülü’nü almaya hak kazanan kurum TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’ oldu. ‘BUSİAD Özel Başarı Ödülü Erol Özkayan’a, ‘BUSİAD Eğitim ve Kültüre Katkı Ödülü’ Bursa Filarmoni Derneği’ne, ‘BUSİAD Meslek Ödülü’ de Şerif Arı’ya verilecek.

Ödül alacak kişi ve kurumların geçen yıl neler yaptıkları, kente katkıları ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan özellikleri de dikkate değer.

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’nin ödül gerekçelerine bakalım öncelikle; “İlk Ar-Ge çalışmalarına 1990’larda birkaç mühendisle başlayan ve bugün gelinen noktada yetkin Ar-Ge ekibi ile Fiat-Chrysler Grubu’nun Avrupa’daki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi konumuna gelen, üretim yetkinlikleri açısından Dünya Klasında Üretim (WCM) programında altın seviyeye ulaşan, Türk otomotiv sanayi adına adeta bir kilometre taşı konumunda bulunan ve çok sayıda Türk mühendisin görev aldığı Egea Projesi’ni hayata geçiren, Egea’ya gelen yüksek sipariş talepleri nedeniyle istihdamını artıran, üretim kapasitesini dolduran ve üretim hızına odaklanarak 50 saniyenin altında bir araba çıkarmayı başaran, 2016’nın ilk 4 ayında geçen yıla göre yüzde 40 büyüyen ve üretimini yüzde 20’nin üzerinde artıran, Egea model ailesini 40 ülkeye ihraç etme ve 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirme hedefinde olan, iç pazarda Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Maserati ve Ferrari olmak üzere 6 markanın distribütörlüğünü üstlenen, gelecek 20 yılı planlayarak küresel ölçekte rekabetçiliğini sürdürebilme amacında olan, Endüstri 4.0 altyapısına uygun olarak gelişmiş Ar-Ge gücüyle yeni modeller üretme vizyonuna sahip ve bünyesinde bulunan TOFAŞ Akademi ile nitelikli çalışmalar yürüten ve hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle kentin ve ülkenin sosyal hayatına önemli katkılar yapan…” diye yazılmış.

Bunları duymak bile çok güzel.

Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan da değerli bir girişimci. Gerekçede; ‘Sac işleme makineleri sektöründe 2023 yılına kadar dünyada ilk 5 firma arasında yer alma vizyonuyla hareket eden, büyüme stratejisini yenilikçi teknolojiler, Ar-Ge ve inovasyon üzerine kurgulayan, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birine imza atan, ihracatın kilogram değerini 6 dolardan 10 bin dolara çıkartma hedefi taşıyan, 5 yılda 50 milyon Euro’luk yatırım yapmayı planlayan, Ar-Ge merkezi sayısını ikiye çıkaran, 18’in üzerinde çoğu tescilli patent ve faydalı model başvurusu bulunan Ermaksan’ı yöneten Erol Özkayan’ diye yazılmış.

Bursa’da ileri görüşlü sanayiciler olmasına sevinmek gerek…

Bursa Filarmoni Derneği’nin etkinliklerine gidenler de farklı bir yaklaşım sergilendiğine şahit olurlar. Çağdaş çok sesli müzik anlayışının halk geneline yayılması ve Bursalılara klasik müziğin sevdirilmesi yönünde faaliyet gösteren dernek ve yönetim kurulu başkanı Ömer Kızıl için ödül itici güç olacaktır.

Kültüre yatırım her zaman kazanır…

Gelelim Şerif Arı’ya. Muhasebe ve müşavirlik mesleğinin üstatlarından biri olarak her zaman saygı görür ve kendisinden sitayişle söz edilirdi. Vergi sıralamasında üst sıralarda adını gördüğümde ‘kim acaba?’ diye düşündüğümü hatırlıyorum. 12 yaşında adım attığı mesleğinde duayen isimlerinden biri haline gelmek hiç de kolay bir iş olmasa gerek. Ödül gerekçesinde “Çalışkanlığı, güvenilir kişiliği, hoşgörüsü ve engin sabrı ile çevresine örnek olan” diye yazılmış.

Meslek ödülü yine doğru kişiye gittiğine göre sorun yok.

Ödül gecesine TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'in geleceğini de hatırlatayım.

Türkiye için elini taşın altına koyan herkesin huzur ve güven ortamına ihtiyacı var. Umarım gelecekte sağduyu hakim olur ve toplumsal kalkınma tüm yönleriyle başlar… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.