Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oda-Borsa seçimleri ve süper teşvik paketi

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 00:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde yer alan 365 oda ve borsanın seçimlerinde sona geliniyor.

Meslek komiteleri seçimlerinin ardında yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı ile TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerinin seçimleri bazı oda ve borsalarda tamamlandı.  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Bursa’daki oda ve borsalarda da birkaç gün içinde seçim süreçleri tamamlanmış olacak.

Kendisi de meslekten bir gazeteci olan rahmeti Mehmet Özman ağabeyimiz ile birlikte ilk olarak 1984 yılında takip etmeye başladığım oda borsa seçimlerinde elbette çok daha hareketli geçenleri görmüş olmakla birlikte, her ne kadar yazamamış olsak da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Ticaret Borsası’nda herhangi bir değişiklik olmayacağını aylar öncesinden söylemiş, İnegöl’deki değişimi, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da seçimlerin adeta kıran kırana geçeceğine ilişkin öngörülerimizi dostlarla paylaşmıştık.

Öyle de oldu zaten…

Oda borsa faaliyetlerinin ayrı bir kültür, paylaşım ve kendisine özgü değerleri bulunduğunu da bu vesile ile belirtmeliyim.

* * *

İş dünyası yoğun bir şekilde oda borsa seçimleri ile ilgilenirken yine kendileri için önem taşıyan KDV iadesine ilişkin tasarı torba yasadan çıkartıldı.

Enflasyon yine çift haneli olarak açıklandı, Dolar aldı başını gidiyor.

Ekonomi Bakanlığı tarafından bugün dış ticaret beklenti anketi sonuçları açıklanacak ve hafta boyunca yeni veriler gelecek.

Ama bugün en önemli açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bekleniyor. 128 milyar liraya ulaşan yatırımlar için verilecek süper teşvik paketi bir aksilik olmazsa bugün açıklanıyor, 7 sektördeki projelere teşvikler duyurulacak. Projelerde başı petro-kimya alanı oluşturacak. Ayrıca ilaç, tarım ve sağlık alanlarında projelere destek sağlanacak.

Faizler ile karar da beklentiler içinde…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.