Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’deki beylik dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 00:01

Ak Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Cumhur ittifakının en önemli lokomotifi olarak bu kez işi sıkı tutuyor. Nilüfer ilçesindeki başkanlık yarışında bu kez “Beylik dönemi bitti, şimdi çalışma vakti” sloganıyla yola çıkan Necati Şahin 31 Mart seçimlerinde başarılı olacaklarını açıkladı.

Şahin, göreve geldiklerinde Nilüfer için reler yapacaksınız sorularına cevap verme adına projelerini açıkladı. Seçtiği yer ise yapılışı ve kullanımı şaibeli olan Podyumpark oldu. Hazine arsasının park yapılacağı gerekçesiyle kiralanıp sonradan beton yığını haline getirildiği iddia edilen yer burası.

Neyse, projelerini açıklamaya başlarken, Nilüfer ilçesinde 20 yıldır Beylik yaşayanların “her tarafı kültür merkezi” diye algı yönetimi yapmalarına rağmen, yüksek katılımlı toplantı yapılabilecek bir kültür merkezi olmayışını eleştiren Necati Şahin, yapacakları ilk işlerden birisinin, Nilüfer’e yakışan modern, çağdaş bir Kongre ve Kültür merkezi olacağını duyurdu.

Şahin, gerek mesleki birikimleri gerekse görev aldığı sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarıyla elde ettiği tecrübeleri ve kendisinin ifadesine göre Belediye meclisi için kurdukları ekiple beraber çok güzel bir sunum yaptı. Çocukları unutmadı. Yaşlıları unutmadı. Bakıma muhtaçları unutmadı. Hayvanları unutmadı. Nilüfer ilçesinde 150-200 dönümlük bir alanda hayvanlar için bakım ve barınma merkezi oluşturacaklarını açıklarken, ilçe halkının büyük oranlı şikayetçi oldukları sokaklardaki başıboş ve sahipsiz hayvanların da koruma altında tutulacağını açıklaması, büyük ilgi çekti.

Şahin’in Kayapa Toplu Konut alanı olan Çamlık Bölgesindeki 640 dönümlük ormanlık alanın Tema Park ve Kent Ormanı olarak düzenlenip, “sosyal alanlarda gelişmiş ülkelerde görüp özendiğimiz Temaparklarımız artık Nilüfer ilçesinde de yer alacak” dedi.

Ayrıca, Nilüfer ilçesinde göreve geldiklerinde yeniden düzenleyecekleri imar ve inşaat yapılaşmasıyla yüksek katlı binalara kesinlikle izin verilmeyeceğini, halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra kent estetiğine de dikkat edeceklerini ifade etti Necati Şahin.

Toplantının ilgi çeken bölümleri ise AK Partili ve MHP’li Ülkücü gençlerin birlikte yaptıkları karşılıklı slogan atmaları oldu. Bir gurup, “Beylik dönemi bitti” diye alkış tutarken, hemen ardından diğer gurubun “şimdi çalışma vakti” diyerek, Necati Şahin’in seçim sloganını seslendirişleri epey ilgi çekti.

Bu toplantı sırasında bir başka ilgi çeken uygulama ise Cumhur İttifakının ismi açıklanırken gençlerin salonda bulunanlarında katılımlarıyla söyledikleri, “bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” şarkısı oldu. Ülkemizin çok sevilen eserleri arasında yer alan Samanyolu şarkısının Cumhur ittifakına hitaben böylesine seslendirilmesi de salondaki katılımcıları coşturdu.

Necati Şahin’in Nilüfer’le ilgili projelerini açıklarken “geliyoruz, gelmeye sayılı günler kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Cumhur ittifakımız ile Nilüfer’e gönlümüzü vermeye geliyoruz. Tevazu ile geliyoruz. Liyakat ile geliyoruz. Şeffaflık ile geliyoruz. Samimiyet ile geliyoruz. Tecrübelerimiz ile geliyoruz. Nilüfer’deki yaşam alanlarının kalitesini yükseltmeye geliyoruz” ifadelerine salondaki katılımcıların “bu sefer işlem tamam” diye karşılık vermesi dikkat çekti.

Necati Şahin’in Nilüfer yönetimine getirilen eleştiriler ve halkın tepki gösterdiği konularla ilgili söyledikleri de epey ilgi çekti.

Nilüfer ilçesindeki çocuk parkları, semt parkları ve yeşil alanların, hazine arsalarının betonlaştırılmasına ve halkın kullanımından alınıp, bir takım çıkar guruplarına ticari alan olarak verilmesiyle ilgili söylemlere cevap olarak, “Nilüferdeki kamu alanlarının rantın değil, halkın hizmetinde kullanılmasını sağlamaya geliyoruz” sözleri oldu.

Yine Nilüfer ilçesinin en büyük dertlerinden birisi olan ve evleri yıkılıp, kentsel dönüşüm adına sokakta bırakılan mağdurlarla ilgili olarak, “Kentsel dönüşüm mağdurlarının dertlerini çözmeye geliyoruz” sözleri alkış topladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer ilçesinin Görükle Beldesindeki ana arter çevre düzenlemesi ve asfalt yenileme çalışmasını Büyükşehir olarak yapmalarına rağmen, Nilüfer Belediyesine ait kamyonun getirilip bölgeye park edildiğini ve “bu işi biz yapıyoruz” algıyı yayıldığını belirterek, “Nilüfer ilçesi Bursa’nın göz bebeğidir. 2030 yılındaki planlamalara göre bu kentin en kalabalık ilçesi olacak ve nüfusu bir milyonu aşacaktır. Bu ilçe 1989 yılında kurulan üç beş ev ve bazı köyler mahalle yapılarak faaliyete geçti. Planlaması o dönemde yapıldı. Kooperatifler eliyle toplu konut inşa edildi. Bahçeler yapıldı. Yeşillendi. Ana yollar Büyükşehir tarafından açılıp yapıldı. Bulvarlar Büyükşehir tarafından yapıldı. Bütün alt yapı Büyükşehir yaptı. Bu ilçenin yüzde 80 Belediye hizmeti Büyükşehir eliyle geldi. Sonra birileri gelip, yapılanları sahiplendi.

Geçen seçimde 33 tane vaat vermiş. Bu vaatlerden sadece 5 tanesi yarım yamalak olmuş. Geri kalanlar ise proje çöplüğüne gitmiş. Belediyecilik böyle mi olur? Bir tanesini söyleyeyim, Ataevler Meydan düzenlemesi ve Pazaryeri yapılması. Nerede bu vaat? Böyle tam 28 tane kandırma, algı yönetimi gibi isimlendireceğimiz projeler var” dedi.

Toplantıya katılan eskin bakanlardan Faruk Çelik ise “AK Parti olarak bizler son üç dönemdir Nilüfer’de başarılı olamıyorduk. Şimdi bu kapının kilidini açacak adayımız Necati Şahin’in. Bu kapı bu kez açılacaktır” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise geçen dönem Nilüfer’de AK Parti belediye başkanı olarak kendisinin hizmete talip olduğunu belirterek, “Bursa beni Nilüfer’e belediye başkanı seçemedi ama vekil seçti. Şimdi, halkın bana verdiği vekalete dayanarak soruyorum, beraber göreve talip olurken kamuoyuna açıklayıp oy istediğin projeler nerede?” diye konuştu.

Bursa Milletvekili ve eski bakan Efkan Ala ise Nilüfer ilçesinde senelerdir algı ve ilizyonist belediyecilik yapıldığını belirterek, “bu sefer Beylik dönemi bitecek inşallah” dedi.

Ak Parti Nilüfer ilçe başkanı Ufuk Ay, ilçe halkının mevcut yönetimin uygulamalarından bıktığını ve 31 Mart günü Cumhur ittifakına destek verip Nilüfer’in de AK hizmetlerden faydalanmasının sağlanacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.