Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Nilüfer’ yaparsa en iyisini yapar

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2016 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 00:46


 

Bir fikirdi önce, üzerinde çok tartışıldı, çok konuşuldu ve ‘hadi yapalım’ dendi… Yer olarak ‘Balat Atatürk Ormanı’ biçilmiş kaftan oldu… Binlerce meşe ağacı, onlarca çeşmesi, yürüme yolları, kamp alanları, müzesi, kütüphanesi, yiyecek-içecek stantları, cep telefonu şarj merkezi, idari binası, güvenlik elemanları ve her soruna çözüm üreten görevlileriyle tarihe geçti… Geçen yıl ilki gerçekleşti ve 50 bin kişi giriş yaptı. Hemen her yaştan rock ve caz severi aynı alanda toplayan ‘Nilüfer Müzik Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.

Türkiye’de bir kamu kurumunun gerçekleştirdiği en büyük festival yine müzik ve sınırsız eğlencenin adresi olacak. Tarih 2-3 ve 4 Eylül 2016… Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in deyimiyle festival “İyi kalpler için, hayatın zor anlarında kavga etmek ya da kavga dinlemek yerine, şarkı söylemek isteyenler için bir mola…

Katılanların barış, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirecek olan festivalde, Türkiye’den ve yurtdışından müziğin en sevilen isimleri iki ayrı sahnede sevenleriyle buluşacak.

Keyif ve huzur dolu bir etkinliğin tanıtımı için dün, Balat Atatürk Ormanı’nda yerimizi aldık. Açıklamalar için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner, Nilüfer Belediyesi Basın Danışmanı Hande Koç, Festival Koordinatörü Fatma Ergüler ile Meclis Üyesi Rahşan Duygu Tursun yan yana oturdular.

Masalarda; Basın Direktörü Hasiye Yiğitbay, Tanıtım Koordinatörü Huriye Bilişik ile Festival Direktörü H. Hüseyin Asar’ı gördüm. Hemen her gazeteden ve televizyondan gazeteci arkadaşlarım da yerlerini almışlardı.

İlk sözü alan başkan Bozbey, “Ülkemiz ne yazık ki, son yıllarda yoğun, yorgun, kederli günlerden geçiyor. Terörün dişleri adeta ensemizden kavramış. 15 Temmuz’daki darbe girişimi bu ülkenin, bu vatanın her bir karışına olan sevgisini, şehitlerine, gazilerine olan saygısını, bayrağına olan tutkusunu tüm dünyaya ilan eden yurttaşlarımızın, askerimizin ve polisimizin örnek direnişiyle alt edildi. Bizim yıllardır dile getirdiğimiz, ‘Demokrasinin hava kadar, su kadar, ekmek kadar gerekli olduğunu’, bu hain darbe girişimiyle bir kez daha anladık. Ve inanıyorum ki, bundan sonra asla bu topraklarda böyle olaylar yaşanmayacak” dedi.

Her zaman, her yerde müziğin evrensel dili…”

Kenti müzikle dolduruyoruz…” ve;

Müzik, insanlığın bugüne kadar yarattığı en büyük sosyal tutkal” sözlerinin altını özellikle çizmek gerek…

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın verdiği bilgiye göre bu yıl iki sahnede toplam 28 performans gerçekleşecek. Bu sayı geçen yıl 25’ti…

Bu yıl bir festivalde 3 sürpriz yaşanacak. İlki; müziğini ‘Ay’ın aydınlığı ile geceleri çıkıp Ay’a uluyan bir kurdun karanlığının dengesi’ olarak yorumlayan Belçikalı elektro pop grubu Oscar and the Wolf

Diğer iki sürpriz ise önümüzdeki günlerde paylaşılacak… Duman, Athena, Pinhani, Lübnanlı grup Mashrou Leila, La Chiva Gantiva, Gaye Su Akyol, Redd, Ayyuka, Koza Mostra, cazın usta ismi İlhan Erşahin; İstanbul Sessions, Kabus Kerim, Ceylan Ertem, Can Gox ve Kaan Tangöze festivalin solist ve grupları…

Konuşmacılar içinde yer alan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da Nilüfer Müzik Festivali’nin kapsamını bu yıl daha da genişlettiklerini ve her geçen yıl organizasyonun niteliklerinin artacağını ifade etti.

2-3 ve 4 Eylül 2016 için hazırlanın… Biraz rahatlayın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.