Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nerede yanlış yapıyoruz?

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 00:00

Oldum olası kalıcı bir başarı yakalayamıyoruz sporda, özellikle futbolda. Geriye dönüp bakın yakalanan başarılar hep dönemsel olmuş. Yani tek çiçekle bahar olmuş. Milli takım düzeyinde de böyle, kulüpler bazında da böyle.

Nerede yanlış yapıyoruz biliyor musunuz?

En ufak bir başarıda biz olduk diyoruz. Yürüyüşümüz değişiyor. Havalara giriyoruz. O dönemin sonunda da aynayla baş başa kalıyoruz.

Altyapımız Yok. Dönemsel başarılarla günü kurtarıyoruz. En yakınımızdakinin bile başarılı olmasını istemiyoruz. Hep ‘ben’ duygusuyla hareket ediyoruz. Gelecek adına hareket etme, planlı programlı gelecek hazırlığı asla yok.

Eğer bunların tam tersi olsaydı 2002'de Dünya üçüncüsü olan takımın üstüne koyardık. Şimdi Dünya Kupası hayallerimize ‘ilçe büyüklüğündeki bir ülkenin yarı profesyonel oyuncuları’ son veriyor. Hak ediyor muyuz, evet yanlışları devam ettirdiğimiz müddetçe bu tabloyla karşılaşacağız. Biz hala aslanım, koçum deyip sırt sıvazlamayla uğraşıyoruz. Oysa millet Ay’a gitti.

Milli takımı bıraktım diyen bir oyuncunun ayağına gidip “sana ihtiyacım var” diyoruz. Ne münasebet? O oyuncu yuhalanıp çıkarken arkadaşlarına ‘çak’ yapıyor ve sırıtıyor. Yurt dışında oynayan oyuncumuz kulübede içi kan ağlarken. Hava civayız amiyane tabirle.

Allah rızası için, bırakın günü. Yarınlara bakın. Bugünlere yapacağınız her yatırım yarınlara vurulmuş bir darbe olacaktır.

Allah rızası için bu Altınordu neler yapıyor, nasıl rol model oldu diye gidip bir araştırın. Ne yapmışlar? Nasıl yapmışlar? Neden yapmışlar? Bugüne kadar milli takımdan ve diğer takımlardan kaç kişi gitti Altınordu kulübüne bunları araştırdı? Bir elin parmaklarını geçmez sayısı.

Hiçbir şey yapamıyorsanız Altınordu takımını alın milli takım yapın sahaya sürün. Birkaç yıl sabredin bakın o takım nerelere gelecek. Neden mi çünkü futbolu öğrenirken eğitim görüyorlar, antrenman saatinden fazla kültürel etkinlikle meşgul oluyorlar. Dil öğreniyorlar, ahlaklılar, spor ahlakı. İki çalım atınca bir yerleri havalanmıyor. Yapın bunu ey yetkililer. İnanın kaybetmeyiz.

Eğer aynı kafayla devam edersek, yine bir hüsran sonrasında bu yazıyı açın tekrar okuyun!!!

Yazarın Sosyal Medya hesapları:

Twitter: @cuneytersan

Facebook: Cüneyt Ersan

Instagram: @cuneytersan34

Web: www.cuneytersan.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.