Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nefes kredisi…

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 00:02

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, KOBİ destek kredisi, bir başka adıyla nefes kredisi olan uygulamanın üçüncü faz bilgilerini açıkladı.

Matlı’nın verdiği bilgiye göre, KOBİ durumundaki işletmeler, aylık yüzde 1,85 faiz oranı ile 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olmak üzere firma başına en çok 200 bin TL’ye kadar nefes kredisi kullanabilecekler.

KOBİ'ler nefes kredisini, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarından alabilecekler.

Matlı bu bilgileri paylaşırken, Bursa Ticaret Borsası’nın üyelerine kullanılacağı kredi hacmini de yüzde 100 oranında arttırıp, 50 milyon TL'ye yüksekliklerini duyurdu.

Matlı, “Yakın zamanda uygulamaya geçecek olan 3. faz nefes kredisi taahhüdümüz, Bursa Ticaret Borsası Meclisi’nin almış olduğu karar neticesinde yüzde 100 oranında arttırdık. Böylece üyelerimizin kullanımına sunulacak olan kredi hacmi yaklaşık 25 milyon TL den 50 milyon TL'ye çıkarak iki katına ulaştı” dedi.

Matlı açıklamasını, “Son dönemde karşılaştığımız finansal zorlukları üyelerimize destek olmak suretiyle milletimiz ile birlikte dayanışma içinde aşacağız” diyerek tamamladı.

Yurtdışı Faiz Lobisi İş Başında…

Ağustos ayı enflasyonu yüzde 20’ye yaklaşması üzerine faiz silahını kullanacağı mesajını veren TC Merkez Bankası'nın 6.25 baz puanlık faiz artışına iş dünyasından destek geldi.

İş dünyası temsilcileri, “nihayet söylemlerimiz yankı buldu” derlerken, 20 Eylül'de açıklanacağı duyurulan Orta Vadeli Programı beklediklerini sözlerine eklediler.

Evet faizler bir seferde 6.25 baz puan artırılarak oran yüzde 24’e çıktı ama, TC Merkez Bankası'nın almış olduğu bu karar, ünlü yatırımcı Mark Mobius’u tatmin etmemiş. Dünyaca ünlü yatırımcı faiz artışını yeterli bulmadığını, faiz artışın yatırımcıların güvenini arttırmayacağına söylemiş.

Ne diyelim… Bunun üzerine ancak, yurt dışı faiz lobisinin iş başında olduğu söylenebilir.

Yeni Ders Yılı…

Bugün, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk günü. Milyonlarca öğrencimiz, binlerce öğretmenimiz yeni ders yılına başlıyor.

Çocuklarımızın çok şey öğrenmesi, öğretmenlerimizin çok şey öğretmesi gerekiyor.

İklim değişikliğinden ekonomik koşullar ve rekabete kadar yaşam şartları başta olmak üzere her şey zorlaşıyor. Bu zorluklarla başa çıkabilmeyi öğrenmeliler.

Birkaç ay sonra gireceğimiz yeni yılın, yani 2019’un, 1919’un 100’üncü yılı olduğunu, 1923’e nasıl gelindiğini, 2023 ve devam eden yıllar için ne kadar çok çalışmaları gerektiğini de öğrenmeliler.

Şimdiden bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı bir ders yılı diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.