Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neden olmuyor?

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2018 00:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 00:18

Sorun ne bir türlü çözemedik. İyi oyunculardan kurulu bir oyuncu topluluğunu takım haline getirmek kadro mühendisliği ister. Önce bir takım oluşturur sonra futbol felsefenizi bu uygulatmaya çalışırsınız. Savunma prensipleri, hücum organizasyonları, topsuz oyun, takım liderliği vs... Peki hangisi Bursaspor’da var?

Neden Bursaspor taraftarın istediği futbolu oynayamıyor? Bir futbol felsefesi neden Yok? Neden hiçbir maçta favori gösterilemiyor? Bursaspor gibi bir camiamının takımı en azından içerdeki maçların tamamına yakınında favoridir. Peki bu sezon öyle mi? Hayır... Son Yeni Malatyaspor maçında favori miydi? Kağıt üzerinde evet ama bir türlü bu maçı Bursaspor kazanır diyemedim...

Çünkü, sebep yukarıda yazdığımız pek çok soruya verdiğimiz hayır yanıtı. Peki kim Bursaspor’u istenen seviyeye getirecek? Ben değil, siz de değil... Le Guen... Ancak haftalardır yapamadı. Olmadı. Birşeyler denemeye çalıştı olmadı. Tek tek bakıldığında çok kaliteli oyunculardan kurulu bu futbolcu topluluğunu özlenen istenen bir takım haline getiremedi.

Bursaspor’u içime sinerek izlediğim tek karşılaşma Beşiktaş maçı. Müthiş bir taraftar desteğiyle takımın verdiği tepki hem futbol oynattı hem de mücadeleyi beraberinde getirdi. Ancak kalan haftalar için umutlansak da maalesef devamı gelmedi. Bu saatten sonra olmaz. Ligin sonu geliyor yavaş yavaş. Bu sezon böyle bitecek artık.

Ne yapılmalı? Top yönetimde. Eğer gidişattan  yani Le Guen’den memnunlarsa devam edecekler. Ki hiç sanmıyorum. Yok eğer taraftarlar gibi yönetim de gidişattan memnun değilse gereğini yapacaklar. Gereği de konuşulduğu gibi sportif direktör getirmek, hocanın yetkilerini kısıtlamak falan değil. Anlarım bu bir tür istifaya zorlama manevrasıdır ama ne sonuç vereceği belli olmaz.

Haa hocayla devam ama gerçekten de sportif direktör getirme gibi bir düşünce varsa da şunu söylerim. Ülkemizdeki sportif direktörlük uçak rezervasyonları, otel ayarlamadan öte gitmez. Yapabiliyorsanız gönderin hocayı. Önce sportif direktörü getirin. O da hocayı bulsun getirsin. Sonunda hesabı ondan sorun... Sportif Direktörlük budur. Hatta tam adı futbol direktörlüğüdür. Sportif kelimesinin içine diğer branşlar da girer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.