Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne Sedat’mış arkadaş

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 00:00

Bu bir değil iki değil. Yeni bir deplasman ve yine kaza haberiyle sarsıldık. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Bursaspor taraftarlarını taşıyan otobüs devrildi. Yaralanan taraftarlarımıza acil şifalar dilerken, kaza şokunu yaşayanlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah, kimsenin ayağını taşa değdirmesin. Umarım böyle bir olayı bir daha yaşamayız. Bu son olsun.

Yaşanan kazadan sonra Erzurum deplasmanı da burnumuzdan geldi. Aldığımız mağlubiyet de cabası. Bu deplasmanın güzel olan bir tarafı vardı ki Anadolu insanının yüreğinin güzelliği. Kaza haberinin ilk duyulmasının ardından harekete geçen dadaşlar, taraftarlarımızı bir dakika bile olsun yalnız bırakmadı. Sevgileriyle o şoku atlatmaları için sarıp sarmaladılar. Teşekkür ediyorum şahsım adına. Futbolun sporun güzelliği de işte tam da burada.  Sahada dişediş mücadeleye tamam ama saha dışında yardımseverlik devam.

Benzer güzellikler sahada da yaşandı. Selçuk Erdoğan'ın organizasyonuyla futbolcular taraftarlarına çiçeklerle geçmiş olsun dileklerini iletti. Aldığım bilgiye göre, Erzurumspor Kulübü'nün başkanı da deplasman tribününe kadar giderek kaza geçiren Bursaspor taraftarlarına geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Bu tarz güzellikler bu sporu başka bir noktaya taşıyor gerçekten. 

Adı aşk bu eziyetin boşuna demiyorlar. Onca kilometre yol git, merkeze yarım saat kala devrilen otobüsün altından sağ kurtul sonra da o stadyuma git takımını destekle. İşte bu taraftara Bursaspor taraftarı diyorlar. Yaşadıkları korkunç travmanın ardından o tribünde 90 dakika boyunca hiç susmadan timsahlara destek verdiler. Keşke bu desteğin karşılığı 3 puan olsaydı ama şans bizden yana değildi. 6 puan değerindeki maçı kaybettik Erzurumspor attığı 2 golle bizi devirmeyi başardı ve evinde 3 puanı sepetine koydu. Buna ne diyebiliriz ki, gol atanın kazandığını hepimiz biliyoruz. Erzurumspor'da süper lig yürüyüşün emin adımlarla ilerliyor. İstediler aldılar.

E ama peki biz sahada ne yaptık? Hadi eleştirelim. Sahada mücadele eden bir iki futbolcunun dışında hepsi çok formsuzdu. Özer'in düşünmeden yaptığı bir hareketin bedelini ağır ödedik. Eksikliği fark edildi. Ama herkes 3 puanın kaybında ihaleyi Sedat Dursun'a kesti. Neymiş nasıl düşermiş? Orda düşülür müymüş? İnsan bu insan. Düşmesin mi?  Bir melodi tutturmuşsunuz vuruyorsunuz sazın teline Sedat da Sedat diye. Ama akordunuz bozuk.

Arkadaşlar futbol 11 kişiyle oynanan bir oyun. Bir kişinin sırtına yükleyemezsiniz sorumluluğu. Allah aşkına yapmayın. Yazıktır günahtır. Hatası olduğu zaman en acımasız şekilde ben de eleştiririm, emin olun. Ama çocuğu bu denli aşağıya çekmenin anlamı nedir? Sizin bu Sedat düşmanlığınızın bir sonu olmalı. Sedat iki defa hata yaptı 2 gol geldi. Ya 2'den fazla tökezleseydi ne olacaktı? Demek ki o çocuk orada önemli bir iş başarıyor. Bu kadar acımasız olmayın. Bu kadar kolay harcamayın.

Bu çukurdan, burun kıvırdığınız, her hafta olmadık hakaretler ettiğiniz bu çocuklar çıkaracak bizi. Bir hafta Kubilay günah keçisi, diğer hafta Selçuk, bir diğer hafta Özer. Bunların hiç biri olmadı Sedat verelim. İnşallah bu çukurdan çıktığımız da bu kafadaki arkadaşları bu ligde bırakırız Yoksa süper lig'de çekilecek dert değilsiniz haberiniz olsun.  Bu takımı sevin, bu denli negatif yorum yapmayın. Ne takımı demotive edin, ne de futbolcuları bu denli demorilize edin. Destek verin, köstek olup moral bozmayın. Eleştirin ama hakaret etmeyin. Kimse sizin babanızın oğlu değil, biraz çeki düzen şart.

Biraz sabır ve sakinlik iyidir. Altay maçına odaklanın. İnanmak zaferdir. İnanın, bu ligden çıkıp süper lige selam çakacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.