Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne oldu can Kayahan

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2015 02:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2015 02:45

 

Perşembe günü yine kulağımıza üzücü bir haber geldi. Haberi duyduğunuz an kısa bir şaşkınlık geçirip inanmak istemiyorsunuz ve ilk şoku atlattıktan sonra hali ile normale dalıp şöyle derinden bir maziye dalıyorsunuz farkında olmadan… Tabi genelde üzücü haberler ölüm bilgilerini duyduğunuz andır Söz yazarı,besteci ve yorumcu Kayahan'ın ölüm haberini alınca bir hayli üzüldüm. “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla tanınan, ilk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalanan Kayahan, 2005 yılında ikinci kez aynı kansere yakalandı, 2014 yılında 3. kez rahatsızlığı tekrar eden Kayahan, kanser tedavisi görmekteydi. Kanser teşhisiyle 1990 yılında karşılaştığında Yemin Ettim’i yazdığını belirterek, “Yaşanacak günümüz varmış. Ölüm bir ceza değildir, ben öyle düşünüyorum. Devlet hastanesine gittim, Çapa’da tedavi oldum. Söylediklerine göre 6 ay ömrüm kalmıştı. Şu anda onların verdiği sürenin üstünden 21 sene geçti. 10 sene önce tekrar etti, yine tedavi gördüm.

29 Mart 1949 da İzmir'de doğan Kayahan Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçirdi. Daha sonraları İstanbul’a yerleşti. İstanbul'dan sonra uzun süre Balıkesir-Gömeç’teki İnta Sevgi Köyü’nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’nda yaşadı. Bu köydeki bütün cadde ve sokaklar, Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden oluşmaktadır.

Milyonlara hitap eden şarkıları ile gönüllerde yer eden değerli sanatçımız farklı bir tarza sahipti gençlik yıllarımda yanılmıyorsam TRT'de Kiraz adlı bir şarkısını seslendirmişti bir kaç arkadaşımla birlikte şarkıyı dinlediğimizde hepimiz hayranlıkla bize çok farklı gelen bu çalışmayı çok beğenmiştik ve Kayahan'ı o günden itibaren daha dikkatli izlemeye başlamıştık ortaya çıkardığı eserler gerçekten dinleyicinin yüreğine müthiş hitap ediyordu. Bir çok ünlü sanatçının Kayahan eserlerini seslendirdiğini biliyoruz burada özel olarak bir dostum sayesinde dinleyip paylaşmayacağıma söz verdiğim bir eserden bahsetmek istiyorum Gaziantep'ten Müslüm Gürses hayranı bir dostum bana Müslüm Gürses'in seslendirdiği Sarı saçlarından sen suçlusun Kayahan şarkısını dinlemiştim ve bu şarkının Piyasaya çıkan Müslüm Gürses Albümlerinde olmaması büyük bir kayıptı Merhum Müslüm Gürses yorumu ile Kayahan şarkıları dinlemek harika olurdu.

Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa-çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktaydı.

Bir süredir hastanede tedavi gören Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucunda oluşan solunum yetmezliği ve bununla beraber gelişen 2 kere yendiği yumuşak doku kanseri nedeniyle 3 Nisan 2015 sabah 08.00 sıralarında üçüncüsüne yenik düşerek hayatını kaybetti. Merhum sanatçımız Kayahan'a rahmet tüm sevenlerine sabır diliyoruz son yıllarda ardı ardına kaybettiğimiz değerlerimize bir yenisinin eklenmesi tüm ülkemizi yasa boğmuştur ve bunun derin üzüntüsü ile birlikte yaşanan her günün kıymetini bilmeniz dileklerimle. Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.