Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naim Süleymanoğlu’nun ismi bu komplekste yaşayacak

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 00:02

Bu dünyadan bir Naim Süleymanoğlu geldi, geçti.

Türk spor tarihinin rekortmen ve bol madalyalı küçük dev adamı.

Henüz daha 15 yaşında iken Brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya alarak şampiyon olan, 16 yaşında rekor kırarak tekrar şampiyon olan, halter tarihinde dünyanın en genç dünya rekortmeni olan yüz akı sporcumuz. 1986 yılında dünya şampiyonasında yine kendine ait rekorunu kırarak dünya şampiyonu olan ve 1988 Seul olimpiyatlarında Türkiye adına yarışarak güreş dışında ülkemize ilk altın madalyayı getirerek bize büyük bir gurur yaşatan “cep herkülü” Naim Süleymanoğlu.

Toplamda 3 Olimpiyat, 7 Dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Türkiye’nin gururu olan, 46 kez Dünya Rekoru kıran gelmiş geçmiş en önemli halter efsanesi Naim Süleymanoğlu’nun isminin ölümsüzleşeceği Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açıldı.

Açılışa Bakan’ın yanı sıra, Bursa Valisi Yakup Canpolat, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milletvekilleri, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ev sahibi sıfatıyla açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, “Merkezimiz ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Yıldırımlı çocukların ve gençlerin, milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bu tesiste sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor. 250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde, evlatlarımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki tüm çocuklarımız ve gençlerimize doğrudan hitap eden Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek tesisin kapısını Bursalılara ve Yıldırımlılara açtı.

Yeni Naim’ler Bu Komplekste Yetişecek

Açılış sonrası tesisleri gezme şansına sahip olduk. Gerçekten muhteşem bir tesis olmuş.  7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 metrekare inşaat alanı olmak üzere toplamda 34 bin metrekarelik alanda inşa edilmiş tesis. Bünyesinde 2 bin 500 kişilik spor salonu, fitness salonları, dünya standartlarına uygun yüzme havuzu, jimnastik salonları, tekvando ve boks ringleri, güreş salonu, hamam ve sauna bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı ve işletmesini Yıldırım Belediyesinin yapacağı kompleks yeni sporcuların, yeni rekortmenlerin yetişeceği bir okul olacak. Belki de geleceğin şampiyonları burada yetişecek. Yeni Naim’ler, Hamza Yerlikayalar, Cemal Kamacılar, Halil Mutlular, Nevin Yanıtlar, Elvanlar burada filizlenecek.

Türkiye önemli bir süreçten geçiyor, Sınır ötemizde çok önemli bir terör operasyonu yürütülüyor. Uluslararası aktörler ülkemizi tehdit edip duruyor. Zaten ekonomik olarak bıçak sırtından geçtiğimiz bu günlerde devletimiz, hizmetlerini aksatmıyor, ülkemize tesisler kazandırmaya devam ediyor. Gençlerimiz illegal işlerle uğraşmasın, spor ahlakıyla ve kültürüyle yetişsin, uluslararası arenada Türk Bayrağını dalgalandıracak başarılı sporcular olabilsin diye bu harikulade alanları yapmaya, açmaya devam ediyor. Doğrusu şu sıkıntılı günlerde bu tarz tesislerin açılışı, devletin işlerliği ve devamlılığı açısından son derece moral verici.

Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.