Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafakemalpaşa ve Şükrü Erdem

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 00:00

İYİ Parti, CHP ile yaptığı ittifak sonucu Bursa'da 6 ilçede gösterdiği adayların arasında İYİ Parti Mustafakemalpaşa'da eski Devlet Bakanlarından Şükrü Erdem'i aday gösterdi.

31 Mart’a giden yolda Bursa’da seçim çalışmaları gerek merkez ilçelerde gerekse diğer ilçelerde tüm heyecanıyla devam ediyor.

Bu bağlamda Bursa’nın önemli bir ilçesi olan ve her partinin ayrı bir önem verdiği bir ilçe Mustafakemalpaşa…

Ve o ilçemizde 31 Mart için sahada eski bir devlet bakanı var…

Bahsettiğim kişi İYİ Parti’nin adayı Şükrü Erdem

Önce Şükrü Erdem kimdir?

Neden Mustafakemalpaşa?

Adaylık süreci nasıl başladı?

Şükrü Erdem, 1959 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Mustafakemalpaşa’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kendi eczanesinde mesleğini sürdürürken, diğer taraftan da serbest müteahhitlik işleri ile ilgilendi.

Çeşitli sosyal derneklerde yönetim kurulu başkanlığı, bir süre de Mustafakemalpaşa Spor Kulübü’nde başkanlık görevini üstlendi.

19. dönem Bursa milletvekili olarak parlamentoya girdi. 50. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Haziran 1993 – Kasım 1995 yılları arasında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

Erdem, evli ve bir çocuk babası. İngilizce biliyor.

Erdem’in adaylık süreci ise şu şekilde başladı

Geçen cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mustafakemalpaşa’daydı ve Şükrü Erdem’in adaylık sürecini şu sözlerle açıkladı.

Akşener: “Biz kendisini ilk aradığımızda ‘ben siyaseti bıraktım, beni affedin’ dedi. Ama biz Mustafakemalpaşa’da anket yaptırdık. Gördük ki burada herkes kendisini belediye başkanı olarak görmek istiyor. Bir daha kendisini aradım ve ‘Mustafakemalpaşa seni istiyor’ dedim. Bu kez hayır diyemedi ve “Mustafakemalpaşa’ya vefa borcumu ödeyeceğim” diyerek kabul etti” dedi.

Şükrü Erdem’in önceki dönemlerde parlamentoya girmesi ve bakanlık yapması hem ilçe halkının hem basının ilgisini üzerine çekiyor.

Bu açıdan baktığımızda basında öne çıkan bilgiler ve  Mustafakemalpaşa’da bire bir halka Erdem’i sorduğumuzda aldığımız cevaplar nerdeyse aynı…

Seçmenden aldığımız cevaplar şu yönde…

Mustafakemalpaşalı olması…

İlçeyi ve ilçenin sorunlarını bilen, takip eden ve çözüm için yeterli bilgi ve birikime sahip olması…

Devlet adamlığı ve deneyimli bir siyasetçi olması…

Halk ile iletişimi kuvvetli, halkın taleplerine kulak veren ve M.K.paşa’da gerçek anlamda hizmet edeceği görüşü ağırlıkta…

Özetleyecek olursak 31 Mart 2019 Mahalli yerel seçimlerde Bursa’da en çok dikkat çeken ilçe Mustafakemalpaşa ve Başkan Adayı Şükrü Erdem…

Genel izlenim ise; Erdem’i halkın içinden biri olarak gördüğü, benimsediği, projelerine onay verdiği ve ilçeyi yönetme yetkisi verileceği…

Bunlar bizim sorduğumuz ve araştırmalarımız sonucunda edindiğimiz bilgiler…

Gerçek cevabı her zaman olduğu gibi söz sahibi halktır.

Sonuç ise 31 Mart günü halkın iradesi olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.