Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUŞİLDER’den Bozbey’e gönül sofrası

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2019 00:01

Siyaset, samimiyet ve hoşgörü ile renkli bir süreç yaşıyor. Bursa’nın kültürel mozaiği ile taçlanan yerel seçim süreci, her geçen gün farklı bileşenleri aynı çatı altında buluşturuyor. Doğu Anadolu dernekleri içerisinde güçlü bir kitle derneği halini alan Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MUŞİLDER) yerel seçimlere damga vuran çıkışlar yapıyor. Geçtiğimiz gün Ak Parti’nin tam kadro merkez belediye başkan ve yöneticileri ile katılım gösterdiği Muşlular buluşma organizasyonu sonrası MUŞİLDER, “Gönül Sofrası” etkinliği ile CHP Belediye Başkan ve adaylarını Muşlularla buluşturdu.

MUŞİLDER Başkanı Mehmet Veysi Tutkun ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Muşlu’nun katılım gösterdiği gönül sofrasında gönül sohbeti gerçekleştirildi. Bursa’da 200 bin Muşlu olduğunu ifade eden Başkan Tutkun, “Bizler her seçim öncesi Muşlular olarak bir yerlerin arka bahçesi olarak lanse ediliriz. Buna biz de şaşırıyoruz. Bu algı operasyonunu reddediyoruz. Biz Muşlular’ın iradelerinin ipotek altına alınamayacağını yüksek sesle dile getiriyoruz. Muşlular kendi fikrini ve özgür iradesini ortaya koyabilecek kapasitedir. Bizi kimse göz ardı edemez. Bursa’da yaklaşık 200 bin Muşlu var. Bugün köşe başı kapanlar neden Muşlular üzerinden siyaset yapmak ister anlayamamaktayız. Mustafa Bozbey’e bugüne kadar bize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin bu çatı altında toplanmamıza büyük katkısı olmuştur” diyerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Bozbey, “hepimiz Bursalıyız”

Siyasetin ötesinde kentlilik bilincinin güçlendirilmesini ve siyaset yarışında ayrışmalara girilmemesi uyarısında bulunan Bozbey, “Barışa, huzura, demokrasiye, insana, sevgi ve saygıya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bunu başarmalıyız. Biz bunu sağlarsak her şey çözülür. Nilüfer’de bunu başardık ve Bursa’da da sizlerin desteğiyle başaracağız. Bu kentte doğan ya da doyan hepimiz Bursalıyız. Sizler bu şehre bir hedef için geldiniz. Hepinizin bir hayat hikâyesi var” diyerek Muşluların göç hikâyelerini yazarak geçmişten geleceğe bir tarihsel köprüyü miras bırakmalarını istedi. Kendisinin de bir Muşlu sayılabileceğini “bende Muşluyum” sözleri ile belirten ve Muşlu çok fazla dostunun olduğunu ifade eden Bozbey, Muş yolculuğu yapmak ve sonrasında bir göç hikâyesi yazmak istediğini ifade etti.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e ilginin yüksek olmasının en temel nedenlerinden birisi de Bozbey’in doğumdan ölüme, açılıştan sıkıntıya veyahut derde her anlamda her kesimin yanında olması. CHP Belediye Başkan ve Başkan adaylarına gönül sofrası kuran MUŞİLDER’in taleplerini değerlendiren Bozbey, “elbette her kesimin her siyasi parti ve kurumda, oluşumda temsil edilmesini destekliyorum. Ben temsiliyet noktasında öncelikle ‘insan’ kavramını önemsiyorum. Burada her siyasi görüşten dostlarımızla bir aradayız. Herkesin yeteneği ve yeterliliği doğrultusunda gönül verdiği tarafta bir yetki almasını destekliyorum. Bizler birlikte daha iyi yarınları var etmek zorundayız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e MUŞİLDER ziyaretinde CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun’un ve CHP Bursa İl Başkan Vekili Alper Özdemir eşlik etti. Sevgi ve hoşgörü ortamında geçen program tıpkı adı gibi “gönül sofrası” tadında birlik ve beraberlik gücü ile sonlandı.

Bursa’da siyasetin renklendiği bir dönemde meclis üye listelerinin ne kadar önemlilik arz ettiğini hem siyasi buluşmalarda, hem sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde hem de esnaf sohbetlerinde okuyan birisi olarak 19 Şubatta açıklanacak listelerin 31 Mart’a dair önemli sonuçlar ortaya koyacağını ifade edebilirim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.