Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD'tan Erdoğan'a tam destek

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 00:00

Ekonomik buhranlar ile ülke sokaklarında kaos yaratmak isteyenlerin inadına iş dünyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek vermeye devam ediyor. Önceki gün gerçekleştirilen MÜSİAD Türkiye Şube Başkanları Genel İstişare toplantısından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete tam destek çıktı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan imzalı basın bildirisinde hükümetin 2018 yılının zorlu koşulları ve 2019'a dair umut ışıltılarına yer verildi.

MÜSİAD istişare toplantısı bildirisinde yer alan açıklamalarda, Türkiye'nin 2018 yılında anlık değişimlere anlık refleksler verebilme kabiliyetinin sınandığı ifade edildi. Küresel çapta ve ülkeler düzeyinde hızlı değişiklik gösteren ekonomik, siyasi ve diplomatik hususlarda hızlı çözüm refleksleri üreten bir ülkenin varlığına değinilen raporda, Türkiye'nin sahip olduğu jeopolitik değerin zorluklara rağmen avantajlarının fazlalığına vurgu yapıldı. Son dönemde ciddi bir sessizlik içerisinde olan iş dünyasının önemli çatı kuruluşlarından MÜSİAD'ın açıkladığı bildiri önceki günde ifade ettiğimiz "15 Ocak 2019 teorimi" kavramını güçlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son günlerde fazlasıyla ifade edilen ekonomik paradigma değişimini desteklediklerini ifade eden MÜSİAD, Türkiye'nin sosyal, kültürel, yönetsel değişim içerisine girdiğini ve bu değişimin pozitif yönde olumluluk göstergelerine gebe bir ekonomiyi doğurmakta olduğunu vurguladı. Birçok ülke için uzun vadeli plan olarak tanımlanması gereken 2023 vizyonunun Türkiye gibi güçlü kökleri olan bir ülkenin en kısa sürede uygulanabilir planı olarak yaşam bulan iktisadi değişimlerini takdirle karşıladıklarını ifade eden MÜSİAD'ın piyasalara yaptığı olumluluk çağrısını yerinde bulduğumu söyleyebilirim.

Türkiye dönüşümünü başarıyla tamamlayacak!

Yerel ekonomilerin uluslararası olumlamaları çok erken göremediği bir dönemde Türkiye'nin  Avrupa Birliği sürecinin tam üyelik ile neticelenmesini desteklediklerini ifade eden MÜSİAD Başkanları, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde hayata geçirilen adımların başarılar ile sonuçlandığına vurgu yapıyor. İstihdamın özellikle dış ticaret ve üretimde önemli bir maliyet değeri olduğunun altının çizildiği bildiride, büyük ölçekli firmaların yaşadığı sıkıntıların KOBİ firmalarda sert hissedildiğine değinildi.

2018 yılının bitimine sayılı günler kala yapılan açıklamaların özellikle 2019 yatırımlarını planlayanlar için bir nefes niteliği taşıdığını özellikle ifade etmek istiyorum. Herkesin veryansın ettiği sıkıntılı piyasa ekonomisinde, MÜSİAD sanal bir umut aşılamak yerine somut bir şekilde Türkiye'den yana taraf oldu. Türkiye'nin hedeflediği dönüşümü başarıyla tamamlayacağından emin olunduğuna vurgu yapılan bildiri de, ivedilikle finansal sektörün mali yapısının ortaya konması ve bankacılık sektöründe ki bilanço temizliğinin hayata geçirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. Kent ekonomilerinin önemine değinilen bildiride, yerelleştirme politikalarının hızlandırılması ile yerli ve yabancı yatırımcıları aynı sektörlerde bütünleştirmeye yönelik adımlar atılması gerekliliği ifade edildi.

Türkiye'nin yarınlarına pozitif etki yaratacak bildirinin diğer sanayici ve iş adamı dernekleri içinde örnek teşkil etmesini umut ederek, kaosa sürüklenmek istenen Türkiye'nin geleceğinin pırıl pırıl olduğunu hatırlatıyor bereketli bir gün diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.