Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Bursa Sekizinci Başkanını Seçti…

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 00:06

Cuma akşamı MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı ve Nihat Alpay bayrağı Mustafa Gürses’ten devraldı.

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin önceki dönem Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Nihat Alpay; kurucu başkan Osman Birkan ile sırasıyla başkanlık yapmış olan Mehmet Burkay, Kenan Sertalp, Ahmet Özkul, Cemil Tekin, Hasan Çepni ve Mustafa Gürses’ten sonra MÜSİAD Bursa Şubesi’nin sekizinci başkanı oldu.

Hasan Çepni’nin Divan Başkanlığını yaptığı MÜSİAD Bursa Şubesi’nin Genel Kurulu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş,  AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, STK’lardan, kamu kurum-kuruluşlarından ve iş dünyasından temsilciler ile birlikte MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Önceki dönem başkanı Mustafa Gürses veda konuşmasında, “Bursa, önemli bir mirasa sahip kıymetli bir şehirdir. Ecdadımızın mirasını dikkate aldığımızda yükümüzün ağırlığının farkında olmalıyız. Bursa’mızın insan potansiyeli çok büyük. Bunu fark edersek daha büyük işler yapabiliriz” derken, MÜSİAD’ın eski genel başkanları ile şube başkanlarının önümüzdeki günlerde Bursa’da ağırlanacağını, geleceğe dair önemli istişarelerde bulunulacağını söyledi.

Daha sonra konuşan BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, MÜSİAD’ın ülke genelindeki, yurtdışındaki ve Bursa iş dünyasındaki önemine vurgu yaptılar.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “Tarihi, doğası bereketli topraklarıyla kıymetli bir şehir olan Bursa’mızın özellikle ekonomik manada ülkemizin gelişimine katkıları çok büyüktür. Bursa, sadece bizlerin gözünde değil dünya çapında da ticari yetkinliğini kanıtlamış bir şehir. Bu performansın daha da artarak devam etmelidir” dedi.

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kaan, “Bu ekonomik süreçte durmayacağız. Daha rekabetçi bir yapıya kavuşmak için bu dönemi bir fırsat olarak görüyoruz. Enerjimizi boşa harcamadan, zayıf yönlerimizin, açıklarımızın, bir muhasebesini yaparak, her ölçekte yeniden değerlendirerek, 2019 yılını ve bundan sonrası için daha güçlü bir şekilde ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da, MÜSİAD’ın merkezine ‘ben’ değil ‘bizi’ koyarak yola çıkan, önceliklerine ‘kendini’ değil milletin işini, vatandaşın aşını temel değer olarak koyduğunu ifade ederken, “MÜSİAD, Türkiye ekonomisine farklı bir soluk getirmiş, her zaman memleketinin ve milletinin yanında olduğunu göstermiştir” diye konuştu.

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurul toplantısında gündem maddelerinin müzakeresinden sonra yapılan seçimlerde Başkanlığa seçilen Nihat Alpay da yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bursa, ülkemizin gözbebeği bir şehirdir” derken, “Bursa, ekonomik alanda; tarım, sanayi ve turizm gibi pek çok alanda üretken bir şehirdir. Bursa, canlı bir ekonomik yapı sergileniyor. Şehrimiz, bugüne kadar hep Türkiye ortalamasının üzerinde gelişmeler kaydetmiştir” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin yeni Başkanı Nihat Alpay; Yönetim Kurulu asıl üyeliğine seçilen, Murat Demir, Murat Eryağan, Kemal Ermiş, Alpaslan Şenocak, Kadir Oruç, İbrahim Güney, Murat Bayizit, İsmail Güler, Fatih Aslan, Halil Atalay, Rıdvan Güler, Mehmet Kaleli, Osman Yetim, Abdülkerim Demir ve Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçilen Erol Bodur, Kamil Özkan, Mehmet Yıkar, Mehmet Demirci, Ali Güzeldağ, Mustafa Yavuz, Mehmet Fatih Özkul, Özer Düşünüklü, Halil İbrahim Biçer, Şükrü Küçükyoldaş ile birlikte üstlendikleri görevin sorumluluğuyla, devraldıkları bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarını söyledi.

Biz de MÜSİAD Bursa Şubesi’nin yeni Başkanı Nihat Alpay’ı ve yönetimini kutluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.