Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Altun ve Şahlanış Hareketi

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 00:00

Geçtiğimiz günlerde İzmir, Antalya ve Aydın şehirlerinde bir takım ziyaretlerde bulunmuştum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Merhum Adnan Menderes'in köyü Çakırbeyli'de mevlit etkinliğine katılmıştım. Programa davet edilenler arasında Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Murat Altun ve Teşkilat Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız'da vardı. Dört yıl sonra yeniden karşılaştığımız Murat Altun ile en son Buttim'de görüşmüştük. Her ne kadar telefon ile sohbet etsek de yüz yüze görüşmeyeli uzun zaman olmuştu. Sohbet esnasında Şahlanış Hareketi Teşkilat Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız bizi ısrarla Üsküdar'da yemekli bir sohbete davet etti.

Üslubu ise günümüzde yok sayılacak kadar azalan bir İstanbul beyefendisi edasındaydı. Böylesi kibar bir centilmeni reddetmek ayıp olurdu ve davete icabet edeceğimizi ifa ettik.

Geçen hafta pazar sabahı erken saatte Hüsnü Sungur ve Fehmi Etiğ ile İstanbul Üsküdar yolunu tutarak keyifli bir yolculuğa çıktık. Pendik'ten Hülya Atalay Hanımı da alarak Üsküdar'a geldik bizleri bekleyen Murat Altun ve Mehmet Mahmut Yıldız ile kahvaltı yapacağımız mekanın yeri hazırlandığı için direk oraya geçtik. Ülke ve dünya siyasetini uzun uzun konuştuk.

Daha çok Murat Altun'u dinleyerek fikirlerini öğrendik. Birçok kanala ve programa davet edilen Murat Altun sürgündeki Doğu Türkistan hükümetinin Dışişleri Bakanı aynı zamanda ve açıklamasında, “01 Ekim 1949’da Çin Komünist Devleti tarafından Köklü Türk-İslam yurdu Doğu Türkistan’ın işgal ve istila edilişinin yıl dönümü. İşgal sebebiyle duyduğumuz yas ve matemin yüreklerimizdeki büyük acısı tarifsizdir.

İnanıyor ve biliyoruz ki Doğu Türkistan mutlaka müstakil bir Devlet olarak öz yurdunda hür, mutlu ve asil halkıyla gök bayrak altında bir daha esarete düşmeden varlığını dünya durdukça koruyacaktır.”

Açıklamasını yapıyor ayrıca uzun yıllar Rusya ve Türk cumhuriyetlerinde üst düzey görevlerde bulunan Murat Altun ile Şahlanış hareketini konuşuyor sorularımızı soruyoruz.

Şahlanış Hareketi 1990 yılında kurulmuş 37 ilde temsilcileri 2500 gönüllü üyeleri var iç, dış siyaseti ve gündemi dikkatle takip ediyorlar. Sorunlarla ilgili açıklamalarını bizlerde izliyor ve yorumluyoruz. Aktif çalışmalarını ve yoğun tempolarını gördüğümüz Şahlanış Hareketi Genel başkanı Murat Altun Demokrat bir yapıya sahip ve özellikle bizlere anlattığı projeler ile gerçek bir Türkiye sevdalısı olmaları ile gönlümüzde taht kuruyorlar. Kalben başarı dileklerimizi kendilerine sunuyoruz.

Teşkilat Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız 1955 Ordu Mesudiye Güzle köyü doğumlu. İlköğretimi 1969 yılında memlekette tamamlayıp 1969 yılından bu zamana kadar İstanbul Beykoz ilçesinde ikamet etmekte. 1969 yılında torbacı çırağı olarak çalışma hayatına başlamış. 25 yıllık iş hayatının 15 yılı sendikal faaliyetlerde bulunmuş. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Başkanlık yönetim kurulu üyeliği yaparak 1999 yılından 2012 yılına kadar DYP ve DP’de İstanbul Beykoz ilçesinde çeşitli kademelerinde görevlerde bulunmuş.

2010 yılından beri Şahlanış Hareketi Teşkilat Başkanlık görevini ifa etmekte ve halen bir şirkette teknik danışman olarak görev yapmakta. Bir kızı iki oğlu ve dört torunu olan Yıldız örnek bir aile babası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.