Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUM…

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2017 12:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 12:54

Bazıları pek meraklıdır racon kesmeye;

Baktılar akılları kesmiyor,racon keselim bari diye delikanlılığa kan doğrarlar.

Bu racon meselesi enterasan; Tanımı hiç hak etmese de bir yerlerinden delikanlılığa bağlanabilme temayülü var.

İki anlamı var racon kesmenin; Biri gösteriş yapmak, fiyaka satmak, çalım satmak. Diğeri yargılayıp hüküm kesmek (vermek).

Eee delikanlılık neresinde ?

Hiçbir yerinde.

Kabadayılık değil ki delikanlılık,saklansın raconun bir yerlerine.

Delikanlılık önce haklı olmak demek;Haklı olup hakka sahip çıkmak demek;Ona buna atarlanıp,sürü halinde adam kovalamamak demek;Haddini bilmek demek;Ok yaydan çıktığında saplanacağı yeri bilmek demek;Bağdakinin hukukuna saldırmamak demek;Hatalıysan hatanın arkasında durmak demek;Teke tek olmak demek;Küfür etmeden konuşabilmek demek;Hasmını hısımın sayabilmek demek.Delikanlılık raconda filan değil insanın hamurunda, cin olmadan önce bunu bilmek demek.

Hele raconu Bursa’nın bir aşığına,Bursa Spor’un en değerli yazarlarından birine kesmeye kalkarsan iki kere düşüneceksin.

Önce onun kadar Bursalı olacaksın,onun kadar kentli olacaksın,onun kadar zarif ve hakkaniyetli olacaksın ,onun kadar seven biriktireceksin…

Seni neden ciddiye aldığını anlayacaksın,sevgili Adnan Alp bu şehir için ne ifade ediyor belleyip ayağını denk alacaksın.

Yok; ben sadece  racon keseceğim delikanlılıkla bi alakayım diyorsan, bil ki bu ülkenin de hukuk derler bir raconu var; yüzüne okurlar mahkemede mum yakarsın delikanlılığa.

Sevgili dostum Bursa Haber Gazetesi Spor Yazarı Adnan Alp’a uğradığı menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.