Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhammet Taha Gergerlioğlu

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2014 00:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 00:35

 

Muhammet Taha Gergerlioğlu ile tanışmamız 2011 yılı nisan aylarında tesadüf etmişti haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde AKP'den Milletvekili aday adayı olmuştu ve kendisinin 17 kuşaktan Somuncu Baba'nın torunu olduğunu söyleniyordu. Bir hayli iddialı çalışmalar yaparak listenin ön sıralarında yer alacağını düşünüyordu kendisine siyasetin inceliklerini ve kaygan zeminini anlatırken siyasetçilerin ayağının altında daima muz kabuğunun var olduğunu ve kritik süreçlerde ise siyasetçinin usturanın üstünde çıplak ayakla yürümesi gerektiğini gülümseyerek anlatmıştım kendisine. Fakat buna rağmen kendisinde bir hayli öz güven yüklü olduğunu yansıtıyordu. Biraz daha üstüne gidince hadi arkadaşlar hep birlikte bir Fatiha okuyalım diyerek konuyu değiştirmeye çalışırdı sık sık tabi bu karşılaşmalarımız bir hayli sık oluyordu listeler netleşene kadar sürdü açıklanan kesin Milletvekilliği listesine girememişti ve o süreçten sonra bir iki defa ancak görüşebildik. Kendisinin sık sık yurt dışına gittiğini biliyordum buradaki 2003 yılında Halk Bankası İcra Kurulu Başdanışmanlığı, 2004 yılında TMSF Denetim Kurulu üyeliği, 2007 yılında GAP Sosyometrik danışmanlığı gibi bir kaç görevini biliyordum. “Muhammed Taha Gergerlioğlu anne ve babaları tarafından Horasan kökenli ailelere mensuptur. Dedeleri Osmanlılar zamanında devlet ve manevi hizmetler yapmışlardır. Abdülhamit Han döneminde devletin son 14 yıllık en büyük istişare kaynaklarından Abdurrahman Efendi (Ba Bey) dir. Yıldız teşkilatının Osmanlı coğrafyasında bütünlüğüne yönelik çalışmalarda bulunmuştur. Onun da nesli Yıldırım Beyazıt zamanında keşfedilen Seyyid Şeyh Hamid-i Veli ye dayanır.”

ALMANYA'DA GÖZALTI

Flaş haber olarak gözümüze çarpan bir haber bizi şaşırttı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Almanya'da casusluk yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Alman basının "Türk istihbaratı için casusluk yapan üç Türk gözaltına alındı" diyerek duyurduğu haberdeki isimlerden birinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olan Muhammed Taha Gergerlioğlu olduğu bilgisine ulaştı. Muhammet Taha Gergerlioğlu'nun Başbakana danışman olduğunu bilmiyordum bu habere kadar.

Karlsruhe'deki Federal Savcılıktan yapılan açıklamada da, üç Türk hakkında Federal Mahkeme'nin 11 Kasım 2014 tarihinde tutuklama kararı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Muhammed Taha Gergerlioğlu ve Göksel G'nin önceki gün Frankfurt Havalimanı'nda, Ahmet Duran G'nin de ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde gözaltına alındığı ve Federal Yüksek Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada, bu üç Türk vatandaşına Muhammet Taha Gergerlioğlu'nun liderlik ettiği öne sürüldü.

Savcılık, Ahmet Duran Y. ve Göksel G'nin Almanya'da yaşayan Türkler ile ilgili ve buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ve zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha Gergerlioğlu'na ilettiği savunuldu.

Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi'nce soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.

Başbakanlık bürokratlarının çarşamba günü gözaltına alındığı kaydedildi. Yetkililer Gergerlioğlu ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye getirileceğini belirtti. Haberi okuduğumuzda aklımızdan geçen düşünceleri yansıtırsak Almanya'nın, İngiltere'nin, Amerika'nın ve benzeri ülkelerinin casuslarının cirit attığı ülkemizde elbette bizlerinde bu ülkelerde casus ve ajanlarımız olmalıdır. Muhammet Taha Gergerlioğlu casustur veya değildir net olarak bilemeyiz fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti elbette bu birimleri kurmuş ve işler haliyle bu çalışmaları yapmıştır, yapacaktır da. Dünya coğrafyasında çok etkili bir konuma sahip olan ülkemiz asla rahat bırakılmayacaktır.

Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.