Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftülükte cinayet

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2018 00:04

“Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısının yapıldığı sırada toplantı salonuna giren Müftülük personeli Fatih A., elindeki tabancayla dehşet saçtı.

Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında, müftülükçe düzenlenen toplantıda çıkan silahlı saldırıda 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Erzincan'ın Tercan ilçesinde müftülüğün aylık olağan toplantısında çıkan tartışmada silahlar çekildi. Olayda ilk belirlemelere göre; 1 imam ile 1 vaiz hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan 2 imamın da hayatını kaybetmesi üzerine ölü sayısı 4’e yükseldi.

İZİN TARTIŞMASI SONRASI DEHŞET SAÇTI 

Gelen ilk bilgilere göre müftülüğe yeni alınan hizmetli Fatih A.'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktı. Fatih A. 6 kişiyi vurduktan sonra kendi kafasına ateş etti. Saldırgan Fatih A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.”

Mübarek kurban bayramına girerken üstte okuduğumuz acı olay en az yedi aileyi mağdur etti an itibarı ile ölü sayısı dört ve saldırganın durumu’da ağır. Sonuçta yedi aile bayramı zehir zemberek geçirecek en az dört beş ailede kadınlar dul çocuklar yetim kaldı. Olayın Müftülükte ve dini bir kurumda olması, yeni işe başlayan birinin bu katliamı yapması ne kadar üzücü acaba bu kişi önceden problemli miydi, işe torpil le mi girdi! Öyle girdiyse torpili kim yaptı?

Daima yazıyor ve söylüyoruz ama sesimiz ne kadar duyuluyor bilemiyoruz. Ülkesini seven bir birey ve vatansever olarak çok üzülüyorum. Türkiye son yıllarda her alanda kalite olarak dip yaptı, bunun ana sebebi ise torpil, yandaşı, akrabayı koruma ve kollama sanatı diyebiliriz. 

Nisa suresi 58 ayet de der ki ‘’4/NİSÂ-58: Şüphe yok ki Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder! Doğrusu Allah, bununla size ne güzel nasihat veriyor! Şüphesiz ki Allah, Semi (her şeyi işiten) dir, 

Basir (hakkıyla gören)dir.) / İbni Kesir (4/NİSÂ-58: Şüphesiz ki Allah; size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah; bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah; Semi', Basir olandır.

Ayette işi ehline verin dese de buna bu günlerde çok uzağız liyakat sahibine önem verilmez imkan sağlanmazken sadakat sahibi yetersiz olsa da el üstünde tutuluyor. Oysa işi ehline veren yöneticiler her daim rahat etmişlerdir

İslamiyetin temeli adalet ve hoşgörü esasına dayanmasına rağmen asırlardır bunu yaşayamıyor ve yansıtamıyor, İslam ülkelerinin büyük çoğunluğu çağın ve teknolojinin gerisinde. üretim yok bilim yok teknoloji yok, insanlık yok bir türlü hurafelerden kurtarılamıyor. bir kısım aydın insan çıkıyor ve yobazlar tarafından yazılı. sözlü bazende fiili linçe uğruyor.

İşte üstte yazdığımız olayın temel kaynağı liyakat sız bir kişinin o göreve getirilmesidir. psikolojik bozukluk yaşayan bu şahıs hem altı aileyi hem kendi ailesini mağdur etti. Sebep nedir izin günleri veya tatilini uzatma sebepleri gibi basit ve sıradan bir durum.

İnsan olarak üzülüyoruz ve kimi zaman acaba bu cennet ülkeye dört iklime ve bu topraklara layık değil miyiz diye düşünmeden edemiyorum, bir çok şeyi hak etmiyoruz sanırım.! Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.