Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya’nın havuzu hizmete devam edecek

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 00:01

Siyasi görüş farkı ve parti ayrımı nedeniyle Bursa’nın Mudanya ilçesinde ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanılan Havuz skandalı yargı kararıyla çözüldü. Mudanya Belediyesi, havuzun mahkeme kararıyla kendilerine geçtiğini ve kalitesinin artırılarak Mudanya halkına hizmete devam edeceğini duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasında uzun süredir devam eden siyasi kriz ve kamu hizmetlerine yönelik engelleme iddialarının son halkası Mudanya Güzelyalı Yüzme Havuzu olmuştu. Mahkemenin verdiği kararla, havuzun kapatılacağı söylenirken, Mudanya Belediyesi yaptığı açıklama ile havuzun hizmetine devam edeceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde bu konuyu kaleme alıp düşüncelerimi siz değerli okurlarımla paylaşmıştım. Şimdi de Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.

Mudanya Belediyesi, Siteler Mahallesi’nde mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Yüzme Havuzu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından işgal edildiği gerekçesiyle açtığı davada haklı bulunurken, havuzda tahliye işlemi tamamlandı. 9 Aralık tarihinde teslim alınan Güzelyalı Yüzme Havuzu, Mudanya Belediyesi himayesinde hizmet vermeye devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “havuz kapatılıyor” açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını, havuzun Mudanyalılara ve sporseverlere Mudanya Belediyesi himayesinde hizmet vereceğini vurgulayan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanyalıların hakkını yedirmemek için göreve geldim. Göreve geldiğim günden bu yana belediyeye tek bir kuruş kaybettirmedim. Hukukçuların ve danışmanların incelemesi sonucunda gerekli yasal yollara başvuracağımızı çok net söylemiştik. Güzelyalı Yüzme Havuzu, Mudanya Belediyesi’nin himayesinde hizmet vermeye devam edecek. Hiçbir Mudanyalı mağdur edilmeyecek, yaz ve kış mevsimlerinde sporseverler havuzumuzun keyfini çıkarmayı sürdürecek” diye konuştu.

Mudanya Belediyesi’nin bu zamana kadar ticari amaçla yüzme havuzunu kullandığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı dava Mudanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzunu kullanımının ortadan kaldırılarak, tahliyesine karar verdi. Haksız işgal nedeniyle tazminata hükmedilen Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı Yüzme Havuzu’nu kullandığı yıl kadar ecrimisil bedeli ödeyecek. 

Hep, tekrar ettiğim gibi, kamu hizmetinde siyaset olmaz. Siyasi parti ayrımı olmaz. Kamu hizmeti demek, siyasi partilerin hizmete değil, devletin ve devletin kurum ve kuruluşları olan belediyelerin halka sunmak zorunda olduğu hizmetlerdir. Bir nevi, halktan toplanılan paraların, halkın sorunlarının çözümü için kullanılmasıdır. Belediye, kamu hizmetinde bir aracı kurumdur. Belediyelerde siyaset, seçimlerden seçimlere yapılmalıdır. Seçim bittikten sonra, siyaset biter ve hizmet dönemi başlar.

Burksa adına sevindirici bir haber geldi dün sabah bizlere iletildi.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch beş Türk yerel ve bölgesel yönetimin kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Kredi not görünümü değişen yerel yönetimler İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak açıklandı.

 Fitch, kredi not görünümünü değiştirdiği belediyelerin orta vadede güçlü kalacaklarını ve zayıf risk profili değerlendirmelerinin, güçlü sürdürülebilir borç değerlendirmeleri ile dengeleneceğini söyledi.

Fitch'in değerlendirmesine göre, İstanbul'un bağımsız kredi profili "BBB-", İzmir'in "BBB", Bursa'nın "BB", Antalya'nın "BB" ve Manisa'nın da "BB+".

Peki bu işaretler ne anlama geliyor?

BBB- işarete negatif anlamına geliyor. Yani, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu, geçtiğimiz dönem BBB yani durağan iken şimdi negatif olmuş. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kredi notu durağan olarak devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin notu ise BBB olarak belirlendi. Yani,  Bursa’nın kredisi normal düzeyde. Bu durumda Bursa’nın yerel ekonomisinin güçlü olması ve yerel yönetim hizmetlerinin isabetli yapılması olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin ise kredi notunu "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "negatif"ten "durağan"a revize etmişti. Fitch, böylece 7 yıl sonra Türkiye ekonomisi hakkında not görünümüne yansıyan olumlu bir değerlendirme yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.