Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya daha yaşanır olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2017 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 00:04

Bunaltıcı sıcaklarda ‘nereye gitmek istersin’ diye sorarlarsa ilk tercihim Mudanya olurdu. Hafiften esen rüzgar ve denizden gelen iyot kokusu ile derin nefes alırdım. Gelip geçen her insanın farklı birer hayat hikayeleri vardır ve bu hengamede telaşla koşturan insanları deniz manzaralı izler içimden bir şiir yazmak geçerdi. Kılığı kıyafeti görüntüsü ilgimi çekecek bir kişi içinde olabilir bu şiir belki de bir daha karşılaşmayacağım biri olabilir; erkek veya kadın fark etmeksizin ve kişinin onun adına bir şiir yazıldığını hiç bilmeyeceği bir şiir yazmak isterdim.!  

Mudanya deyince akla ilk gelen yalnızca Marmara’nın incisi olmayı değil Dünyanın en gözde bir sahil ilçesi ve sağlık tedavi merkezi olması gerekirken, yanlış beceriksiz yönetimlerle rant uğruna peşkeş çekilmesi, imar planlarıyla talan edilen zeytinlikler, yeşillikler o şifa veren poyraz ve rüzgarları da yüksek binalar sebebiyle kesilmiş oldu. 

Mudanya'nın zeytinlikleri, çamları, yok edilirken beton ve cam ormanına dönüştürüldü. Mudanya pislikten ve bakımsızlıktan ısıran kara sinek ve sivri sineklerin istilasına uğramış durumda…

Sayfiye ve sahil yeri olmasına rağmen motosiklet gürültüsü koca koca inşaat kamyonları ehliyetli mi, değil mi? trafiğe çıkışı uygun mu değil mi? belli olmayan egzoz sesi ile sanki silah atanların trafikte tehlike içinde tehlike yaratanların alkollü sürücülerin cenneti olmuş misali ahenksizlik düzensizlik başıboşluk yaşanmaktadır. Sahilde ise Suriyeliler, haplanmış gençler ellerinde silah bıçak ve palalarla korku salmaktadırlar. Her gün olaylar artmaktadır. Mudanya'nın yerli halkı ürünleri para etmediği için topraklarını tek tek elden çıkarmakta. Bir müddet sonra kapıcılık ve ırgatlık gibi tarlalarını sattıklarının yanında iş aramakta. Uyanık olanları da kendisinden sonra komşusunun tarlalarını satma işini meslek edinmeye çalışmaktadırlar. Bugün Mudanya’da en çok kayıtlı kayıtsız emlakçılar ve tekel bayileri mevcuttur. Üretim sıfırlanırken herkes kredi ve kredi kartı batağına düşmüştür.

En çok iş gören yerler ise aile mahkemeleri ve icra daireleridir. Köylünün elinde bağ bahçe kalmadı. Mudanya’yı yönetmesini bilmeyen kifayetsiz müdrikler en çok para getirecek rüzgar ve havası sayesinde tedavi merkezlerini açmaktan aciz kaldılar, zeytinimizi ezdirdiler. İmar planlarını yapanlar Mudanya'nın deprem kuşağında olduğunu hiç mi bilmezler? 1999 depreminde ölenleri hiç mi anımsamazlar. Mudanya da bitirilmeyen sahil projesi yüzünden esnaf iflas etti. Mudanya'mız da araç kullanmak bir işkence giriş çıkış tıkalı, park yeri yok. Bu iş anlaşıldığı kadarıyla genel iktidarda, geçmiş belediyelerde, bugün dahil Mudanya’yı yönetemediler. Hiçbir şey bilmiyorsanız Girit mahallesindeki imara uyulsaydı Mudanya Mudanya olurdu.

Kendisi ile konuştuğumuz Demokrat Parti Mudanya ilçe başkanı Ali Tetik şunları söyledi: “Biz Demokrat parti olarak Sorunları da çareleri de biliyoruz. Mudanya’yı derleyip toparlamak Demokrat Parti ile olacaktır. Mudanya hem zeytini ile hem de dünyaya tanıtacağımız sağlık turizmi ile kalkındıracağız. İktidarımızda yeniden hazine yerlerini ekip sürecek Mudanyalı hemşehrilerimize tahsis edeceğiz. Daha doğrusu Türkiye ve Mudanya AKP ve CHP ile olmuyor Bunun için çare biziz. Genç, bilgili kendini iyi yetiştirmiş Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve Bursa için canını hiçe sayan İl Başkanımız Ali Biliz ve Mudanya Demokrat Parti kadrolarımız içinden çıkacak olan Belediye başkan adayımız ile ilk yapılacak olan seçimde Mudanya'da Demokrat Parti bayrağını dikeceğiz ve Mudanya'mızı refah ve zenginlik huzur ilçesine dönüştüreceğiz. Demokrat Partinin yönettiği Fethiye ilçemiz en sağlıklı, düzenli kıyı ilçemiz olmuştur. Biz Mudanya Demokrat Parti olarak daha iyisini yapacağız” diyerek iddialı konuştu. Biz de doktorların tavsiye ettiği Mudanya'nın çok daha yaşanır hale gelmesini yürekten istiyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.