Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya Belediyesi ve Medical Park

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2018 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 00:10

Yazının başlığına bakıp da bu 'iki kurumun bağlantısı ne?' diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Aslında bir bağlantı yok ancak her iki kurumda "10 Ocak çalışan gazeteciler günü" münasebetiyle bizleri ağırladılar ve bu köşe yazısının içeriği oluştu.

Gerek Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a, gerekse de Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan'a biz de aklımızdaki tüm soruları sorduk ve önemli olduğunu düşündüğüm cevaplar aldık.

Hayri Başkan çok gururlu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, her soruya lafı hiç dolandırmadan çok net cevaplar verdi. Kendini çok gururlu hissediyordu ve en büyük icraatı sorulduğunda; bir önceki AK Partili belediye yönetimini kastederek "Mudanya Belediyesi'nde hırsızlığı, yolsuzluğu ve talanı bitirdik" diyordu. Türkyılmaz, göreve geldiğinde belediyenin müflis duruma düşürüldüğünü fakat bugün kasasında 10 milyon TL nakdi ve 40 milyon TL alacağı olduğunu ifade etti.

Dedim ya başkan çok net konuşuyor diye, bazen bu fazla netlik kendisini de sıkıntıya sokmuyor değil. Yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen arıtma tesisinin kapasitesinin Mudanya'da yapılan çok sayıda yeni konuta göre planlanıp planlanmadığını merak eden meslektaşımızın sorusuna: "Bizimle gelip hiç görüşmediler. O yüzden bilmiyorum" demesi de bir hayli ilgimi çekti. Her ne olursa olsun, bir belediye başkanı kendi ilçesine yapılan yatırımların takipçisi olmalı.

Mudanya-Büyükşehir ilişkisi

Hayri Türkyılmaz'ın anlattığına göre, Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasındaki ilişki seviyesi çok kötü. Hayri Başkan, büyükşehir tarafından sürekli engellendiklerini ama yeni dönemde sorunların çözümü için Alinur Aktaş'la görüşeceğini söyledi.

Türkyılmaz, özellikle Mudanya trafiğindeki sorunun çözümü için çok iddialı olduğu projesine destek ya da izin bekliyor. Toplantıya giderken, Mudanya'da geçen dönem mahkemelik olan meşhur rant konutlarının da önünden geçtim. Proje durdurulmuştu ancak şu anda hepsi tamamlanmış. Başkanın verdiği bilgiye göre temyiz sonuçlandığında binaların fazlalıkları (yarısı) yıkılarak 3-4 kata düşürülecekmiş. 'Miş' diyorum çünkü kentimizde bu pek de şahit olduğumuz bir durum değil.

Son olarak da Başkan Türkyılmaz, kendi döneminde yeni yapılaşmaların önünü açmadıklarını, devam eden ve tamamlanan bir çok beton yığının onaylarının kendisinden önce verildiğini savundu.

Medical Park çok iddialı

Bursa'da ilk açılan hastanelerden biri olan ve uzun yıllardır hizmet veren Medical Park Hastanesi'ne yaptığımız ziyarette de bir hayli ilginç bilgiler edindim.

Baştan söylemeliyim ki, (1-2 istisna hariç) özel hastanelere güvenmeyen bir yapım var. Bu kuruluşları; kapıdan içeriye girdiğim andan itibaren benim ya da devletin bütçesinden daha fazla pay kapmaya çalışan yerler olarak görürüm.

Açıkçası düne kadar Medical Park'ta benim için bu kategorideydi lakin yenilenen binasının güzelliği ve Genel Müdürü Metin Arslan'ın sorularımıza verdiği açık ve detaylı cevaplarla ikna oldum.

Metin Arslan, hastalara hizmet verirken alınan muayene, tahlil ve ameliyat farklarının rakamlarına kadar sorduğumuz her şeye bıkmadan makul yanıtlar verdi.

Hastanenin vizyonunu, kalitesini ve bağlı olduğu grubun akademik çalışmalarını hakikaten beğendim.

Son 15 yılda, eski haliyle kıyaslanamayacak derecede eşik atlayan sağlık sistemimizde hala sorunlar olduğu ortada. Her şeye rağmen sağlıkta; doktora, hastaneye ve ilaca erişim noktasında dünya ortalamasının çok üzerindeyiz.

Sağlıkta özel sektör ve kamu kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Ülkemizin yükselen çizgisini aşağıya çekmeye çalışan dış müdahaleleri engelleyebildiğimiz sürece, her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da ülkemizin önü çok açık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.