Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mösyö Le Guen

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2017 00:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 00:25

Geldiği günden beri yakından takip ediyorum. Daha önce de Türk takımlarıyla adı geçmiş ama transferi gerçekleşmemişti. Bursaspor'un başına geldiğinde "eğer zaman verilirse başarılı olur ve kalıcı izler bırakır" diye düşünmüştüm. Öyle de olacak.

Le Guen, ülkemize gelmiş en kaliteli teknik adamlardan biri. Henüz futbol felsefesini tam olarak oturtabildiğini düşünmüyorum ama bu yolda ilerliyor. Ülke futbolunu tanıması, oyuncu yapısını ve mantalitesini öğrenmesi zamanı daha da geriye çekecektir. Bursaspor gibi müthiş taraftara sahip olan şampiyonluk görmüş bir camiaya gelmesi iki taraf için de bir şans bana göre.

Geçtiğimiz gün bazı açıklamalar yaptı. Benim haftalardır yazdığım şeylerin aynısını söyledi, "deplasmanda oynadığımız oyunu geliştirmeliyiz." dedi. Zaten hocanın üzerinde durması gereken konulardan biri bu diğeri de oyunda devamlılık. Bu konuların da aşılacağını ve Bursasporlu taraftarların hem deplasmanda hem de oyunun bütününde daha akıcı daha sonuç odaklı bir futbol oynayacağına inanıyorum.

Fransız hocanın üzerinde durduğu bir diğer konuda Milli takım ve Lucescu’ya yaptığı çağrıydı ki ders niteliğindeydi. "Lucescu Ertuğrul için beni istediği zaman arayabilir, ben her zaman müsaitim, hatta cep telefonumu verebilirim." Demek ki şu ana kadar milli takım yetkilileri ve özellikle Lucescu'dan gelen bir şey yok. Gündemi yabancı oyuncu sınırıyla meşgul edeceklerine mevcut potansiyele önem vermek, onları bulup keşfetmek daha yararlı olacaktır Türk Futbolu için. Yabancı oyuncu sayısı illa ki düşecektir. Ama bunu bugün isteseniz de anında yapamazsınız en az 2-3 yıla dayalı bir proje. Lucescu'nun Le Guen'in açıklamalarını dikkate alacağını düşünüyorum. Tabii milli takımda devam ederse.

Geçtiğimiz haftalarda "Bursaspor'un kilit ismi Batalla ancak rakipler onu marke ettiğinde etkisiz kalabiliyor, takımda bir diğer kilit isim de Aziz Behich, Le Guen zaman zaman onu hücumda kilit oyuncu olarak kullanabilir" demiştim. Pek çok teknik direktör dostumuz aradı aynı görüşte olduklarını güzel bir tespit olduğunu belirttiler. Kendilerine teşekkür ederim. Le Guen de zaten oyun içinde en çok konuştuğu isimler Batalla ve Behich.

Umarım Bursaspor Le Guen yönetiminde yukarıda belirttiğimiz sıkıntıları da aşar ve tüm futbolseverlere çok daha güzel bir takım izlettirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.