Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mirasım…

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 00:01

Yine hummalı bir çalışmanın sonuna geldik.

16 Aralık 2019 Pazartesi Akşamı Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştireceğimiz 7. Fark Yaratanlar Ödül Töreninin en zor kısmını bitirdik.

O gece sahne de ağırlayacağımız Fark Yaratan Ustalarımız-Esnaflarımız-Sanatçılarımız-STK larımız ve Rol modellerimiz artık belli.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da başvurular ve öneriler üzerinden yürüdüğümüz çalışmamız da Fark Yaratanlar’a gösterilen teveccühün her ödül törenin de üzerine koyarak artmasının beni denli mutlu ettiğini söylememe gerek yok.

Zaten dağarcığımda da bu mutluluğumu anlatabilecek sözcüklerim de yok.  

Fark Yaratanlar çok özel bir proje.

Özelliği de,2015 ten bu yana kendisini sahiplenenlerden geliyor.

Hiçbir maddi menfaat ummadan,aksine zaman zaman kendi keselerinden de harcamalar  yaparak projenin yaşatılmasını sağlayan tüm dostlarıma bu dünya da asla ödeyemeyeceğim kadar şükran borçlandım.

Ancak bu arada  ‘’Fark Yaratan İşletmelerimiz Ödül  Töreni’’mize son derece ciddi destek sağlayarak hayata geçmesinde büyük rol oynayan Deşarp Tekstilin sahibesi Sayın Süheyla Altan Kırcı ile Eşi Mali Müşavir Sayın Mehmet Kırcı’nın da haklarını bir kez daha teslim etmek isterim.

Onlar Fark Yaratanları hayalimde ki gibi sahneye koyabilmemim mimarları oldular.

Sağ olsunlar var olsunlar.

Fark Yaratanlar 2019 un bu yıl ki konsepti diğerlerinden farklı.

İstedik ki, Fark Yaratan Ustalarımıza,Esnaflarımıza,Sanatçılarımıza,Rol Modellerimize ve tabi ki STK larımıza da ulaşabilip onları da Bursa ile tanıştıralım.

Sanırım büyük ölçü de bunu başardık.

Bu başarıların mimarları ise seçici kurulumuzu oluşturan Sayın;Ali Korkut(başkanımız),Canan Ekinci Yılmaz,Gülay Çelenk,Canan Cihan,Selma Çalışır,Ali Naci Özkan ve Ramazan Akan oldular.

Her biri kendi kulvarlarında önemli başarılara imza atmış olan seçici kurulumuzun ortak paydaları ise geçmiş dönemlerde Fark Yaratanlar Ödüllerini almalarıydı.

Kısacası bu proje artık benim değil onların ve onların nezdinde projenin felsefesini benimseyebilerek sürekli fark yaratan çalışmalar yapmaya devam eden bu yılkilerle birlikte 187 ödül sahibinin.

Bazen ‘’Abi nedir bu Fark Yaratanlar saplantın?’’ mealinde kurulan cümlelere yanıt vermek zorunda kalıyorum.

Aşağıda ki paragraflar da bu ve benzeri sorulara yanıt olsun;

Fark yaratmak…

İlk anda kulağa klişeleşmiş bir sözcük gibi gelse de,sıradanlaşmanın,ezberin ,adam sendenin,durumu idare etmenin,laf olsun torba dolsunun,vaziyeti kurtarmanın çok ötesinde bir anlamı var.

Kaşığın sapı ile doğru orantılı.

Sivil Gündem Fark Yaratanlar etkinliğinin ilkini 2015 yılı Aralık ayında düzenlemişti;Yedincisinin  bu yılın Aralık ayında nasip olmasını diliyorum..

Amaç son derece açık ve tek;

Ulaşabildiğimizce kentimizde ki sivil toplum örgütlerini motive etmek,birbirleri ile tanışmalarını sağlamak ve Bursa’da dernek faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturmak ,özel insanları da özel insanlarla tanıştırmak.

Bu yıl konseptimizi projenin içeriğine Ustalarımızı,Esnaflarımızı,Sanatçılarımızı (Zanaatkarlar dahil tabii) ve Rol model insanlarımızı da katarak zenginleştirdik.

Kesinlikle magazinsel bir boyutu olmayan ‘’Fark Yaratanlar’’da her defasında sivil toplum örgütlerinin kendilerini tanıtabilmeleri ve etkinlikleri konusunda kamuoyu oluşturabilmeleri hedeflendi.

Ana ilke;

Fark Yaratanlar ödülleri kuruluşları kesinlikle kategorize etmek amacını taşımayacak, Ödül verilecek sivil toplum kuruluşları birincilik,ikincilik,üçüncülük gibi herhangi bir sıralamaya tabi tutulmayacaklardı.Hele 'En'asla olmayacaktı.

Öyle de oldu…

Onuncusun da da yine bir ilk ile Bursa’nın karşısına çıkmayı planladığımız Fark Yaratanlar Ödül Törenleri’nin gelenekselleşme yolunda ciddi adımlar atması en büyük keyfim.

Sivil Gündem gelecek yıllarda da ‘’Kaşığın Sapı’’nın peşinde olacak.

Yine koşulsuz,ön yargısız izleyecek  derneklerimizi,insanlarımızı.

Fark yaratanı bulup işaretleyecek sonra da ‘’Hadi bakalım sahneye’’diyecek.

Son sözüm yine 2018 ve 2019 Fark Yaratanlar’ının jüri başkan ve üyelerine;

Bilsinler ki bu proje gelecek yıllarda da onların emanetinde yürüyecek.

Yedincisin de  Bursa dışından da ödül sahipleri olmaya başlayan etkinliğin ulusala yayılabilmesi yine onların çabaları ile gerçekleşecek.

Bundan nasıl mı emin olabiliyorum?

 Fark Yaratanlar benim saplantım değil ki;

Mirasım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.