Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli ruh aranıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 00:00

Milli değerleri hissetmek vatandaş olmanın en önemli şartlarından biridir. İstiklal marşını coşkuyla söylemek, söylerken tüyleri diken diken olmak, atalarına sahip çıkmak, geçmişine saygı duymak... Milli değerler adına örnekleri artırabiliriz.

Gelelim milli takım olgusuna. Milli takım dendiği zaman akan suların durduğu, tüylerin diken diken olduğu, el ele kol kola aynı heyecanın yaşandığı jenerasyondan geliyoruz. O kültürle büyüdük aynı duygularla hareket ediyoruz.

Gelgelelim o günlerden bu günlere, maalesef paranın her şey olduğu, milli takım formasının dahi fahiş fiyatlara satıldığı günlere. Alt yapılara verilen paraların A takımlara harcandığı günlere. Kulüplerin batma noktasına geldiği günlere.

Aslında bu yazının her satırı ayrı bir başlık konusu. Ama bugünkü konumuz milli takım ruhunun kaybolması.

Peki neden böyle oldu?

Neden mertlik bozuldu. Anadolu’ya götürdük milli takımımızı bu ruhu yeniden kazanmak için. Son derece desteklediğim bir karardı. Eskişehir, Konya, Antalya’da oynanan maçlardaki gerek tribünlerde gerekse ekran başında yaşanan heyecan bu iş oluyor dedirtse de. Futbolları bitse de isimleriyle milli takıma çağırılan oyuncuların fazlalığı, getirdiğimiz yabancı teknik adamın milli takımdan kovulan hatta bıraktım diyen oyuncunun ayağına gitmesi inanın o eski güzel günlere döndük derken dönen tekere çomak sıkmaktı.

Şimdi sokağa çıkın insanlarla konuşun bakın kaç kişi milli takım heyecanını yaşıyor. Sorarak öğrenin. Turnuvalarda hep ıkına sıkına ya Play-Off’la ya son kaçta organizasyonlara katılmak da bir heyecanı beraberinde getirmişti aslında. Ancak son 3-4 yıldır milli takımda yaşananlar, alt milli takımlara hiçbir tecrübesi olmayan isimlerin getirilmesi, son olarak da milli takım formasının fahiş fiyatla satışa çıkartılması...

Yahu milli heyecanı yeniden yakalayalım diyen bir düşüncenin bırakın milli takım formasını parayla atmayı bedava dağıtmadı lazım bedava. Alın milli takım oyuncularını Halkla kaynaştırın. Ziyaretler yapın. Her değerin üstünde olması gereken milli takım heyecanını, ruhunu kaybediyoruz farkında mısınız?

1-0 zar zor kazanılan bir hazırlık maçına yeni bir sayfa açtık gazıyla her şeyi toz pembe görmeye devam ederseniz biz daha çok bekleriz milli heyecanı yakalamak için...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.