Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli heyecan

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 00:02

Uzun zamandır özlediğimiz milli heyecanı Arnavutluk maçıyla yeniden yaşadık. Yıllarca süregelen yanlışlıklar, hatalı davranışlar be alınan kötü sonuçlar nedeniyle milli duyguyu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelen bizler için imdada 2-0’lık güzel bir galibiyet yetişti. Elbette ki milli duygu hiçbir zaman kaybedilmez ve kutsaldır ama söz konusu milli takım olunca geçmişte o kadar yanlışlar yapıldı ki insanlar milli takımdan soğudu. İşte böyle bir sürecin ardından yeni bir heyecanla EURO 2020 için serüvene başladık.

Şenol Güneşle başlayan bu süreçten oldukça umutluyum. Beşiktaş’taki görevi tamamen sona erdikten sonra daha detaylı ve araştırmacı bir çalışma programı izleyeceğine inanıyorum. Yeni bir jenerasyon yakalanıp, milli duygularla harmanlanıp başarı odaklı bir milli takım hepimizin özlemi. Şartlar dahilinde en iyi teknik adam seçilirken, ondan beklediğimiz yepyeni bir milli takım oluşturması. Şenol hocanın eğitimci yanının bu süreçte daha ön plana çıkacağını düşünüyorum. Umarım Şenol Güneş, Lucescu’nun yaptığı kolaylığa kaçıp yabancı sınırını gündeme getirmez. Çünkü milli takımda oynayabilecek oyuncu potansiyeline sahibiz. Kadroda olan oyuncularla herhangi bir nedenle çağırılmayan ya da çağırılıp da sakatlık gibi nedenlerle kadroda yer almayan oyuncuları da düşünecek olursak ciddi anlamda bir potansiyel var. Ayrıca milli takım oyuncuları sadece süper lig ve dışarda oynayan oyunculardan oluşur diye de bir kural yok. İnanın iyi izlendiğinde 1. lig’den dahi milli takıma davet edilecek oyuncular bulunabilir. Bu konuyu Şenol hocamızın yabana atmayacağına inancım tamdır. Böylelikle hem milli takım kazanacak hem de Türk futbolu kazanacaktır.

Gelelim Arnavutluk maçına. Evet iyi bir başlangıç oldu. Her ne kadar oyun olarak üst düzey bir performans ortaya koyamasak da galibiyet önemli. Beklediğimden farklı bir kadro tercihine de saygı duyuyorum. Önemli olan kazanmak.

Şimdi önümüzde Eskişehir’de oynayacağımız  Moldova maçı var. Fikstürü biz çeksek ancak bu iki maçla başlamak isterdik. Demek ki fikstür anlamında da şanslıyız. Eskişehir’de alacağımız galibiyetle Fransa maçına 6 puanla çıkacağız. Açıkçası asıl mücadele de o zaman başlatayacak. Nice zaferler dileğiyle. Rastgele...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.