Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli damat!

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2016 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 00:33


 

İran kökenliydi… Türk vatandaşı oldu… Türkiye’den İran’a ihraç edilen altın miktarındaki ani artışın baş aktörlerinden biri olarak ve ülkenin medar-ı iftiharı Ebru Gündeş’in eşi sıfatıyla tanıdık kendisini.

Genç bir adamdı. Yükselmeye başladı birden. Konaklar, hanlar, hamamlar aldı diye yazıldı, çizildi. Karacabey’de at yetiştirmek amacıyla yatırım yaptığı çiftlikten söz edildi… Uçak, yat, kat üçlüsünün değişmez alıcısıydı…

Türkiye’de 70 gün hapis yattıktan sonra serbest kalan işadamıydı Reza Zarrab… İran’a yönelik yaptırımları ihlal etmek suçlamalarından Miami’de operasyon yapıldı kendisine… FBI gözünün yaşına bakmadı.

19 Mart Cumartesi günü yakalanan Reza Zarrab, 21 Mart Pazartesi günü de tutuklandı. Verilen bilgiye göre savcılık makamı 75 yıl hapis istiyor

Savcı, gözüpek bir adam. New York’un büyük davalarını takip eden Preet Bharara. Savcını yanında ulusal güvenlik konularından sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı John Carlin ve FBI Bölge Direktör Yardımcısı Diego Rodriguez var.

İddianamede; Zarrab ve iki İran vatandaşı Kamelia Cemşidi ile Hüseyin Necafzade’nin İran hükümetinin yararına olacak biçimde yüz milyonlarca dolarlık bankacılık işlemi yürüttükleri yer alıyor.

İddianamede yer alan şirketler; Bank Mellat, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC), Naftiran Intertrade Company Ltd. (NICO), Naftiran Intertrade Company Sarl (NICO Sarl), Hong Kong Intertrade Company (HKICO) ve İran inşaat ve enerji şirketi MAPNA Group.

Türkiye’deki şirketleri ise Royal Holding AŞ, Durak Döviz Exchange, Al Nafees Exchange, Royal Emerald Investments; Asi Kıymetli Madenler Turizm, ECB Kuyumculuk ve Güneş General Trading LLC…

Xxx

SİAD’lar’dan ortak ses

ANASİAD, BALKANTÜRKSİAD, BİSİAD, BOSİAD, BUGİAD, BUİKAD, BUMİAD, BUSİAD, GESİAD, GÖRSİAD, HOSABSİAD, İGİAD, KALDER, KSİAD, MADSİAD, MARSİFED, NİLSİAD, ORSİAD, RUMELİSİAD, TÜGİAD, UPB ve URTEB, ortak basın açıklamasıyla terörü lanetlediler.

Almira Hotel’de gerçekleştirilen açıklamayı, Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor İbrahim İ. Öztahtalı yaptı.

Teröre karşı ortak duruş sergilenmesi adına yapılan ve kentin önde gelen SİAD’larıyla dernek ve birlik temsilcilerini bir araya getiren ortak açıklamada; “Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Terörü hep birlikte lanetliyoruz. Türkiye’nin yakın geçmişinde yaşanan tüm saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz” sözlerine yer verildi.

Tebrikler…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.