Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletin vekilleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 01:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 01:41

41 yıl olmuş cennet Bursa'da yaşamaya başlayalı ve siyasetin içinde ise 26 yıla giriyorum. Yerel ve genel iktidarları yaşadığım DYP’nin gençlik kolların da başladığımız bu süreç acı ve tatlı hatıraları kalbimizde daima barındıracaktır, özellikle Anavatan partisi ile yaşadığımız çekişmeli seçimleri hiç unutamam, işte bu yıllarda merkez sağın iki partisinin dışında diğer partiler zirvenin gerisinde kalırdı ufak tefek hakaret ve taşkınlıklar haricinde bu yarış gayet seviyeliydi.

Siyaset kalitesini gördüğüm ve terbiyesini aldığım DYP 'de Cavit Çağlar, Turhan Tayan, Mehmet Gazioğlu, Fethi Akkoç, Şükrü Erdem, Kadri Güçlü, Yılmaz Ovalı duruşları konuşmaları ve konuya hakimiyetleri ile bizlere harika örnek olmuşlardı bu süreçte bir de Isparta'dan ithal vekilimiz vardı İbrahim Gürdal onu pek tanıma imkanı bulamamıştık.

Tabi ki bu kalitenin birde teşkilatlara ve yönetimlere yansıma şekli vardı olumlu ve pozitif yönde. Bana biri şöyle bir soru sorsa Bursa'da taban siyaseti yapan vekilleri say dese Turhan Tayan, Mehmet Gedik, Feridun Pehlivan ve Faruk Çelik derim, Faruk Çelik'in ekol olarak Turhan Tayan'ı benimsediğini de net olarak görüyorum. Devletçi vekil diye kim diye sorarsanız Cavit Çağlar, Mehmet Gazioğlu, Turhan Tayan derim, en aykırı vekil kim denirse tereddüt etmeden Ertuğrul Yalçınbayır derim Başbakan yardımcısı iken koltuğunu kaybetme pahasına 1 mart teskeresine karşı çıkıp dik duruşuyla gönlümüzde yer etmişti ve ardından 1 mayıs işçi bayramının resmi tatil olmasını sağlayan vekildi.

Üstte bahsettiğimiz isimler haricinde daha eski vekillerimiz var Demokrat parti ve Adalet partisi milletvekilleri üstelik bu isimler bu gün olduğu gibi Genelbaşkanların bahşetmesi ile değil ön seçimlerde bileklerinin hakkıyla eze eze gelen sandıktan adam gibi çıkan gerçek milletin vekilleri.

Demokrat parti milletvekili merhum Recep Kırım Merinos fabrikasın da işçilerin adayı ile önseçimde sandıktan çıktı kendisini toplantıya davet etmiştim on yıl önce kırmadı geldi ve konuşması ile herkesi ağlattı bu gün işçilerin senelik izinlerini hazırlayıp meclisten geçiren milletvekiliydi vefatına kadar evinde kendisini sıkça ziyaret edip gönlünü almaya çalıştım rahmetle anıyorum.

Hüseyin Suat Sungur Demokrat parti Bursa son gençlik kolları başkanı ve Adalet partisi Bursa milletvekili Hüseyin beyi de parti binasında toplantıya aldım beni kırmadı sağolsun Toplantıyı video kaydına almamıza rağmen yayımlamadık, eğer yayınlamış olsaydık bu gün Alparslan Türkeş'i sevenler yerlerinden zıplayabilirdi! Hüseyin Suat Sungur ayrıca Ticaret ve sanayi odası başkanlığı da yapmıştır kendisi 90 yaşındadır ve yine beni kırmayıp Ördekli kültür merkezinde hazırlayıp moderatörlüğünü yaptığım Demokrasiye adanmış hayatlar isimli panele konuşmacı olarak katılmıştı Allah uzun ömürler versin.

Ertuğrul Mat Avukat ve gazeteci Adalet partisi 14. dönem Bursa milletvekili kendisini takdir ediyor ve beğeni ile izliyoruz bu gün 84 yaşında olan Ertuğrul Mat öylesine hayat dolu ki anlatmaya kelimeler yetmez, hayatın güzelliklerini benimsemiş ve her ortamdan keyif almayı bilen mükemmel bir insan ve çoğumuzun yapamadığı günümüz teknolojisini de harika kullanıyor ve çağı yakalıyor, eğer yaradan bana uzun ömür verirse örnek alacağım kişi bizzat kendisi olacaktır. Ve Ertuğrul bey bu güzelliklerin yanısıra ülkemizin aşığı ve gündemi çok iyi takip ediyor yazılar yazıyor kamuoyunu aydınlatıyor adeta TBMM de bir vekilmiş gibi çalışıyor Meclis başkanını iftarına boykot hareketini başlatan kişidir ayrıca, kendisini anlatmaya kitap yazmak gerek müsaade ederse özel bir yazı konuğu olarak köşemizde anlatmaya çalışacağız.

Ve CHP milletvekili Op. Dr. Ceyhun İrgil İzmir'den Bursa'ya uzanan bir yaşam öyküsü hem çalışıp hem okuyan milletvekilliğine kadar uzanan bir yol, bir dönem vekillik yapıp 'Bbir daha aday olmayacağım'' diyerek sözünü tutan bir değer artık günümüz de sözlerini tutanları özlemiştik. Halkın vekili diyebileceğimiz bir isim Ceyhun İrgil işte üstte bahsettiğimiz gibi ön seçimle çatır çatır gelen milletin vekilleri listesine dahil edebileceğimiz bir isimdir. Torpilsiz, para gücü kullanmadan TBMM’ye gidenlere, milletin vekillerine selam olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.