Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletin kenetlenmesi

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 00:00

Ülke olarak bir türlü rahat yüzü göremiyoruz. Salgın hastalık, darbe girişimleri, ekonomik sıkıntılar, dış kaynaklı baskılar, doğal sel baskınları, yağışlar gibi afetlerle uğraşıp duruyoruz.

Her ne kadar “Allah beterinden saklasın” diye dualar etsek de bu tür olayları sık yaşıyoruz.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız o kanlı gece ve vatan hainlerinin darbe girişimleri dört yıl önce yaşanılan olayların yeniden hatırlanmasına yol açtı. Ülkemizin dört bir köşesinde, dost ve kardeş diğer ülkelerde 15 Temmuz darbe girişimi kınanırken, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, kendilerini ağır silahlar, tankların önüne siper ederek, vatanın birlik ve beraberliğine uzanan ellerin kırılmasına yönelik girişimler ise kutlandı.

Şehitlerimiz anıldı. Gazilerimiz anıldı. Darbe girişimcilerine karşı mücadele veren güvenlik güçlerimiz unutulmadı. Darbe olaylarını ayıklayıp, bin bir güçlükle suçlu/ suçsuz ayrımı yapılmasında görev alan adalet teşkilatımız unutulmadı.

Sağolun, var olun. Bu vatan, bu millet sizlere minnettardır.

12 Eylül, 28 Şubat darbelerine karşı direniş göstermeyen halkımızın “bu kez olmaz” diyerek kararlı bir şekilde darbecilere karşı direniş göstermesi bütün dünyaya örnek oldu. Bakın, Libya’da halk, darbecilere karşı nasıl direniyor?

Pek çok ülkede yapılmak istenilen darbe girişimleri belki de Türkiye’de yaşanılan 15 Temmuz olayları ve olaylar sonrasında halkın galip gelmesi, sağduyunun galip gelmesi, demokrasinin kazanmasıyla nihayete eremeden sonlandırıldı.

Bu darbe girişimin 4. Yıl dönümünde, Bursa’dan da hainlere karşı verilen dersler örnek gösterildi.

Vali Yakup Canbolat’ın açıklaması; “15 Temmuz gecesi, devlet kurumlarımızın içerisinde, devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. O gece, dış mihrakların cesaretlendirmeleri ile içimize sızmış hainler sinsice planlarını uygulamaya çalışmış, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizi esaret altına almaya, vatanımızı parçalayarak dış güçlere teslim etmeye çalışmışlardır. Ancak, alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki; esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk Milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılında, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı, demokrasimize kast eden en büyük ihanetlerden birisi olarak tarihimize geçmiştir.”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye'nin hangi durumla karşı karşıya kalacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Bu bir işgal girişimiydi, sadece bir darbe girişimi değildi" dedi.

Çavuşoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişiminin, tarihin gördüğü en büyük ihanetten bir tanesi olduğunu belirtti. Yıllarca insanların çeşitli değerlerini istismar ederek, devletin çeşitli organlarına yuvalanan hain terör örgütü üyelerinin bir gece, milletin ve devletin birlik ve bütünlüğü için kendisine emanet edilen tankı, topu, tüfeği, uçağı bizatihi milletin kendisine çevirerek büyük bir hainlik içerisine giriştiğini anımsatan Çavuşoğlu, "Şükürler olsun ki bu ihanet girişimi, başarıya kavuşmamıştır ve netice itibarıyla Türkiye, çok büyük bir karanlık gelecekten kurtarılmıştır" ifadesiyle, yaşanılan olayları hatırlattı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Türk Milletinin FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine direnerek, yeni bir kahramanlık destanı yazdığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Ayhan Salman, Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin asla unutulmayacağını ve toplumsal hafızaya kazındığını, Türk milletinin o gece sokaklara dökülerek, bu toprakları hainlere bırakmayacağını ve ülkenin sahipsiz olmayacağını gösterdiğini ifade etti. Türk milletinin, 15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutladığını ifade eden Ayhan Salman şunları da söyledi; 

"15 Temmuz gecesi, 250 şehidin ve binlerce gazinin şanlı direniş destanıdır. Karanlık bir gecenin, aydınlık sabaha uzanan öyküsüdür. 15 Temmuz direnişi, milletimizin doğrudan iradesine sahip çıkarak, dünyaya verdiği tarih dersidir. Bu vesileyle demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavileri tamamlanan gazilerimize huzur ve sağlıklı yaşam, tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, milletin paralarıyla alınmış silahlarla devletin ele geçirilmeye çalışıldığını ancak, güvenlik güçleri ile vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde, kalkışmanın bertaraf edildiğini söyledi.

Aktaş, "O gece bu toprakların gerçek kahramanları olmasaydı; bugün milletin iradesi yok olacak, büyük Türkiye hasta adam olmaya tekrar mahkum edilecekti. Yarınlar bayram olsun diye bu vatanın nice kahraman evladı o gece vuslata ermek için canını siper etti. Destan yazan kahramanlarımızın hepsinden razıyız, Rabbim de cümlesinden razı olsun! 15 Temmuz'u asla unutmayacağız" dedi.

Türkiye’de milli mücadele yılları ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra halkın hainlere karşı yaptığı en büyük direniş ve kazanımlar 15 Temmuz günü darbenin püskürtülmesi olarak tarihe yazıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.