Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mihraplı’ya kent parkı

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 00:03

AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, geçtiğimiz hafta içinde yazdığım Mihraplı’da istenmeyen manzara başlıklı köşe yazıma cevap verip, “Mihraplı’ya huzur gelecek” diye açıklama yapmıştı.

Ufuk Ay bu kez tekrar aradı ve Mihraplı’ya Nilüfer’in belki de Bursa’nın en büyük yeşil alanına sahip bir kent parkı projesi hazırlanmaya başlandığını duyurdu. Hayırlı olsun. Böyle bir hizmette aracılık ettiğim için de beni kutladı. Kıyıda köşede kalan bir alanın, gün ışığına çıkarılıp halkın hizmetine sunulması için de “ne gerekiyorsa yapılacağını” anlattı.

Evet, Bursa’da bazen iyi şeylerde oluyor. Özellikle, halkın huzur ve güveninin temin edilmesi adına çok önemli gelişmeler var. Mihraplı bölgesi, senelerdir Bursa için kanayan bir yara gibi sıkıntılı alanlar içinde yer alıyordu. Bu bölgede, çevresindeki arsalar, araziler değerlenmeden, evler, binalar, konutlar yapılmadan önce tam bir batakhane diyebileceğimiz yerlerdendi.

Her ne kadar önlem alınsa da benim bizzat gidip gördüğüm gibi, alınan bu önlemleri aşmak, yola konulan betonları kenara çekmek, yanından başka bir yol açarak yasakları delmek, kanunları çiğnemek bizim ülkemiz insanı için alışılagelmiş olaylar. Bu gibi olayları zaten pek çok kişi hazmetmiş gözüküyor. Kimse, kimseye karşı “burası yasak bölge kardeşim, sizin ne işiniz var?” diye soru sormuyor. Yada soramıyor, korkuyor, korkutuluyor.

Bütün bunlar, kent yaşamı ve çevre bilinci ile alakalı olaylar. İnsanlar, bulundukları çevreye ve yaşadıkları ortamlara sahip çıkma adına, yaşanılan olumsuz olayları ber taraf etmekle sorumludur. Fakat, Mihraplı örneğinde, insanları dinleyen yok. Çünkü, bunlar araçlarını dere kenarına çekip alkol alan, karı-kız muhabbetleri yapan tipler. Bunlara bir laf söyleseniz hemen istenmeyen olaylarla karşılaşabilirsiniz. Allah korusun. Bu işler, insanların birbirlerine karşı saygı ve sorumluluk duygusuyla hareket ederek çözebilecekleri sorunlardan değil. Polis gücü, devlet gücü, kamu gücü gerektiren konular bu işler.

Gazetemizde yayınlanan köşe yazım üzerine, kamu güçleri, öncelikle polis ekipleri, bölgedeki denetimlerini sıklaştırdı. “Nilüfer’e huzur gelecek” diye açıklama yapan AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, yönetim kurulu üyeleriyle ve partilerindeki teknik görevlilerle beraber, söz konusu bölgeye gelip, Mihraplı ile Dokuzgözler ve Orhaneli Keles yoluna kadar uzanan bu alanda gerekli incelemeleri yaptı. “Burası muhteşem bir alan” diye konuşan Ay, “zaman geçirilmeden burasının değerlendirilmesi ve kent parkı olarak milletin hizmetine, Nilüfer’in hizmetine, Bursa halkının hizmetine sunulması gerekli” dedi.

AK Parti ilçe başkanı, söz konusu alanda yaşanılan olayların engellenmesi adına, önce kilidi kırılan demir kapıların onarıldığını, beton bariyerlerle kapatılan yolun kenarından açılan yeni yolun iptal edildiğini, araçların bu bölgeye giriş yapmamaları için Büyükşehir Zabıta ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerine gerekli görevlendirmelerin yapıldığını anlattı. Ay, Büyükşehir Belediyesi ilgilileriyle görüştüklerini ve bölgenin yeşil alan olarak kente kazandırılması için de çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Konuyu, haftalık yönetim kurulu toplantısında değerlendirdiklerini de belirten Ay, “AK Parti, halka hizmet açısından böylesine önemli projeleri önemsiyor. Nilüfer ilçemizdeki mahalle aralarındaki parkların ve yeşil alanların, CHP’li belediye eliyle kaçak binaların yapılmasına göz yumulup betonlaştırılması ve ticarethane olarak açılması, halkımızın, çocukların dahi bu alanlardan faydalanmalarının engellenmesine rağmen bizler, Büyükşehir Belediyemiz ile yeni yeşil alanların kazanıldırılması için çabalıyoruz. Mihraplı Bölgesinde yapılan kent parkına ilave olarak, bu bölgede, Dokuzgözler ile Orhaneli Keles Yolu arasında kalan bölümde, dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları içinde BUSKİ genel müdürümüz çalışmalar başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş, bölgenin Yeşil Bursam Kent parkı olarak düzenlenip, hizmete açılması adına çalışacaklarını duyurdu. Bizlerde konunun en yakın takipçileri olacağız” diye konuştu.

Ben, bu hassasiyeti için ve Nilüfer ilçesine bir karış dahi olsa yeni bir yeşil alan kazandırılması adına çalışmalar yapıp, ilgilileri harekete geçiren AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay ve yönetim kurulu üyelerine Mihraplı halkı adına teşekkür etmek isterim.

Bölgedeki köhne görünüm giderse, burası, kent merkezinde ama açık alanları, piknik alanları, spor merkezleri, dere ve su sporları, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, aile dinlenme tesisleri ve sosyal donatı alanlarıyla Bursa adına yeni bir dinlenme merkezi olabilir. Alana, baktığımızda mevcut Kültürpark’ın belki de dört katı büyüklüğündeki bu yeşil alanların heba edilmesine inanın benim gönlüm razı gelmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.