Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’de Kalkancı’ya “güvenoyları” tam

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 00:02

Yerelde siyaset yapmak zor iştir. Gerçekten büyük özveri ister. Aile hayatından, iş hayatından, paradan, puldan bazen vaz geçmek gerekir. Çünkü, siyasette insanların istekleri, onların isteklerini yerine getirmek için mesai harcanması ve vatandaşların memnun edilmesi birinci önceliktir.

Milliyetçi Hareket Partisi, dünyaya Türk-İslam ülküsünün yayılması için mücadele eden bir anlayışla siyaset çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’daki yerel kaptanı ise Cihangir Kalkancı. Yaklaşık 5 yıldır bu görevini başarı ile sürdürüyor. Partideki birlik ve beraberlik timsali bir genç.

Bursa MHP teşkilatı, pandemi nedeniyle ertelenen ilçe kongrelerini tamamlayıp, il kongresini de yaptı.

13.Olağan Kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleşti. Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın yaptığı genel kurulda, tek aday olan mevcut başkan Cihangir Kalkancı yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurula Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti’nin Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Emine Gözgeç, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Mustafa Esgin katıldı.

MHP İl yönetiminde ise, senelerdir bu teşkilata hizmet veren tecrübeli siyasetçilerin yanı sıra Ülkücülük davasına gönül vermiş olan gençlerin yer alması dikkat çekti.

Cihangir Kalkancı’nın başkanlığındaki yönetimde, Ahmet Doğru, Alper Eker, Beşir Deniz, Burak Aytekin, Cemal Ersoy, Cemalettin Aydemir, Erdoğan Taşkoyan, Erol Comart, Ferhat Daysalı, Ferit Haspolat, Gökhan Altun, Hakan Hacıaydın, Hanifi Elaltuntaş, Hikmet Çalışye, Hüseyin Murat Kabadayı, İsmet Yağlı, Kadir Karakuş, Mehmet Yıldız, Mesut Bereket, Mevlüt Sağlam, Muharrem Zümrüt, Musa Yılmaz, Mustafa Camcı, Mustafa Narmanlı, Necati Güneş, Özcan Taşçı, Selçuk Tüter, Serkan Aslan, Süleyman Tefekkür, Tarkan Gani, Uğur Demir görev yapacak. Bu kadro 2023 yılı seçimlerinde MHP’yi iktidara taşıyacak kadrolar olarak açıklandı.

Pandemi ve salgın önlemlerinin alındığı Merinos Atatürk Kongre Merkezindeki genel kurul sırasında, katılan delegelerin ve misafirlerin sosyal mesafe kurallarına uyması dikkat çekti. İl Başkanı Cihangir Kalkancı ise genel partililer ve konuklarını salon kapısında karşılayıp, hepsiyle gönül selamı ile selamlaştı.

Partilerin kongresi, yöneticiler ile delg2elerin ve partililerin buluşması ve yapılacak olan siyasi çalışmalardaki söylemlerin tartışıldığı toplantılar olur. MHP’de ise genel kurullar, birlik ve beraberlik için güç gösterisi yapılan toplantılar olarak ifade edilir. Bu nedenle, kongre konuşmasını yapan İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın, “Bursa’nın her köşesindeki Ülkücü kardeşlerim ve ağabeylerimle sürekli görüşüp, fikir alış verişinde bulunuyoruz. Davamızın güçlenmesi için de Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti yönetimleriyle beraber çalışıyoruz” sözleri, büyük alkış aldı.

MHP’nin Bursa’daki yükünü senelerdir omuzlarında taşıyan, şu anda ise genel merkez yönetiminde bulunan ve partinin en üst yönetim temsilciliği olan genel sekreterlik görevini başarı ile sürdüren Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, konuşmasında birlik ve beraberlikten söz etti.

İsmet Büyükataman “Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin tertemiz sinesinden doğmuş bir dava hareketidir. Davamız hak davasıdır, hakikat davasıdır. Davamızın gayesi milletimizi mutlu, devletimizi güçlü kılmaktır. Vatanımızın bir çakıl taşı, denizimizin bir damla suyu için geçmişe ve geleceğe olan sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Vatanın toprağı da, suyu da namustur. Evelallah namusumuzu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Türk-İslam ahlakıyla perçinlenmiş; akıl, adalet ve izanla pekişmiş; merhamet ve şefkatle yücelmiş aziz milletimiz felaketlerin içinden kahramanlıkla başını kaldıracak, tıpkı "Ya istiklal ya ölüm!" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi hiçbir tehdide aldırış etmeyecektir” diye konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz darbesini hatırlatan Büyükataman, darbe gecesi milletin gayretleri ve birlik beraberliğiyle oluşan Cumhur İttifakı ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Darbeler, Türk demokrasi kültürünü zehirlemiştir. Milli iradeyi örselemiştir. Vesayeti özendirmiştir. Statükoyu beslemiştir. Her darbe bir nevi işgaldir, gerilemedir, tarihin gerisine düşmek demektir.

Her darbe kaos ve krizin serpilmesi demektir. Her darbe haksızlık ve kanunsuzlukların sivrilmesi demektir. Her darbe vesayetçi mihrakların, demokrasi düşmanlarının denetim ve kontrolü ele geçirmesi demektir.

15 Temmuz gecesi Türk milletinin iradesine karşı yapılmak istenen darbe de diğerleri gibi dış kaynaklıdır; Türk devletinin ve milletinin zararınadır. Millet hasımları ise çıkar elde etmek için millete sıkılacak olan kurşundan medet ummaktadır.

Türkiye'de darbenin bir seçenek olamayacağını dosta düşmana göstermek gerekmekteydi. 15 Temmuz gecesi bu irade ortaya kondu. "Cumhur İttifakı" o gece milletin tertemiz vicdanında meydanlarda kuruldu, 7 Ağustos 2016'da yapılan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"yle imrenilecek ruhunu kazandı. Cumhur İttifakı; Türk milletinin aydınlık geleceği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yükselişinin mimarıdır.

Türkiye'nin, temelleri sağlam atılmış bir demokrasiye ihtiyacı varken, Türk milleti kalkınma hamlelerine muhtaçken insanımızı ve ülkemizi günlük siyasi hesaplaşmalara kurban edemezdik, etmedik.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kutlu yolundan gitmek yerine millet ve devlet düşmanlarının açtıkları patikalardan geçerek millete tuzak kurmaya kalkanlara Büyük Gazi'nin mirasından pay düşmeyecektir.”

Evet, MHP Bursa il kongresini tamamladı. Mevcut il başkanı Cihangir Kalkancı, bütün delegelerin oybirliğiyle güvenoyu vererek, yeniden seçtikleri il başkanı oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.