Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP harekete geçiyor…

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2019 01:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 01:47

Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi süreci tüm boyutları ile ele almak zorundayız. Son dönemde gelişen olayları sürecin merkezinden okuyabilmek adına gerçekleştirdiğim Ankara ziyaretimde ortaya çıkan tablo fazlasıyla karamsar olsa bile umutsuz değil. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafik gerçekler, stratejik derinlik gerçeğini ortaya çıkarıyor. Ankara, Ak Parti’nin kendi içerisinde yaşadığı kavgaya birebir şahitlik ediyor. 'Deniz bitti' gerçeği ile yüzleşmek istemeyen Ak siyasiler ötesinde gerçekleri görenler, çoktan ticari ve ekonomik önlemlerini almaya başladılar bile.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez ziyaretimin fazlasıyla verimli bir ortam meydana getirdiğini ifade edebilirim. 'Millet kenetlenirse devlet kenetlenir' ifadesinin sahibi Sayın Mustafa Hidayet Vahapoğlu, çok önemli tespitler ile ışık tuttu bize. Türkiye'nin güney sınır gerçeklerini iyi okumamız gerektiğini ifade eden Vahapoğlu, 'Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyen dostlarımız olduğu gerçeğinin farkına varmalıyız' diyor. Ak Parti’nin kendi içerisinde gerçekleştirdiği yapılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Vahapoğlu, 'her evin içinde olanlar o evin içini ilgilendirir. Bilinmelidir ki, MHP terör ve memleket hususlarında Ak Parti’nin yanındadır. Ama koalisyon ortağı değildir' diyerek siyasi çizgilerini net olarak ifade etti.

Öte yandan siyasetin yeni yol arayışlarını da gözlemleyen Vahapoğlu, 'yıllar boyunca çok parti kuruldu. Milliyetçi Hareket Partisine de bugün Ak Parti’nin içerisinden parti çıkarma benzeri operasyonlar çekildi. Siyasetin memleket meselesi olduğunu iyi bilmekteyiz. O sebeple Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte milletin refahı için azimle çalışmaktayız. Teşkilatlarımız da bunun fazlasıyla farkında oldukları için güçlü ve büyük bir aileyiz. Çok yakında Anadolu gezilerimizle yurdu ve vatandaşı daha güçlü kucaklayacağız' diyerek hareketin bereket getireceğini vurguladı.

****

Ulusal siyasetin rotasını belirleyen kentlerden olan Bursa, son dönemde ekonomi çıkışları ile kendini gösteriyor. Sanayicinin de gidişattan memnun olmadığını gözlemlediğimiz süreçte, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman umut verici cümleler sarf ediyor. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu buzul çağına doğan güneş olarak aktaran Büyükataman, 'dünya ekonomisinin buzul çağı yaşadığı bir dönemde Türkiye, yerli ve milli savunma sanayiye yöneldi. Elbette Ak Parti’nin dünden bugüne geldiği noktada artıları ve eksileri vardır. Kendi iç siyaset kavgamızda iktidara yüklenerek ekonomiye zarar vermekten vazgeçmeliyiz. İktidar olan Ak Parti’nin hatalardan ders alarak kamu vicdanını ilke edinmiş bir dizi pozitif adımlar atmasının zamanı gelmiştir. Türkiye'nin erken seçime değil, erken uyanmaya ihtiyacı vardır. İş dünyasının kavga değil, istikrar istediğini görmek zorundayız. Parlamento içerisinde istikrara zarar veren uğultulara kulakları tıklayarak sanayi, turizm, ihracat ve üretim kenti Bursa'nın ticaret hacmini güçlendirmeliyiz. İstihdamın önündeki engelleri hızla kaldırmalıyız' diyerek kentin kendi rotasını iç dinamikleri ile belirlemeye başladığını vurguladı.

***

Ankara'da kendi iç kavgalarından arınmış güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi ile yüzleştim. Kendi kurumsal çizgisini oturtmuş, il ve ilçelere dönük güçlü değişimleri planlamış, kentlerin rotasını çizme sanatına ulaşmış bir siyasi teşkilatın varlığı umut verdi. Bursa adına önemli bir denklem, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları. Kentin dinamizmini Ankara'da en güçlü yansıtan siyasi parti MHP diyebiliriz. Hem Genel Başkan Yardımcısı, hem Genel Sekreter, hem Ülkü Ocakları Genel Başkanı ile Bursa, Ankara'da ve MHP'de çok güçlü.

Ankara ziyaretimde uzun zamandır yüz yüze görüşemediğimiz vatan sevdasının yakışıklı bekçisi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile hasbihal ettik. Ülkü Ocaklarının özlenen günlerine dönmesi için alın teri döken ekibi ile güçlü bir sinerji oluşturan Ateş, 'yayınlarımız ile çocukları da unutmadık. Gençlik ile geleceği, geleneklerimizle bütünleştirerek buluşturmak istiyoruz. Yapılacak daha çok işimiz var. Yorgunluğumuzu liderimiz Devlet Bahçeli'nin önderliğinde atıyoruz. Yılmak, yorgunluk nedir bilmeksizin çalışan ve Türkiye'ye Türk Ülküsüne kendini adayan böylesine bilge bir liderin izinde çalışmak onur ve güç veriyor. Çok yakında şehirlerde ve kasabalarda gençlerimizle buluşacağız' diyerek Ülkü Ocakları Genel Merkez binasının yeni yerine kısa zaman sonra taşınacağının müjdesini verdi.

Milliyetçi Hareket Partisinde gerçekleşen dinamizmin siyasette farklı bir ahenk yaratacağı şimdiden net bulgularıyla ortaya çıkıyor. Ancak, kış aylarına girilmeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye güçlü bir Bursa meydan mitingi çok yakışır kanaatindeyim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.