Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP, Bursa’da hedef yükseltti…

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi ülke genelinde ciddi bir yükselişe geçti. Ekonomik krizin derinden yaraladığı Türkiye’de vatandaş yerel yönetimlerde MHP’ye oy verme eğilimini yükseltti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile Bursa İl Başkanlığı’na atanan Cihangir Kalkancı ile geçtiğimiz günlerde makamında gündeme dair koyu bir sohbet gerçekleştirdik. Vatandaşın ekonomik durumdan rahatsızlığının ötesinde FETÖ unsurlarının halen daha piyasada etkin olma çabalarına kadar pek çok konuyu konuştuğumuz Kalkancı ile Bursa ve yerel seçimler üzerine konuşulmayanları da konuştuk.

Ak Parti’nin en güçlü kentlerinden birisi olan Bursa’da en önemli sorunlardan biri işsizlik. Bursa’da halen daha güçlü firmalar olarak bilinen marka şirketler ve fabrikalar ya işçi çıkarıyor ya da konkordato vererek ayakta kalma mücadelesi veriyor. Hal böyle olunca Ak Parti’ye yönelik tepkiler hızla artıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında ki yerel seçim ittifakının bitmesi yönünde ki ortak açıklama da vatandaşın kafasını karıştırdı.

Bursa’ya dair birçok konu konuşulurken en önemli husus adaylar. Peki, Milliyetçi Hareket Partisi nasıl bir aday profili ile seçime hazırlanıyor. MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, “liyakat hususu önceliğimiz. Bursa özelinde birçok nokta da taban araştırmalarımız devam ediyor. İlçelerde önemli görüşmelerimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 40 yıllık dava bilincinde millete hizmet etme şiarı ile halkımıza hizmet verecek hem Belediye Başkan Adayları hem de Belediye Meclis Üyesi adayları çıkaracağız. Adaylık için başvurularımız Kasım ayı başı itibariyle başlayacak. İnanıyoruz ki, halkımız Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve liderimiz Devlet Bahçeli’yi bu seçimde yalnız bırakmayacak” diyerek kent genelinde MHP’nin bugüne kadar aldığı en yüksek yerel seçim oyunu alacaklarını ifade ediyor.

Sokağa çıktığımızda da MHP’ye yönelik ciddi bir eğilim gözlemliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayan Ak Partililer bile yerel seçimlerde doğru adaylar olduğu takdirde MHP’ye oy verebileceklerini ifade ediyorlar. Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların Ankara nezdinde daha iyi anlaşılması, israf yönetimlere son verilmesi ve her şeyden önemlisi yerelde hizmetin daha adil ve kaliteli dağıtılabilmesi için değişim şart diyenler çoğunlukta.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bursa adına önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan İl Başkanı Cihangir Kalkancı, hem siyasette hem MHP teşkilatında gençleşme adına önemli bir fırsat. Önümüzde ki süreçleri yönetme başarılarını da değerlendireceğimiz Kalkancı’ya teşkilatın desteğini ise, aday başvurularında ki yoğunluk gösterecek.

BİLDEF, Bursa zirvesine hazırlanıyor…

Bursa’nın köklü kuruluşlarından ve kapsamlı teşkilatlanmalarından birisi de BİLDEF. Bursa İl Dernekleri Federasyonu olarak 30’dan fazla hemşeri derneğini bünyesinde barındıran BİLDEF, Ankara’da gerçekleştirdiği yoğun ziyaret trafiği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde adeta fırtına estirdi. Ak Parti Bursa Milletvekilleri ile bir araya gelen ve yine kendi kentlerinin Milletvekilleri ile buluşan BİLDEF üyelerine Bursa Milletvekillerinin teveccühü üst düzeyde oldu.

Bursa’da 2019 yılı içerisinde kapsamlı bir ‘Anadolu Kültürleri Zirvesi’ planlayan BİLDEF’in hükümet kanadında gerçekleştirdiği görüşmeler fazlası ile olumlu geçti. Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu projenin ön takdimlerini sunan Başkan Mustafa Dursun’a, “siz yük olan değil yük alan bir kurumsunuz, bizim de desteğimiz her zaman sizlerle” diyerek her daim yanlarında olduğunu vurgulaması kurum adına değerli bir gelişme.

Bursa adına yerel seçimler öncesi herkes koltuk peşinde koşarken BİLDEF Başkanlarının Bursa merkezli ve öncelikli bu ziyaretlerini olumlu bulduğumu belirtmem gerekiyor. İnanıyorum ki, önümüzde ki süreçte Bursa’nın adı Ankara’da daha güçlü zikredilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.