Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin adayı ve YSK

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 00:03

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için ittifaklar, adaylıklar, tercihler tüm hızıyla devam ederken YSK ya verilen ilk listeler ile her partide klasik dalgalanmalara şahit olduk. Siyasetin ülkemizde giderek çirkinleştiğini üzülerek izliyoruz. Mevcut olarak bulunduğu partide yıllarca görev yapıp aday olamayınca, başka bir partiye geçip aday olmak artık çok olağan hale geldi. Sözde ‘hizmet aşkı’ ile yanan bu arkadaşlar siyasetin kalitesini de düşürüyorlar fakat bunu zerre de olsa umursamıyorlar.

5 yıl önce Saadet Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek aday evraklarını son günde saat 17.00’ye kadar YSK’ya yetiştiremediği için seçime girememişti. Geç kalmasına bir kazanın sebebiyet verdiğini anlatsa da kamuoyunda birçok şüpheye sebep olmuştu. Oysa Yıldırım ilçesinde sevilen ve iddialı bir adaydı. 5 yıl sonra yine Yıldırım ilçesinde bu kez Büyük Birlik partisi adayı olarak seçmenin kapısını çalacak. Bu örneği neden verdik derseniz Mersin de yaşanan elim olaydan dolayı diyebiliriz.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Millet İttifakının adayı olarak İyi parti tarafından aday yapılacaktı. Ancak evrakları YSK ya 17.25’te getirilince kabul edilmedi. Evrakların geç götürülmesinde kasıt olduğu anlaşıldı ve İyi Parti Genel Merkezi acil olarak Mersin İl Yönetimini görevden aldı ve görevden alınan il başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bize göre de suçluların yargılanması gerekir. Böylesine ciddi bir iş bu kadar basite indirilemez. Yani siz kafanıza göre mevcut belediye başkanının adaylığını göstere göstere engelleyeceksiniz ve utanmadan da abuk subuk laflar ile tahrik edici açıklamalarda bulunacaksınız. İnsanda biraz utanma olur ve insan olan vicdanını sorgulaması gerekir. ‘Ben bu haltı yersem insanların yüzüne nasıl bakarım?’ demeli.

Seçim sürecine girdiğinizde aslında bu tarz başvuru ve evrakları bir kişinin tasarrufuna bırakmayacaksınız karma bir ekip kurup süreci takip edeceksiniz. Meclis üyeliklerinde yolda değişen isimler, oynanan sıralamalar gibi birçok örnekler görüyoruz. Ne yapmalı? Gayet açık kavgayı baştan yapıp herkese eteğindeki taşı döktürüp parti binasında işi bitirecek ve mutabık kalacaksınız. YSK’ya kavgasız ve şaibesiz gidilecek, her şeyi de son günün son dakikasına bırakmayacaksınız. Bırakırsanız da bu olumsuzlukları yaşamanız kaçınılmaz olur. “İlkeli siyaset ibadettir” diye öğretmişti bize Adalet Partisi eski milletvekili Hüseyin Suat Sungur. Allah kendisine uzun ömürler versin.

Burhanettin Kocamaz için acil formül bulundu elbette. Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pınar İvenç adaylığını çekince yerine Burhanettin Kocamaz aday oldu. Tabi bu gelişmeler DP ve İyi Parti Genel Başkanları nezdinde çözülüp, alçakça hazırlanan oyun bozulmuş oldu. Pınar İvenç ise Mezitli İlçe Belediye Başkan adayı oldu. Bu konuda üzüldüğüm tek şey ise daha önce kendisi ile bir polemik yaşayıp tartıştığım, sonrasında ise geri adım atmış olan DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade’nin bedavadan prim yapmış olmasıdır. Yaklaşık 8 aydır partisine uğramayıp ilgilenmeyen, hatta görevden alınılması düşünülürken, hiç hesapta olmayan ayak oyunları ile bir anda seçimin favorisi haline geldi. Tural Kadızade’ye şans oyunlarını bol bol oynamasını öneririm. Gerçi pek ihtiyacı yoktur ama şanslı olduğunu kabul etmeliyim.

Demokrat Parti Bodrum Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Kocadon daha sonra CHP ye geçmişti. 31 Mart seçimleri için CHP kendisini aday olarak değerlendirmedi ve yuvasına döndü Demokrat Parti ise çıtayı yükselterek Mehmet Kocadon'u Bodrum yerine Muğla adayı yaptı. Kocadon çalışkan ve başarılı bir kişiliktir. Sevilen sayılan bir değerdir. Muğla'da ne olur bilemeyiz ama Kocadon seçilirse başarılı olacağını garanti ederim. Meclis’teki gurubu olan partilerin haricinde Demokrat Parti, Demokratik Sol parti ve Saadet partisi bazı yerlerde sürprizler yapabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.