Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez sağ Soylu, Kesici, Akşener

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 00:00

Geçen hafta Beşiktaş ve Bursaspor maçının bitiminde yapılan canlı bomba terör saldırılarının haftası dolarken bu kez cumartesi sabahı Kayseri'den gelen terör saldırısı ile uyandık. Milletçe moralsiz olduğumuz bu süreçte acılarımız katlanarak büyüyor. Çarşı iznine neşeyle fakat korunmasız çıkan askerlerimizden 14 tanesi şehitlik mertebesine ulaştı. Ortada bir savaş olur ve savaşırsınız kendinizi savunma imkanı vardır; vurur veya vurulursunuz. Fakat bu terör öylesine kalleş ki hiç aklınızdan geçmiyorken aniden bir patlama ile hayata veda ediyorsunuz.

Oysa yazımızda merkez sağ siyasetçilerinden bahsedecektim; terör tüm ülke gündemini teşkil ediyor. Diğer tarafta bir insanlık dramının yaşandığı Halep var. Hangi birine ne kadar üzüleceğimizi şaşırmış durumdayız. Ortadoğu ülkelerinde yıllardır huzur yok acaba petrol olmasaydı bu acılar yaşanır mıydı? Sanmıyorum bölge kimsenin umurunda olmazdı.

Süleyman Soylu merkez Sağ siyasetinin merkezinden gelen bir değer. Gençlik kollarından DP Genel Başkanlığına kadar uzanan bir siyasi çizgide sindire sindire gelen ve ülkemize katkı koyacağına inandığım bir değer. Zor bir dönemde İçişleri Bakanı oldu, terörle karalı mücadelesi kendisine sürekli puan kazandırıyor. Hiçbir bakanın yapmadığını yapıyor. Doğu ve Güneydoğu illerini karış karış geziyor. Asker ve polise her türlü destek ve morali veriyor. Siirt'te askerlik yapan biri olarak bu gezi ve ziyaretlerin asker için ne denli önemli olduğunu çok iyi bilirim ve Soylu bu meclis tablosunda bu işi yapacak en iyi isim. Allah yar ve yardımcısı olsun. HDP'li vekil ve belediyelere sorduğu sorular çok yerindeydi.

İlhan Kesici DYP ve ANAP'ta siyaset yaptı. Günümüzde CHP Milletvekili olmasına rağmen Demokrat ve merkez sağ siyasetçisi olduğunu her ortamda rahatlıkla söylüyor. 2011 yılı Ocak ayında yapılan DP genel kongresinde aday olması için kendisini çok zorlamıştım. Adaylığa sıcak bakmasına rağmen son anda aday olmadı. Hem DP hem Türkiye kaybetti. Geçen yıl kasım ayında yaptığı tarihi meclis konuşmasında kendisini hayranlıkla dinlemiştim. Dayanamayıp aradım ve fikirlerimi söylediğimde gülümsedi; “Haklısın İsmet başkan tezlerin çok doğru” demiş ve sempatik gelen kahkahası ile eşlik etmişti. Cuma günü yine Meclis’te bir tarihi konuşma daha yaptı. 63 dakika süren bu konuşmayı aralıksız izledik. İşte merkez sağ siyasetçisi dedirten konuşmasında rakamlar, örnekler ve tablolar gözler önüne serildi. AK Partili vekil ve bakanların dahi keyifle dinlediğine şahit olduk ve İlhan Kesici muhalefette değil iktidarda olması gereken sağlam bir ekonomist ve devlet adamıdır.

Meral Akşener DYP'de siyaset yaparken tanındı sevildi. Ortaya koyduğu dik duruş ile gönüllerde taht kurdu. İçişleri Bakanlığı yaparak siyasi tarihimizin ilk ve son kadın İçişleri Bakanı oldu. MHP'de haksızlığa uğradı ve bir nevi taban hareketi başlattı. İhraç edilmesine rağmen taviz vermedi. Tüm hukuki yolları kullanıyor ve ardından kitleleri sürüklüyor. Bazı şehirlerde toplantıları iptal edilse de yine kararlı bir şekilde toplantı yapmaya devam edecek. Antalya, Çanakkale, Tokat toplantıları önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.