Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener Yalova Toplantısı 

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 00:00

Cumartesi günü DP eski il başkanı Üstün Tunalıgil ile birlikte Yalova'daydık Meral Akşener'in Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yaptığı toplantıya katıldık ve toplantı öncesi istirahat ettiği otelde kendisi ile görüştük. Salona doğru hareket ederken büyük bir kalabalık dikkat çekiyordu. Salonda ayakta kalanlar ile birlikte en az bir o kadarı da salon dışında kalmıştı. Meral Akşener'e izdihamın canlı şeklini Bursa, Antalya ve Yalova toplantılarını gözlemleyerek giderek arttığını görüyoruz.

Konuşmasına büyük bir coşkuyla başlayan Meral Akşener “Millet iradesine saygı diyenler eşitsiz şartlarda bize saldırdılar namusumuza hakaret ettiler, iftira attılar, tehdit ettiler ama onlardan gelen vız gelir tırıs gider. Şimdi kadınların ortaya çıkma zamanı. Nene hatunların, Halide Edip Adıvar'ların ortaya çıkma zamanı. Buradaki kadınlar Ayşe bacıdır, Kara Fatma'dır; kadınlarımız burada biz buradayız. Kınaları ellerimize yakıp yollara düşeceğiz. Milli mücadeledeki gibi çalışacağız. Aziz milletimiz evet dese de hayır dese de oynanan büyük oyunu hep birlikte bozacağız. Bizi birilerinin yolunda gösterenlere cevabım ‘biz çiğ yemedik karnımız ağrısın’” diyerek salonu coşturdu.

Akşener Anayasa maddelerinin 134 tanesinin değiştiğini söylerken aslında değişmesi gereken siyasi partiler kanunu. Kimsenin ve hiç bir iktidarın dokunmadığını söylerken ne kadar haklıydı. Genel başkan ve genel merkezin emrinde kalan milletvekili ve bakanlar onları seçen bakanlardan bir hayli kopuk kalıyorlar. 

Yalova belediye başkanı Vefa Salman'ın da salona gelmesi toplantıya katılanlar arasında memnuniyet yarattı. Vefa Salman yaptığı kısa konuşmanın ardından ülkemizde kadınların önemine vurgu yaparak Yalova’nın maketini Meral Akşener'e hediye etti.

Toplantıda gördüğümüz tanıdık simalar MHP Bursa eski il başkanları Yüksel Yılmaz, Hasan Toktaş ve Eskişehir'den Oğuz Şener, Demokrasi Taban Hareketinden Üstün Tuanlıgil, Selahattin Ekinci, Muharrem Ün, Ali Kandaz, Namık Nurcanlı, Kadir Karani, Zafer Kayanak, Mehmet Ali Çelik, Yüksel Alem, Bekir Demirayak, Levent Yılmazcan, Oktay Yılmaz, Gökhan Duman, Yusuf Aslan gördüklerimiz arasındaydı 2012 yılında DP genel başkanlığına aday olan Fatih Sinan Yılmaz, Şahlanış hareketi teşkilat başkanı Mehmet Mahmut Yıldız, DP Yalova eski il başkanı Köksal Ketenci görüştüğümüz katılımcılar arasından bazılarıydı.

Meral Akşener'in yaptığı Bursa ve Yalova toplantılarına katılıp geniş izleme ve gözlem imkanı yakaladık. Antalya toplantısına son anda çıkan bir aksilik sebebiyle katılamadım fakat Taban Hareketi Antalya temsilcileri Ahmet Kara, Yücel Şimşek ve Veli Ersöz'den gerekli bilgileri almıştık eski içişleri bakanı ve meclis gurup başkan vekili Meral Akşener halk kitlesini arkasına alarak giderek büyüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.