Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener iftarı

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 00:03

Cumartesi akşamı Bursa'da güzel bir hava vardı. Merinos Atatürk kongre kültür merkezinin geniş alanına dağılmış binlerce insan zaman geçirerek Hayat Lokantasında yapılacak olan Meral Akşener iftarına katılmak için zaman geçiriyordu. Telefonlarımız erken saatlerde çalmaya başladı. İstanbul, Eskişehir ve Yalova'dan gelen dostlarımıza yol tarifi yapıyorduk ve Bursa'dan arayanlarda cabası bu sebeple iftar alanına erken gitmek zorunda kaldım.

MHP'nin Demokrasi mücadelesi vermiş eski il başkanları Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş bu işe ciddi manada emek veriyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Referandum öncesi katıldığım Bursa, Yalova, Çanakkale, Eskişehir, Sakarya, ve İzmir Meral Akşener toplantılarının çoğunda yine görüşmüştük. Yani her yerde ve her ciddi çalışmada varlar ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu günlerde böylesine emek vermek kolay değil. Eski arkadaşlarımızdan Fatih Yılmaz ise sosyal paylaşım sitesinde atılan iftiralar sebebiyle açıklama yapmak zorunda hissetmiş kendisini, “İftar masraflarını İMC usulü kendi aramızda topladık kimse bizlere iftira atmasın” diye cevap vermiş. Fatih Yılmaz bunu yazmışsa doğrudur, ben de altına imza atarım. Kesinlikle öyledir. İnandığı davaya ömür veren bir kişidir kendisi.

Yüksel Yılmaz ile hafta arası yaptığımız görüşmede katılımın yüksek olacağını düşündüğünü ve bu sebeple yemek ikramlarını fazla tuttuklarını ve yine her ihtimale karşı kumanya hazırlatıp yedekte tuttuklarını belirtmişti. Misafirlerin mağdur olmaması için en ince noktasına kadar düşünülen iftar eksiksiz bitti ve katılımcılar ev sahiplerine tam not verdi. Masalarda iki bin kişi olmasına rağmen eklemeler ve yeşil alanlarda iftarlarını açanlarla birlikte üç bini aşıp dört bin civarı katılımcı oldu diyebiliriz. Üstelik bayanların katılım oranı ise bir hayli yüksekti. MHP uğruna yıllarca hapis yatmış Mehmet Yusuf İşçimen, MHP Gemlik belediye başkan adayı Dr. Adnan Bıyıklı, MHP Yıldırım Belediye başkan adayı Ali Yazır sevgili Dostum E. Sabri Atlıoğlu MHP Milletvekili Necati Özensoy ve adayı Selçuk Türkoğlu DP e. İl başkanı Üstün Tunalıgil, Selahattin Ekinci katılımcılar arasında uzun uzun sohbet ettiğimiz dostlarımızdı.

Kimi insanlar vardır yüreklidir adaletsizliğe tahammül edemez ve bu sebeple ömrü mücadele ile geçer işte Meral Akşener'de böyle bir insan REFAH-YOL hükümetinde böyle bir mücadelenin içine girmişti. Dik duruşu ve korkusuz tavrı ile darbecilere karşı net bir tavır koydu ortaya. Tehdit edildi, hakaret edildi net duruşundan taviz vermedi ve gönüllerde yer etti. O günlerde Tansu Çiller ile birlikte yaptığı kavgaların haklılığını bu gün darbeciler bile itiraf ediyor ama faydası yok.

Cumartesi akşamı tüm katılımcılar ve iftarı ekranda izleyenler Meral Akşener'i pür dikkat dinliyordu. Bundan sonraki yol haritası ne olacaktı? Meral Hanım eleştirilerini yaptıktan sonra askerlerimizin şehit olmalarına dikkat çekti ve “Arkadaşlarım yeni oluşum istiyor” deyince uzun bir alkış furyası başladı. Meral Hanım alkışları ve alkışlayanları uzun uzun izledi bir nevi anket yaparcasına ve “Bin 200 üst kurul delege arkadaşımla bu yola çıktık” demesiyle ekipçi ruhunu yansıtıyordu. Alkış furyasından sonra oluşumun ucunu açık bırakmasının sebebi 20 Haziran’da beklenen Danıştay kararını görmek istemesidir. Danıştay lehte karar verse dahi üst kurul delegeleri MHP yönetimi tarafından değiştirildi. Kongreye girmek hata olur ancak eski delegeler ile seçime gidilirse bunun bir anlamı olabilir.

İftar ve Akşener toplantılarına Demokrat Partililer de her şehirde büyük ilgi göstermişti ve yaptığımız gözlemlerde ise Demokratların büyük çoğunluğunun isteği Meral Akşener'in Demokrat partiye gelmesidir. Yeni parti kurmanın zorluğunu ve geçmişte başarısız örnek olarak YDH’li Cem Boyner, YTP Abdüllatif Şener, Anadolu Partisi Emine Ülke Tarhan'ı gösteriyorlar. Meral hanım yola çıktığı dostlarının mağduriyetini biliyor ve bir ana yüreği sıcaklığında onlara sahip çıkıyor. Siyasette savunduğumuz ahde vefa budur ve umuyoruz ki ortak bir yol bulunur ve mağdur edilen haksızlığa uğrayan kişiler de hak ettikleri yerlere gelir ve ortak bir paydada buluşarak Türkiye güçlü bir oluşumla güzel günlere merhaba der...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.