Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener damgası

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 00:00

Cumartesi günü Kervansaray termal oteli tarihi günlerinden birini yaşadı. Türkiye genelinde yaptığı toplantılara 15 Temmuz darbe teşebbüsü sebebiyle ara veren Meral Akşener süreç sonunda toplantılara startı Bursa'dan vermiş oldu ve bununla ilgili Bursa'nın kendisi için çok önemli olduğunu da vurguladı. Akşener, “Bir çocuk olarak geldiğim Bursa ve Muradiye semtinden genç bir kız olarak ayrılmıştım” diyerek mezun olduğu Bursa Kız Öğretmen Lisesi günlerini de yad etti.

Kervansaray Termal otele geldiğimizde müthiş bir kalabalık vardı. Demokrasi Taban Hareketi temsilcilerinden Sakarya, Yalova, Eskişehir, İstanbul katılım sağlayanlar arasındaydı. Toplantı sebebiyle kendileriyle hasret gidermiş olduk.

Bursa olarak toplantıya katılan demokratlardan bazıları Üstün Tunalıgil, Selahattin Ekinci, Ahmet Aydın, Ahmet Sevinç, Muzaffer Önadım, Erol Uvut, Bayram Konur, Himmet Coşkunçakır (Kocaeli eski milli eğitim il müdürü) Dilek Karabıyık, Oya Efe ve takriben 500 civarı Demokrat partili toplantıya ilgi gösterdi. Bunun ana sebebi ise Meral Akşener'in hem eski içişleri bakanları olması ve hem de tıkanan siyasete bir anahtar olabileceği umuduydu.

Toplantıya ev sahipliği yapan MHP'nin son seçilmiş il başkanı Yüksel Yılmaz açılış konuşmasında sandık iradesini vurgulamanın yanısıra ülke meselelerinde açık ve net olarak ortaya serdi yanında ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde birlikte çalıştığımız eski il başkanı Hasan Toktaş vardı. Destek vermesine sevindim, eski milletvekili Necati Özensoy ile sohbetimizde yine taban insanı olduğunu anlıyoruz.

Meral Akşener engelliler haftasında engelli vatandaşların gününü kutlarken “Siyaset arenasında bizlere engel olmaya çalışanlar da siyaseten engelli duruma düşeceksiniz” vurgusuyla salonu coşturdu.

Konuşmalarında Devlet Bahçeli'ye Majeste diye hitap etmesi gülümsemelere yol açtı. Bahçeli'yi yuhalamaya çalışanları ise “bizlere yakışmaz” diyerek nezaketle susturdu.

Akşener'in halkı ciddiye alması ve sorunları önemsemesini konuşmasının bir bölümü kesinlikle ifade ediyor; “Bana bugün buraya gelirken pek çok arkadaşım konuşma metinleri gönderdiler. Hepsinden istifade ettim. Arayanlar da ekonomiden bahset dediler. Ekonomiyi var eden, ülkeleri refah içerisinde yaşatan demokrasidir. Hukukun olmadığı yere yabancı sermaye gelir mi? Gelmez. Ahlakın dejenere olduğu bir yere sermaye gelir mi? Gelmez. Bir hasta ziyaretine gitmiştim, bir ağabeyim dedi ki; ‘kızım siz geliyorsunuz, asayişi halledeceksiniz, terörü sileceksiniz, hukuku getireceksiniz de parayı nasıl halledeceksiniz?’

Ben de dedim ki; “Durmuş Yılmaz var. Aranızda beraber çalışacağımız çok önemli ve çok değerli iktisatçı kardeşlerim var. Biz öyle bir hareketiz ki; Türk Milliyetçiliği rahmetli Cemil Meriç’in sözleriyle bir iman ve aksiyon hareketidir. Biz bu değerlerin yükselmesi için adaylığımızı koyduk. Takdir Allah’tan. Bizden öncekiler ne yaptıysa, aynı imanla, aynı güçle yol yürümeye söz verdik.”

Ve bu yola baş koyduğunu ifade eden Akşener, “Sonu ister hapis ister ölüm olsun bu yoldan geri dönüşümüz yok” diyerek net tavır koydu. Darbe ve darbecileri de sert bir dille yerden yere vuran Akşener eleştirilerini hukuk ve demokrasiye bağlı kalarak yapması da kulağımıza gayet güzel geldi. Akşener ile görüşmemiz de ise kendimi demokrat olarak tanıttığımda samimi bir şekilde sarılarak “biliyorum arkadaşlar sizden çok bahsetti” dedi. Kendisine bu zorlu yolda başarılar diliyorum.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.