Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener Bursa'da

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 00:00
DYP-RP İktidarında Türkiye'nin ilk kadın İçişleri Bakanı olarak kendisini tüm ülkeye tanıtan ve Demir Leydi lakaplı siyasetçi Meral Akşener, 3 Aralık Cumartesi günü Kervansaray Termal Oteli Çekirge’de saat 14.30’da sevenleri ile buluşacak.

Toplantıyı organize edenler ise MHP'nin Bursa'da demokratik bir şekilde seçilerek görev başına gelmelerine rağmen antidemokratik bir şekilde görevden alınan ve hatta üyelikleri dahi silinen partililer. Konu hakkında görüşüp bilgi aldığımız MHP Bursa eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz ise Sayın Meral Akşener'e büyük bir sevgi seli oluştuğunu toplantıya ilginin bir hayli büyük olduğunu salonların almayıp büyük bir izdiham yaşanacağını söylüyor.

Kendisine katılıyorum çünkü aynı adaletsizliği Demokrat Parti’de yaşayan bizlerin başlatmış olduğu Demokrasi Taban Hareketi temsilcileri birçok farklı ilden arayarak toplantıya katılma talebinde bulunuyor.

Bursa'dan arayanları katılmak isteyenleri de düşünürsek Yüksel Yılmaz'a hak vermemek mümkün değil.

Türkiye yalnızca kendi içinde değil komşu ülkelerin yaşadığı kaos ve iç savaş sebebiyle çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Asgari zararla bu süreci aşmak gerekiyor. Diğer yandan ekonomistler tarafından sıkça vurgulanan ekonomik krizde kapımızda, geçmişte sancılarını yaşadığımız bu tarz krizlerde başımıza ayrı bir bela açacak gibi duruyor.

Meral Akşener'in MHP genel başkanlık adaylığı ve ihracı

1 Kasım seçimlerinde MHP oy kaybederek mecliste temsil edilen 4. parti olunca 30 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım demiştir.

Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongresi için Meral Akşener genel başkan adayı oldu. Olağanüstü Kongre tarihi olarak 15 Mayısın belirlendiğini açıklandı. MHP Genel Merkezi ise bu kararı tanımadığını bildirdi. 8 Eylül 2016 tarihinden partiden ihraç edildi.

Meral Akşener 1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi'ni tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde araştırma görevlisi oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora ve yüksek lisans yaptı. Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi ve başkanlığını yaptı.

Meral Akşener 18 Temmuz 1956, Kocaeli, İzmit doğumlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevini sürdürmüştür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.