Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Tunçak Bursa Haber’in konuğu oldu

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 00:00

Mehmet Tunçak Bursa’da ve Ankara’da uzun zamandan beri siyasetle uğraşan bir siyasetçi ve aynı zamanda bir hukukçu…

Dün Bursa Haber Gazetesini ziyaret eden Tunçak, bizlere de önemli açıklamalarda bulundu.

Öncellikle Mehmet Tunçak, siyasete nerden başladı ve hangi görevlerde bulundu onu bir hatırlatalım.

Ak Parti’nin kuruluşunda Şevket Orhan’ın başkanlığında siyasi hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Daha sonra Şevket Orhan’ın milletvekili olmasıyla birlikte 2002 -2003 yıllarında Bursa il Başkan'ı olarak görev yaptı.

2004 yılı yerel seçimleriyle birlikte Bursa İl Genel Meclisi Üyesi ve Başkan Vekili olarak seçildi

2005-2007 yılları arasında Bursa İl Genel Meclisi başkanlığına seçilerek 2.dönem başkanlığı yürüttü.

2007 genel seçimlerinde Bursa 23. Dönem Milletvekili olarak seçildi.

TBMM’ de adalet komisyonu üyesi, Türkiye-Letonya dostluk gurubu başkanlığı, Türkiye Bulgaristan dostluk gurubu Başkan vekilliği, Kanserle mücadele ihtisas komisyonu üyesi, Sporda şiddetin önlenmesi araştırma komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

Milletvekilliği döneminde Ak Parti teşkilat başkanlığı Balıkesir ve Çanakkale il koordinatörü olarak görev aldı

2012 yılında Maliye Bakanlığı Müşaviri olarak atandı.

2017 yılında Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak atandı halen görevini sürdüren Tunçak aynı zamanda Golf Federasyonu Denetim Kurulu Başkanlığı ve Gübretaş Yönetim Kurulu Üyeliğine de devam etmektedir.

Gerek Bursa’da gerekse Ankara’da önemli görevlerde bulunan Tunçak, Türkiye’nin 4. büyük ili olan Bursa’nın son yerel seçimle birlikte Ak Parti’nin en gözde ili olduğunun altını çizerek Bursa’ya bakışın değiştiğini Ankara’da Bursa için önemli atılımların gerçekleştiği ve bundan sonra da önemli projelerle Bursa’ya güzel ve kaliteli hizmetin devam edeceğinin bilgisini verdi.

Programda Tunçak’ın üzerinde önemle durduğu bir başka konu yargı reformu.

Tunçak, “Adliyelerde büyük bir reformun yaşandığı, özellikle son yargı reformu paketinde hem içerik hem de fiziki olarak Türkiye’de revize edilen birçok kanun ile Türkiye’nin demokratik niteliğine katkı sunacak ve insan merkezli bir anlayış oturmuş olacak” dedi.

Bursa ile ilgili görüşlerini sorduğumuzda; “50 yıl önce otomotiv ve tekstil merkezi olarak bilinen Bursa, artık üzerine başka artılar konulan Bursa oldu. Valilik, Belediye, BTSO ve STK’lar herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu dönemde Bursa’ya çok önem veriliyor. En azından önümüzdeki 4 – 5 ayda şehrimizin yönetiminde olan bütün dinamikler hep birlikte hareket ederse Bursa Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.”dedi.

Kamuoyundaki af tartışmalarına da değinen Tunçak, bunun bir af olmadığını ifade etti

 “Bu bir af değil infaz düzenlemesidir”

Bunun ne olduğunu belirlemek önemlidir diyen Tunçak, Af denince bir beklenti oluşuyor. Bu beklentinin oluşmaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırı çizdiği, Adam öldürme, Örgütlü suçlar, terör suçları, uyuşturucu suçları, cinsel istismar ve mükerrer suçlar bu düzenlemenin dışındadır dedi.

Bunlara yönelik bir uygulamanın olmadığının da vurgusunu yaptı. MHP’nin teklifini geri çekmesi mecliste yapılan çalışmalardan dolayı AK Parti’nin önünün açılması içindi diyen Tunçak, infaz düzenlenmesinin bütçe görüşmelerinden sonra yeniden gündeme alınacağının da bilgisini verdi

Bursa’da yerel yönetimin, başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlikte hareket etmesi Ankara’ya taleplerin iletilmesi bu bağlamda bakanların bursa ziyaretleri ve Bursa’da önemli projelerin hayata geçirilmesi için verilen talimatların son derece önemli olduğuna değinen Tunçak, kendisinin de Ankara’da çalışmaları bire bir takip edeceğini söyledi.

Son olarak siyasete Bursa’da başlayan Ankara’da devam eden Mehmet Tunçak’a yeni dönemde Bursa adına önemli işlere imza atması dileğiyle başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.