Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Değin AK Parti B.Orhan’da aday

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 00:02

Siyasi hayatımıza başladığımız günden itibaren araştırmacı bir gözle öğrenmeye aç ve açık olduk. DYP’nin yerelde ve genelde iktidar olduğu dönemlerde Osmangazi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak girmiş bulunduğumuz bu kutlu yolda eski milletvekilimiz Hüseyin Suat Sungur'un dediği gibi ''İlkeli siyaset ibadettir'' cümlesini kendimize rehber edindik ve daima çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi savunduk.

Yazımıza Doğru Yol Partisi ile başlamışken Anavatan Partisi’nin güçlü ve tek başına iktidar olduğu dönemlerde DYP’ye üye olmak zordu. İşte bu zor zamanlarda geleceğinden korkmayan kişiler göğsünü gere gere üye oluyorlardı. Bu kişilerden biri de Büyükorhanlı Mehmet Değin'di ve parti kuruluşunda cesaretle parti kurucuları arasında yer alıp mücadele ederek partisinin iktidar olmasında emeği, katkısı oldu. Turhan Tayan’ın il başkanlığında gençlik kollarında Harun Akın ile birlikte çalıştı ve bu başarılı çalışmalar neticesinde Harun Akın genç prens ve veliaht olarak görüldü.

İlçe yönetimi disiplin kurulu üyelikleri il ve ilçe delegelikleri ile uzun yıllar hizmet etti partisine ve geçtiğimiz yıl AK Parti’ye geçti. Artık ilçesi Büyükorhan'ın hak ettiği hizmeti alması gerektiğini uzun uzun anlattı. Bir önceki ilçe başkanı Ahmet Korkmaz hem bana göre, hem Mehmet Değin'e göre başarılıydı ancak ülke genelinde yapılan yenileme ve benzeri durumlardan dolayı Ahmet Korkmaz'a belediye meclis üyesi olması sebebiyle bu görevi yapması teklif edildi. Partisine olan saygı ve sevgisi ile Ahmet Korkmaz bu teklifi nezaketle kabul etti.

3 dönem Büyükorhan Danacılar Köyü dernek başkanlığı da yapan Mehmet Değin ile konuşmamızda dikkat çekmek istediğim bir noktayı belirtmek istiyorum. AK Parti Bursa İl Başkanlığı yarışı bir kez çift adaylı oldu; Sedat Yalçın ve Şevket Orhan, Osmangazi'de Bayram Yıldız ve Mustafa Yavuz, B. Orhan'da Osman Koçdemir ve Nejat Oktay çift aday olarak yarıştı. Yani AK Parti’de alışık olmayan bir durum ve 2002’den itibaren Bursa'da 4. kez bir kongre çift adaylı olacak ve bu rekor B.Orhan ilçesinde ikinci kez olacağı için tebrik etmek gerek. İşte katılımcı ve zengin demokrasi. Mehmet Değin mevcut ilçe başkanı Üzeyir Tüfekçi’nin karşısına tabanın adayı olarak çıkacağını ifade etti.

Mehmet Değin'e neden aday olduğunu sordum. Uzun uzun anlattı: ''Bizim 33 köyümüz var, bunların ancak beş tanesinde alt yapı hizmeti vardır. Birçok köyümüzde asfalt yolumuz dahi yok her konuda geri kaldı ilçemiz ve köyümüz ben hemşerilerime hizmet getirme sözü veriyorum son seçimde Akparti ye verdiğimiz oy yüzde 78,2 bu Bursa rekorudur üstelik bu rekor son beş seçimdir B.Orhan ilçesine aittir ancak yüksek oy çıkmasına rağmen hizmet ile ters orantılıdır bir türlü hizmete yansımadığı için kırgınız bunun ana sebeplerini araştırdık ve güzel projelerle hizmet alımını kolaylaştırıp gerçeğe dönüştüreceğiz, arkadaşlarımla güzel bir kadro kurup  delegemizin karşısına çıkacağız, ve ben yalnızca ilçe başkan adayıyım seçildikten sonra ne belediye başkan adayı ne de millet vekili aday adayı olmayacağım tek dileğim 8 aralıkta yapılacak kongrede ilçe başkanlığını kazanıp bu görevle halkıma hizmet etmeyi buradan taahhüt ediyorum.''

Mehmet Değin ve diğer aday Üzeyir Tüfekçi'ye başarılar diliyoruz demokrasinin ve kardeşliğin kazanacağı bir kongre olmasını temenni ediyorum küçük ilçelerde herkes bir birine akraba veya dosttur kırgınlık küskünlük yaratılmadan bayram havasında bir demokrasi yarışı yapıldığını herkese göstermek adayların, yönetimlerin, ve üyelerin borcudur. yaşasın demokrasi ve onu yaşatanlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.