Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis'ten işçileri sevindirecek haber

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 00:00

Siyaset arenasında yoğun bir hafta geçiriyoruz.

Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabı üzerinde sağlık sorunlarını neden göstererek istifasını vermesi ve daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifayı kabul etmesi üzerine kabinede bazı değişiklerin de olmasına neden oldu.

Öncellikle bu yazımda Berat Albayrak’ın bakanlık döneminde üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı kıdem tazminatı konusu ile ilgili son gelişmeleri sizlere aktarmak istiyorum.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın üzerinde önemle durduğu ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren konu olan kıdem tazminatı olayında flaş bir gelişme yaşandı.

Üç büyük sendikanın da karşı olduğu kıdem tazminatı, hatırlanacağı üzere ilk komisyonda geri çekilmişti. Daha sonra geçen haftalarda "esnek çalışma" adı altında kıdem tazminatına yönelik yeni bir düzenleme Meclis'e sunuldu.

TBMM'de görüşmeleri süren 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden, kıdem tazminatıyla ilgili tartışmalı iki maddenin çıkarılması kararlaştırıldı.

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammet Levent Bülbül ile bir araya geldiği görüşmede Hak-İş Sendikası yetkililerin de hazır olduğu görüşmede anlaşmaya varıldı.

Buna göre kıdem tazminatlarıyla ilgili olan ve sendikaların tepkisine neden olan 2 maddenin tekliften çıkarılması kararlaştırıldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında şu açıklamayı yaptı.

Mehmet Muş,  esnek çalışmaya ilişkin 33 ve 37'nci maddelerin tekliften çıkarılmasına karar verdiklerini belirterek, "Sendikaların taleplerini aldık. MHP grup başkanvekilleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü biz de Cumhurbaşkanımızla görüştük, onların talimatları gereği bu iki maddeyi daha detaylı çalışmak üzere metinden çıkaracağız, şu an çıkarıyoruz onları. Esnek çalışma çıkıyor" dedi.

Çalışma hayatında, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü kişiler için şart aranmaksızın’belirli süreli iş sözleşmesi’ düzenlenmesi teklifi önümüzdeki günlerde nasıl bir hal alacak bekleyip göreceğiz.

AK PARTİ'DE EFKAN ALA'YA YENİ GÖREV

AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

TBMM Bütçe Plan Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasıyla boşalan bu göreve, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz getirilmişti.

Cevdet Yılmaz’ın yerine de AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanlığı görevine atandı. 26. ve 27. dönem Bursa Milletvekili olarak seçilen Ala, 61, 62. ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

Bursa adına önemli bir gelişme olan Efkan Ala’nın yeni görevi hem kendisine, hem Bursa’mıza hem de ülkemize hayırlı olsun.

KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI BELLİ OLDU

Ülkemizde gündemin yoğun olması kadar dünyada da yoğun gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan korona virüsle mücadele devam ediyor. Bu mücadelede en çok merak edilen konu ise aşının son durumu ve ne zaman piyasaya sürüleceği…

Dünyanın merakla beklediği ve Covid 19’u yüzde 90 oranında yok ettiği iddia edilen aşı için yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Koronavirüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucusu olduğu BioNTech ve ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’in, gelen olumlu verilerinin ardından bu ay içinde ABD'ye koronavirüs aşısı için onay başvurusunu sunacaklarını bildirdi.

BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısının piyasa değerinin altında olacağı duyuruldu. Gelen son dakika haberine göre, ABD ile yapılan anlaşmada bir doz aşının 19,5 dolar (159 TL) olacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.