Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaris Belediyesine Bursalı başkan adayı

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 00:02

Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Marmaris ilçesine Bursalı Turizmci Serkan Yazıcı AK Parti’den Belediye Başkan adayı oldu.

Serkan Yazıcı ile ilgili gelişmelerden önce sizlere, Millet İttifakı ismi ile anılan ve CHP ile İYİ Parti arasındaki anlaşmaya göre mahalli seçimlerde işbirliği yapılmasını içeren anlaşmaların Bursa’daki tıkanma noktasına nasıl geldiğini yazmak istedim.

Malum, CHP Osmangazi ilçesinde milletvekili Erkan Aydın’ı aday gösterme niyetinde. Büyükşehir adayı gösterilen Nilüfer Belediye Başkanını gölge gibi takip eden, adeta ayrılmaz kardeşler gibi bir durum sergileyen Erkan Aydın ile Mustafa Bozbey, Osmangazi ilçesinin ittifak ortakları İYİ Parti’ye bırakılmasına karşı çıkıyorlar. Nedeni,  gayet basit. “Osmangazi ilçesini İYİ Parti’ye bırakırsak, Büyükşehirde seçimleri kazanamayız.”

Bir anlamda, CHP kanadının İYİ Parti’ye güvenmediğini galiba medya yoluyla kamuoyuna anlatmak istiyor gibi düşünceler geliyor insanların akıllarına. Çünkü eğer ittifak kurmuşsanız, ittifakta da ilçe ve belediye başkanlık koltuklarını paylaşımı yapmışsanız, bir birinize güvenmek zorundasınız. Hangi partinin adayı olursa olsun, ittifakın amacı, seçimleri kazanma ise bu adaya destek verilmesi kararı alınmadı mı?

Alındı.

O halde, Osmangazi’de CHP aday çıkarmayıp, İYİ Parti adayını neden desteklemek istemiyor?

Zaten asıl mesele de bu. Yoksa CHP’nin kendi adaylarına bile güveni yok da, İYİ Parti’nin adayına destek vermek istemiyorlar mı?

Bu sorunun cevabını vermiyorlar. Sadece, “İYİ Parti’nin adayı Yıldırım ilçenin adayı olsun” diye konuşuyorlar. İşte bu öneri ve söylemlerde ittifaktaki inanırlık tartışmalarına yol açabiliyor. CHP, birde anket çıkarmış ortalıkta geziyor. Osmangazi ilçesinde CHP Büyükşehir adayı AK Parti’nin 8 puan önünde gözüküyormuş. Bu hayali anket sonuçları, genel başkanların masasına konulmak üzere iken CHP’den “bu kadarda olmaz” düşüncesine sahip bazı genel merkez yöneticileri, “tekrar kontrol edelim. Gerekirse yeni bir anket daha yapalım” önerisiyle, aradaki buzlanma ve inanırlık sorunun çözümlenmesine gayret gösteriyorlarmış. İyi Parti yöneticileri ise CHP’den görünürde değil gerçekte ittifak için destek bekliyor. Bursa adına İYİ Parti Osmangazi’den vaz geçmiyor.

Bakalım gelişmeler nasıl şekillenecek?

Evet, yazımın girişinde belirttiğim üzere, Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkan adayı Bursalı turizmci Serkan Yazıcı oldu. Bu ismi, pek çoğumuz otomobil sporları ve araba yarışları ile tanıyoruz. Bir başka tanıdığımız şekli ise Yazıcı Ailesinin bir ferdi olması. Bursaspor’un eski başkanlarından rahmetli İbrahim Yazıcı’nın oğlu olması.

Serkan Yazıcı, uzun süredir Marmaris’teki otellerin başında bulunduğu için bu beldede yaşamını sürdürüyor.

Asıl önemli olan mesele ise 15 Temmuz gecesi yaşanılan olaylar.

Serkan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak ile eskiden tanışan bir isim. Albayrak, Aile tatili için Serkan Yazıcı’yı arayıp, 13-16 Temmuz tarihleri arasında gerekli rezervasyonu yapmış. Otelin konukları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi de var.

İşte tarih 15 Temmuz 2016. Saat 21.00’ı gösterdiğinde İstanbul’da Boğaz Köprüsünün askerler tarafından kuşatıldığına dair haberler TV ekranlarına yansımaya başladı. Olayın, bir kalkışma ve darbe girişimi olduğu anlaşıldı. Darbeciler de Marmaris’te bulunan Erdoğan’ı ele geçirme niyetiyle otele baskın düzenledi. Çatışma çıktı. Otel yönetimi Cumhurbaşkanı ve Ailesini koruma adına her türlü çabayı gösterdi. Darbeciler, otele düzenledikleri operasyonda başarılı olamayıp geri püskürtüldü. Olayların yatıştırılmasının ardından Erdoğan, Ailesiyle birlikte Ankara’ya döndü.

Bu istenmeyen olay, Serkan Yazıcı ile Erdoğan arasında dostluk başlattı. Mahalli seçimler öncesinde de Erdoğan’ın Serkan Yazıcı’yı arayıp, “Marmaris için seni aday yapmayı düşünüyorum. Ne dersin?” diye görüşünü aldığı, sonra parti teşkilatlarına durumu bildirip, Yazıcı’nın adaylığının onaylandığını öğrendim.

Hayırlı, uğurlu olsun.

Yazıcı Ailesi siyasete uzak bir aile değil. İbrahim Yazıcı DYP Bursa ve DYP Muğla milletvekilliği yaptı. Şimdi de oğlu, babasının eski vekil olduğu Muğla’nın Marmaris ilçesine başkan adayı oldu.

Marmaris ilçesinde 2004 yılından bu yana üç dönemdir CHP’li belediye yönetimi var. Bu dönemde, Marmaris’teki CHP direnci Yazıcı ile kırılıp kırılmayacağını 31 Mart akşamı, sandıklar açıldığında göreceğiz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.