Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Bayezid Rotary’nin meslek ödülü, Dr.Aysel Gürel’e

İş ve meslek insanlarının biraraya gelip toplum için dünya genelinde faydalı hizmetler ürettiği Rotary kulüplerinin Bursa’daki temsilcilerinden Yıldırım Bayezid Rotary bu yıl meslek ödülünü Nilüfer Kadın Korosu’nun Şefi Dr. Aysel Gürel’e verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Bayezid Rotary’nin meslek ödülü, Dr.Aysel Gürel’e

ERSEL NALBANT/BURSAHABER.COM

Konya doğumlu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu Gürel, Bakteriyoloji Bilim Dalında ”Uzman”, Mikrobiyoloji Bilim Dalında ”Doktor “ünvanına sahip. Bir taraftan Veteriner Hekimlik mesleğini yürütürken diğer taraftan müzikle de ilgilenen Gürel, aldığı konservatuar eğitimi sonrası müzik yaşantısını görev yaptığı çeşitli illerdeki musiki cemiyetleri ve korolarla sürdürdü. 

2005 yılında gönüllü şefliğine başladığı Nilüfer Kadın Korosu ile bugüne kadar 160’a yakın konserin şefliğini yaptı. Konserlerin tamamı sosyal projeler yararına hayır amaçlı gerçekleştirilirken, konser gelirlerinin tamamı yardım kuruluşlarına, derneklere bağışlandı. Bu bağışlarla, şehit ailelerine, Kızılay’a, kız yurtları yapımına, yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimine destek olunurken, kanser hastalarının tedavilerine, lösemi, hemofili ve talasemi hastası çocukların tedavilerine, ihtiyaç sahibi yaşlı, kadın, çocuk, engelli ve spastik engellilerin rehabilitasyonuna  katkıda bulunuldu. Köy okullarının ihtiyaçları karşılandı, depremzedelere katkıda bulunuldu. Huzurevi ile Kadın Ceza ve Tutukevi konserleriyle sosyal, psikolojik motivasyon sağlandı. Yaptığı bu gönüllü çalışma ve maddi katkılardan dolayı  çok sayıda teşekkür ödülleri aldı.

         Davet üzerine şefliğini yaptığı korosuyla tamamı kendi imkanlarıyla ve yine gönüllülük esasıyla; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda, İtalya ve Letonya’da verdiği konserlerle Türk Kültürü, Türk Müziği, Geleneksel Türk Kostümlerinin tanıtımını yaptı. Türkiye ve Türk kadınının başarıyla temsil edilmesine vesile olan Gürel; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, popüler müzik, Balkan müziği, Kırım müziği, Roman müziği ve dünya dillerinden müzikleri, geleneksel sıra gecesi, kına gecesi ve geleneksel Bursa gezek kültürünün özel kostümler içerisinde, danslarla aynı konser formatı içerisinde interaktif olarak seslendirilmesine vesile olurken; konserlerinin tamamının sosyal projeler çerçevesinde yardım amaçlı yaptı.

Çok sayıda esere imza atan Gürel’in; sözü ve müziği kendisine ait, Türkiye’nin ilk kadın marşı “Kadına Şiddet Olmasın”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  tarafından da onay gördü. Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü’nün meslek ödülüne layık gördüğü Dr. Aysel Gürel’e ödülünü 1. Grup Kulüpler Guvernör Yardımcısı Alper Deniz ve Kulüp Başkanı Erhan Ağılönü takdim ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.