Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldıray Çınar’ın vefalı hayranı

Gönüllere taht kurmuş halk müziği sanatçısı merhum Yıldıray Çınar’ın hayranı Muammer Çakıroğlu(61) Almanya’dan gelir gelmez ünlü sanatçının mezarına koşuyor.2007 yılında hayatını kaybeden halk müziğinin unutulmaz sanatçısı...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldıray Çınar’ın vefalı hayranı
Gönüllere taht kurmuş halk müziği sanatçısı merhum Yıldıray Çınar’ın hayranı Muammer Çakıroğlu(61) Almanya’dan gelir gelmez ünlü sanatçının mezarına koşuyor.
2007 yılında hayatını kaybeden halk müziğinin unutulmaz sanatçısı Yıldıray Çınar’ın hayranı Almanya’dan Türkiye’ye geldiğinde ilk olarak Çınar’ın mezarını ziyaret ediyor. Çınar’ın çok büyük hayranı olduğunu söyleyen Çakıroğlu, Almanya’dan geldiği gibi valizlerini bıraktığı gibi Çınar’ın mezarına koşuyor. Yıldıray Çınar’ın Asri Mezarlık’taki kabrinin başına gelen Çakıroğlu, burada kabrin bakımını yaparak Çınar için dua okuyor. Samsun’da kaldığı sürece her hafta Çınar’ın ziyaretine geldiğini söyleyen Çakıroğlu, Çınar mezarlıktayken rahat uyuyamadığını söylüyor.
"Yeri doldurulmaz çok büyük bir sanatçıydı"
Yıldıray Çınar’ın hayranı olduğunu söyleyen Çakıroğlu, "Yıldıray ağabey sanat okulunda okudu. Ben de daha sonra torna tesviye bölümünde okudum. Ben de okul koridorlarında onun türkülerini söylerdim. Onunla tanıştık. Çocukluğumdan beri Yıldıray Çınar’ı çok severim. Almanya’da yaşıyorum. Buraya her geldiğimde mezarına geliyorum. Mezarın bakımını yaparak dua ediyorum. Yeri doldurulmaz çok büyük bir sanatçıydı. Mekanı cennet olsun. Türk halk müziğinin en büyük starıydı. Yeri asla doldurulamaz. Türkülerinin yüzde 90’ını ezbere biliyorum. Onun türkülerinde kötü bir şey yok sadece vatan millet ve sevgiliye kavuşma hasretiyle yapılmış türküler. Samsun’da olduğum her hafta buradayım. Yıldıray ağabey burada yatarken ben evde rahat uyuyamıyorum. Samsun’da olduğum sürece ayın her haftası buradayım. Almanya’dan geldiğimde valizlerimi bırakıp hemen buraya geliyorum. Bir değişiklik var mı yok mu diye bakıyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.