Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilçam’ın emektar oyuncuları hatırlanmak istiyor

Yeşilçam’ın emektar oyuncularından İhsan Gedik sinema sektörünün kendilerini dışladığını, ‘Şişko Nuri’ lakaplı Sıtkı Sezgin ise herkesin ekmek mücadelesi verdiğini söyledi.Türk sinemasında canlandırdığı ’kötü adam’...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşilçam’ın emektar oyuncularından İhsan Gedik sinema sektörünün kendilerini dışladığını, ‘Şişko Nuri’ lakaplı Sıtkı Sezgin ise herkesin ekmek mücadelesi verdiğini söyledi.
Türk sinemasında canlandırdığı ’kötü adam’ karakterleriyle tanınan İhsan Gedik, Türk sinemasında canlandırdığı çocuk tiplemeleriyle tanınan Şişko Nuri lakaplı sanatçı Sıtkı Sezgin ve tiyatro sanatçısı Fuat Dilek Tokat’ta Renkli Dünyalar adlı tiyatro oyunlarını ilkokul öğrencilerine sahneliyor. Çocukların beğenisini toplayan emektar oyunculardan Sıtkı Sezgin, bir süre ara verdiği tiyatroya yeninden dönmenin heyecanın yaşıyor. Sağlık durumu iyi olmamasına rağmen sahne aldığını ifade eden Sezgin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevine girdikten sonra tiyatrodan uzak kaldığını belirterek, “Ama değerli üstadım İhsan Gedik, değerli sanatçımız Fuat Dilek’in katkıları ile yeninden sanata döndüm” dedi.
“Şuan hasta hasta tiyatroya devam ediyorum”
Ömrü yettiğince sanatını icra etmeye çalışacağını ifade eden Dilek, “2-3 yıldır rahatsız olmama nedeni ile tiyatroya ara vermiştim. Sinema ile beraber yaklaşık 55 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Sanat camiasında herkes kendi ekmeğinin peşinde. Kimsenin kimseye destek olma durumu yok. Herkes ekmek kavgasında mücadele ediyor. Ama ben elim ayağım tuttuğu müddetçe sağlıklı olduğum sürece bu işi sürdüreceğim. Bir rahatsızlık geçirdim önümüzdeki hafta başka bir sanatçı arkadaşımız benim yerime sahne alacak. Rahatsız olduğum için hafta sonu Samsun’a döneceğim. Belki hastaneye yatma durumum var. Şuan hasta hasta tiyatroya devam ediyorum” diye konuştu.
“Sinema sektörü bizi dışladı”
’Türk Sinemasının kötü adamı’ olarak bilinen ve Yeşilçam’da 48 yılda 600 yakın sinema filminde rol alan, Yılmaz Güney ve Cüneyt Arkın filmlerinde mafya tetikçisi, kötü adam rolleriyle ünlenen 2 çocuk babası İhsan Gedik ise ‘Dünden Bugüne İhsan Gedik’ kitabı ve tiyatro oyunları ile hayatını sürdürmeye çalışıyor. Sinema sektörünün kendilerini dışladığını ileri süren Gedik, “Çocuklarım okullarını bitirdi, her ikisini de okuttum. Biz zamanında okumadık. Çocuklarımız okusunlar. Şimdi ise güzel bir oyun yakaladık, çocuklara okumaları gerektiğini ve bizler gibi cahil kalmamaları mesajını veriyoruz. Bu anlamda Anadolu’yu geziyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kimse bizi ne arıyor ne soruyor”
Vefasızlıktan yakınan Gedik, “Kimse bizi ne arıyor ne soruyor. Yeni jenerasyon gençler kendi kazanlarını kendilerine çeviriyor. Yani eskiden öyle değildi. Eskiden sanatçı arkadaşlarımız boşta kalan arkadaşları çağırırdı iş verirdi. Ben hiç birine minnet etmem. Niye etmem? Çağırmıyorlar bizi. Çağırmayınca da hayatta kapılarını açmam. O nedenle gerekli yerlerden izin alarak sağ olsunlar bizlere yardımcı oluyorlar. Arkadaşlarımız yoksulluk içerisinde kendi kabuklarında kavruluyorlar. Bizim jenerasyon biraz garip gitti. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Hayat böyle devam ediyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.